Дитяча ванна кімната

 

ЗМІСТ:

1. Облаштування та дизайн ванної для дитини

1.1. Безпека "дорослої" ванної кімнати для дитини

1.2. Облаштування "дорослої" ванної кімнати для дитини

1.3. Дизайнерські прийоми оформлення "дорослої" ванної кімнати із врахуванням захоплень дитини

2. Дитяча ванна кімната – як обладнати окремо?

 

1. Облаштування та дизайн ванної для дитини

Добре, коли дитяча ванна кімната викликає добру посмішку в дорослих та є зручною та абсолютно безпечно для дітей.

Чи буде дитяча ванна кімната об лаштована окремо? Або, можливо, передбачається, що звичайну ванну кімнату для дорослих використовуватимуть діти?

У будь-якому випадку, головна мета – це створення сприятливих умов для формування в дитини навичок з підтримання особистої гігієни з раннього віку. 

1.1. Безпека "дорослої" ванної кімнати для дитини

Безпека – важливий аспект при обладнанні ванної кімнати для сім'ї із дітьми.

Народна мудрість говорить: "Знав би, де впадеш, соломки б підстелив". На щастя, при облаштуванні ванної кімнати для дорослих відомо, де "підстелити соломки", щоб приміщення було повністю безпечним для дитини.

По-перше, ванна кімната – це приміщення із підвищеною вологістю. Волога – сприятливе середовище для розмноження бактерій. Особливо, якщо йдеться про унітаз.

Купуючи сантехніку для ванної кімнати, яку використовуватиме дитина, зверніть увагу, чи передбачив виробник спеціальне антибактеріальне покриття.

Наприклад, унітаз-компакт Cersanit Eko із кришкою або підвісний унітаз Devit Comfort New із тонкою кришкою та системою softclose для м'якого опускання.

До 30 серпня наш магазин plitka.kiev.ua за умови придбання сантехніки Devit пропонує доставку у подарунок! 

По-друге, у ванній кімнаті, куди може без перешкод потрапити дитина, не варто зберігати миючі засоби та іншу побутову хімію. Потрібно потурбуватися по те, щоб малюк не мав жодної можливості добратися до небезпечних речовин.

Системи зберігання, куди можна сховати ємності, що приховують небезпеку для дитини, повинні знаходитися на недосяжній для неї висоті або надійно закриватися.

По-третє, підшукайте меблевий гарнітур зі згладженими кутами, щоб дитина випадково не травмувалась.

Наприклад, у колекції Devit Fly від відомого італійського виробника комплект підвісна тумба + раковина та пенал представлений фасадами у двох варіантах – білий та під дуб, та має згладжені кути, безпечні для дорослих та дітей.

Варто придбати спеціальний стоппер для дверей у формі улюбленої тваринки, який не дозволить дитині закрити двері та випадково защемити пальчики. Якщо двері закриваються на замок, важливо, щоб його можна було відчинити ззовні. 

По-четверте, ще на стадії планування потрібно передбачити безпечне розташування розеток та освітлювальних приладів.

Окрім того, небезпечно залишати у вільному доступі електричні прилади – фени, електробритви й т. ін. Знайдіть місце у підвісній шафі або пеналі та потурбуватися про те, щоб дитина не могла їх дістати самостійно.

Діти схильні повторювати за дорослими. Підглянувши за діями мами або тата, дитина може вирішити погратися, не підозрюючи про небезпеку. Яку приховують електричні прилади.

Ідеально, якщо вимикач для світла буде безконтактним, тобто обладнаним датчиком руху. Дитині не доведеться вмикати та вимикати світло – воно вмикатиметься автоматично, реагуючи на рух. 

1.2. Облаштування "дорослої" ванної кімнати для дитини

По-перше, килимки проти ковзання – безпосередньо біля порогу, умивальника та ванни. Особливо, якщо дитина може самостійно відвідувати ванну кімнату.

По-друге, матова плитка із поверхнею проти ковзання для напільного покриття.

Зверніть увагу на колекції від польського бренду - клінкер Cerrad Lussaca або структурований керамограніт Cerrad Mika у форматі 175×600×8 мм та з імітацією текстури дерев'яної дошки.

Дерево – універсальне оздоблення для напільного покриття, яке чудово поєднується з іншими оздоблювальними матеріалами та кольоровими рішеннями.

Напільна плитка під дерево не передбачає жорстких рамок у виборі стиля оформлення. 

По-третє, дитина повинна вільно доставати до раковини та засобів гігієни (мило, зубна щітка та паста), щоб помити ручки або почистити зуби.

Для рішення цієї задачі існує декілька способів:

- установка раковини на висоті, яка відповідає зросту дитини;

- установка спеціальної підставки-сходів, якими дитина підніматиметься й опиниться врівень із раковиною.

Доречними у даному випадку будуть настінні аксесуари для ванної кімнатидозатори мила та стакани для засобів гігієни, які можна закріпити на стіні на зручній для дитини висоті.

Наприклад, аксесуари для ванної кімнати від німецького бренду Langberger із механізмом знімного кріплення Lift&Clean, який є розробкою компанії, легко кріпляться до стіни та за необхідності так само легко демонтуються із можливістю встановлення в іншому місці. Дитина дорослішатиме й висоту установки аксесуарів можна міняти. 

По-четверте, ванну потрібно обладнати поручнями, розрахованими на зріст дитини, щоб він міг триматися за них у разі необхідності.

Не завадять й поручні, встановлені по обидва боки від унітазу. Якщо, звичайно, знайдеться таке місце у приміщенні, щоб дитина могла легко дотягнутися до поручнів.

Й останнє, що потрібно врахувати – термостатичний змішувач захистить малюка від опіків надто гарячим струменем або від шоку, що може спричинити надто холодна вода. Достатньо задати комфортну температуру на панелі та більше про це турбуватися. 

1.3. Дизайнерські прийоми оформлення "дорослої" ванної кімнати із врахуванням захоплень дитини

Якщо у сім'ї є дитина, про це необхідно пам’ятати, підбираючи оформлення для ванної кімнати.

Дизайнери рекомендують універсальний прийом – залиште білими або світлими стіни, щоб мати можливість нанести на них наліпки із зображенням героїв з улюблених мультиків вашого малюка або навіть цілі сюжетні панно.

Дизайн ванної у білому кольорі підходить для інтер’єрів у популярному скандинавському стилі, який так само передбачає кольорові доріжки та геометричний орнамент у декорі.

Аксесуари, які легко замінити за необхідності – це рушники та занавіски для ванни. У квіточку або з милими тваринками – для дівчаток, з корабликами або машинками – для хлопчиків. 

Ідеально підійде глянсова настінна плитка Ceramica Deseo Bellezza білого кольору. До 30 червня колекція продається за АКЦІЄЮ – зі знижкою до 35 %.

Діти надають перевагу яскравим фарбам. Настінний кахель у яскравих тонах – практичне оздоблення, яке сподобається дитині.

Дизайн ванної та вибір кольору залежить від статі дитини. Наприклад, як у рожевому, так і в блакитному кольорі виконана колекція Cersanit Alisha – глянсова та з рельєфним декором. 600×200×9 мм – зручний формат для настінного оздоблення. До того ж, вас приємно здивує демократична ціна на польське оздоблення. 

2. Дитяча ванна кімната – як обладнати окремо?

Дизайн ванної для дитини, розташованої в окремому приміщенні, передбачає придбання дитячої сантехніки та меблів.

Переваги окремої дитячої кімнати є актуальним для сімей, які мають двох або більше дітей.

По-перше, вирішується проблема зайнятості спільної ванної кімнати.

По-друге, дитина у комфортних умовах вчитиметься дотримуватись особистої гігієни.

В процесі оформлення окремої ванної кімнати для дитини, можна дати волю фантазії та дозволити розмаїття фарб.

Товари в колекції Fly