Елегантний мінімалізм Філіпа Старка: змішувачі та аксесуари Axor для компанії Hansgrohe

 

"Технологія сама по собі лише засіб для досягнення кінцевої мети - гуманності, фундаментальним критерієм якої є любов" Філіп Старк

Легендарний Філіп Старк – сторінки біографії

Рухатися від технологій, які покладені в основу сучасних предметів побуту та техніки, у напрямку людяності та любові пронизує усі проекти французького дизайнера Філіпа Старка. Всі говорять про незаперечний таланте та схильність до епатажу, але сам про себе метр розповідає дуже просто та людяно: "Я – замріяний хлопчина, якому одночасно притаманні й дитяча легковажність, й дитяча серйозність".

Інженерні навички Філіп справді отримав ще в дитинстві, спостерігаючи за працею батька-авіаконструктора, а його художній талант - дар материнських генів.

Судьба Філіпа Старка була вирішена, а самостійне творче життя було лише питанням часу. Рішення отримати диплом дизайнера він прийняв ще підлітком та з того часу жодного разу про це не пошкодував. 

Після закінчення знаменитої школи дизайну Камондо, з якої вийшла більшість відомих дизайнерів Франції, Філіп Старк одразу ж відкриває компанію зі створення надувних рекламних об’єктів. Новаторський погляд на речі зробив компанію популярною, а Філіп Старк отримав пропозицію співробітництва зі знаменитим П'єром Карденом.

Індивідуальний почерк знаменитого дизайнера

Філіп Старк швидко досяг бажаних висот, отримав свободу та право на творчість, яка є рушійною силою проектів дизайнера.

В чому принциповість різниці між мистецтвом та дизайном? Мистецтво може собі дозволити існування заради мистецтва і не прагнути сподобатися усім, а дизайн просто зобов’язаний бут функціональним та викликати симпатії. 

Власний дизайнерський стиль Філіп Старк порівнює з фрейдизмом. З. Фрейд винайшов метод асоціацій, застосовуючи який психологу вдавалось відшукувати "потаємні куточки" людської психіки – враження, що залишають події у пам'яті людини. Виявити їх допомагають слова та візуальні образи.

Природні та антропоморфні форми – візитна картка дизайнера. Якщо змішувачі для раковини схожі на паростки бамбуку, табурети нагадують восьминога, а крісла – форму людського тіла – це приємні асоціації, на яких побудований дизайн Філіпа Старка. 

Ставлення Філіпа Старка до дизайну та споживачів

Дизайн з людським обличчям – кредо легендарного француза. Власну діяльність на посаді художнього директора компанії "Thomson" Старк розпочав за заборони слова "споживач" та запропонував називати представників цільової аудиторії "моя дочка", "моя  дружина" й т. ін. Співробітники запинались, відчували себе ніяково, але в решті решт психологічна корекція їхнього сприйняття дизайну принесла плоди.

Демократичне ставлення до людей, для яких Філіп Старк створює власні проекти, він пояснює тим, що гарні дизайнерські речі не повинні бути доступними тільки дуже багатим людям. Позбавити дизайн елітарності – мета, не байдужа більшості іменитих дизайнерів сучасності. 

У власних проектах Філіп Старк використовує скло, метал та камінь, але пластику надає помітну перевагу. Дизайнер вважає, що пластик краще піддається обробці за допомогою сучасних технологій, аніж натуральні матеріали. Пластик дозволяє створювати доступні товари для людей з висококласним дизайном.

Талант Філіпа Старка долучився до усіх сфер дизайну – інтер’єри, меблі, сантехніка, предмети побуту та побутова техніка. Життєлюбний дизайн Філіпа Старка прикрашає готелі, бари, ресторани та кав'ярні Парижу та інших міст світу.

Творча чарівність дизайнера не торкнулась лише інтер’єрів житлових приміщень, оскільки він вважає, що кожна людина має прикрашати власне житло власноруч. Дизайн громадських міст Філіп Старк вважає творчими проектами, які дозволяють людям отримати нові яскраві враження – як від кінофільму або музейної експозиції. 

Змішувачі Hansgrohe Axor від Філіпа Старка

Купити змішувач Hansgrohe – означає придбання дизайнерської речі та долучитися до творчості легендарного Філіпа Старка.

У серії колекцій, випущених під брендом Axor, представлені змішувачі Hansgrohe, створені за ескізами Філіпа Старка. Стиль змішувачів - чистий мінімалізм, який завдяки незвичайним інженерним рішенням та дизайну форм набуває індивідуальних рис.

Дизайн колекції Axor Starck X був даниною суворій геометрії та візуально здавалося, що змішувач висить у повітрі. 

Колекція Axor Starck V – інновація з прозорим виливом та подаванням води у формі водограю. 

Заслуженою популярністю користується колекція Axor Starck Organic – витончені органічні форми, на які дизайнера надихнула сама природа. Змішувачі для ванної кімнати сході на паростки бамбуку – крани виглядають чарівно та лаконічно.

Для французького дизайнера турбота про екологію – не пустий звук. Філіп Старк усамітнюється з сім'єю на острові, який йому належить. У будинку відсутні електрика та газ, а інтер’єри виглядають лаконічно й по домашньому затишно.

Економічна конструкція змішувачів пропонує широкі можливості. В складі колекції запропоновані змішувачі для ванної (40 моделей – для раковини, біде, ванни та душу), призначені для прихованого та зовнішнього монтажу, а також душові лійки. 

Полий корпус – це менше матеріалу та енергії в процесі виробництва змішувача.

Змішувачі Хансгрое в нормальному положенні забезпечують повноцінний струмінь при затратах води, які рівні не більше аніж 3,5-4 л/хв. Можливість попереднього налаштування бажаної температури дозволяє використовувати в процесі змішування менше гарячої води.

Можна вибрати змішувач різної висоти – усього чотири варіанту. До складу колекції входять змішувачі для зовнішнього та прихованого монтажу, призначені для ванни та душу. 

В якості додатку можна придбати термостат. До лінійки входять вентилі запірні та такі, що перемикаються, а також змішувач для біде з двома рукоятками.

Аксесуари Hansgrohe Axor від Філіпа Старка

Прості, але витончені форми аксесуарів для ванної кімнати від Філіпа Старка вкриті полірованим хромом. Підвісні аксесуари для ванної кімнати призначені для кріплення на стіни – саме тут закінчується схожість з іншими подібними комплектами.

Французький дизайнер у власних дизайнерських рішеннях ніколи не повторюється й вірогідність повторення хоча б однієї риси з колекцій інших авторів також дорівнює нулю. 

Дизайн аксесуарів від Філіпа Старка оригінальний та неповторний. Вірність елегантному мінімалізму простежується від колекції до колекції. При цьому дизайнер кожного разу знаходить нові форми для предметів, для яких, здається, вигадати новий дизайн просто неможливо.

В одному випадку, мильниця схожа на місткий, але плаский простір. Інший варіант нагадує ріжок для морозива.

Звичайний одинарний гачок й виглядає… звичним чином, але по особливому тепло та затишно. 

Здається, що тримач туалетного паперу не можна зробити простим та елегантним одночасно, але лише пара штрихів від дизайнера – й зовнішній вигляд аксесуару набуває оригінальності.

Бажаєте купити змішувач та набір аксесуарів Hansgrohe Axor від Філіпа Старка в нашому магазині? Ми гарантуємо оптимальну ціну, доставку в будь-яке місто України та ретельну перевірку товару перед відправленням.