Модні кольори в інтер’єрах 2021/2022

 

ЗМІСТ:

1. Популярні комбінації кольорів 2021/2022

2. Ефектні кольорові поєднання в інтер’єрі

2.1. Непідвладні часу кольори: теракотова палітра

2.2. Приглушені природні кольори

2.3. Контрастні кольорові поєднання

 

Сьогодні великою популярністю користується природний стиль. Готові рішення інтер’єрів демонструють кольори морського прибою, вранішнього неба, вівса, імбиру та хурми. І ще розмаїття теплих відтінків природного походження. 

Які кольорові поєднання перейдуть з 2021 року до 2022-го і залишаться у тренді?

1. Популярні комбінації кольорів 2021/2022

Знаходячись у пошуках безпрограшного кольорового рішення для інтер’єру, не можна забувати про значення досвіду. Як правило, будь-які кольорові поєднання максимально розкривають власний потенціал в досвідчених руках дизайнерів.

У 2022 році актуальними залишаються:

- приглушені природні кольори;

- контрастні кольорові поєднання;

- теракотові відтінки (кольори землі).

Натуральні відтінки в інтер’єрі скріплюють внутрішній зв'язок людини із природою, що діють заспокійливо, що дуже важливо у сучасних умовах ізоляції та тотальної напруги. 

Будь-який контраст – кольорів, форм, розмірів, пожвавлює інтер’єр. Готові рішення інтер’єрів у неокласичних та сучасних стилях, побудовані на контрасті, виглядають динамічно та яскраво. Навіть у тих випадках, коли інтер’єр побудовано на контрасті білого та чорного кольорів.

Теплі відтінки коричневої палітри дозволяють створювати у приміщенні атмосферу стабільності та допомагають відчути землю під ногами.

Середземноморський інтер’єр створюється з простих фактур та кольорів природного походження, але від нього віє благополуччям. Спокійну впевненість, яку дарує людині земля, не порівняти ані з чим іншим! 

2. Ефектні кольорові поєднання в інтер’єрі

Готові рішення інтер’єрів дозволяють наочно впевнитися у красі та елегантності кольорових комбінацій, які не випадково користуються популярністю.

2.1. Непідвладні часу кольори: теракотова палітра

У світі дизайну не існує абсолютної згоди з приводу кольорів землі. Хтось обурюється «диктатурою» коричневої палітри, яка ніколи не виходить з моди.

Від пісочних кольорів, відтінків кориці та гірчиці віє теплом землі – це головне відчуття, завдяки якому палітра користується особливою любов’ю дизайнерів інтер’єрів.

Асоціації допомагають створити у приміщенні певну атмосферу із особливим настроєм.

Фарби землі, подаровані людству природою, сприяють спокійним роздумам, переосмисленню життя та прийняттю змін, а також нагадують про прості, але вічні цінності. 

Плитка під дерево із імітацією текстури різних порід натурального кольору ідеально вписується у теракотову палітру. Поєднання світлих та темних відтінків, тонів та напівтонів у межах коричневої палітри в одному інтер’єрі може виглядати дуже ефектно.

Іспанський керамограніт Alaplana Ripley представлений у великому форматі 1495×300×10 мм. Універсальна плитка (напільна та настінна) із високим класом зносостійкості (PEI IV) відрізняється різноманітністю відтінків натуральної деревини – від світло-сірого до темно-коричневого. 

Імітація натурального каменя на керамічній плитці у сучасних інтер’єрах виглядає дуже стильно, додаючи до атмосфери приміщення ефект старих фортець та замків.

Керамограніт Alaplana Johnstone – напільна плитка під камінь у сірих та коричневих тонах та форматі 995×995×10 мм. Сліди сколів, тріщини та пори кам’яної породи прикрасять інтер’єри у різних стилях. Оздоблення ідеально підійде для будь-яких приміщень, у тому числі із особливими умовами експлуатації – ванної кімнати, кухні та холу. 

З якими кольорами дизайнери радять комбінувати теракотову палітру?

- коричневі відтінки + небесно-блакитний, бузковий, сапфіровий;

- коричневий + зелений (бірюзовий, м’ятний, салатний, смарагдовий, опаловий);

- коричневий + кораловий, бордовий, вишневий, сливовий.

Пов’язує кольори між собою білий колір або світлі відтінки сірої палітри.

2.2. Приглушені природні кольори

Трав’яний, ліловий та кизиловий – різноманітність природної палітри не має меж.

У сучасних міських квартирах, розташованих у багатоповерхових будинках, не вистачає яскравих фарб, якими балують себе мешканці приватних будинків. В одноповерховому будинку за вікном шумлять зелені крони дерев і у небі пливуть хмари.

Природні зелений та синій – кольори, які радують погляд, не дратують зір та позитивно впливають на нервову систему.

Від складних пильних кольорів віє благородством неокласичного модерну. Готові рішення інтер’єрів у камерному стилі доводять важливу аксіому дизайну: темні кольори виглядають елегантно та розкішно. 

Керамограніт Opoczno Crazy Mint – плитка під бетон із оригінальною текстурою у темних тонах зеленого кольору. Інтер’єр, оформлений у стилі колекції Opoczno Crazy, носитиме відбиток камерності та матиме ретро ефект.

Плитка темно-зеленого кольору відрізняються універсальністю, виконана у середньому форматі 593×593×8 мм та має високий клас зносостійкості PEI III. Оздоблення підходить для ванної кімнати, кухні та холу. 

2.3. Контрастні кольорові поєднання

Будь-який контраст за кольором зменшує приміщення, але особливо чорно-білий. Зовсім не випадково чорно-біла кольорова палітра вважається традиційною для неокласичного стиля Арт-Деко та надсучасного hi-tech, які надають перевагу великим площам.

Як знайти контрастний колір в решті випадків? Кольорове коло Іттена – поле для підбору контрастних відтінків, які зазвичай знаходяться в опозиції один до одного, тобто на його протилежних сторонах. Наприклад, жовтий та фіолетовий, зелений та червоний, синій та оранжевий.

Контраст може бути різним – не тільки за кольоровим спектром. Теплі та холодні відтінки також знаходяться у контрасті один до одного.

Спеціалісти впевнені, що контрастні кольори сприймаються нашими очами ідеально, оскільки ми знаходимо таке поєднання дуже гармонійним. Навіть у філософії існує закон єдності протилежностей, а у психології протилежності сходяться. Контрасту в інтер’єрі притаманна динаміка, яскравість та ефектність. 

При цьому в контрастного оформлення існують власні правила: один з контрастних кольорів має бути домінуючим. Полярна гармонія протилежних кольорів виглядає ідеально при непропорційному змішуванні.

Настінна плитка APE Ceramica Lord у форматі 200×200×6 мм представлена контрастними кольорами. У колекції білий колір протиставляється чорному та темно-синьому кольорам. У якості декору іспанські дизайнери пропонують плитку із вертикальними контрастними смугами. 

Темно-зелена однотонна плитка – подарунок любителям камерного оформлення. Жоден темний відтінок спектру не зрівняється із темно-зеленим кольором – насиченим та глибоким.

Біла та чорна настінна плитка – ідеальне оздоблення для шахової укладки в інтер’єрі, який обов’язково матиме класичні риси. Класика у сучасному інтер’єрі дозволяє створювати незабутню за красою еклектику. 

В нашому магазині plitka.kiev.ua у широкому асортименті представлена керамічна плитка у будь-якому стилі. До 30 листопада в нас проводиться АКЦІЯ – знижка до 35 % на меблі, сантехніку та аксесуари для ванної кімнати.