Меблі для ванної кімнати: як правильно вибрати у 2021 році

 

ЗМІСТ:

1. Як розвивалася мода у світі меблів для ванної кімнати?

2. Які тенденції у світі меблів для ванної кімнати актуальні сьогодні?

2.1. Фасади меблевих гарнітурів

2.2. Функціональність та ергономічність предметів меблів

2.3. Лаконічні форми та конструкції

2.4. Модні кольорові рішення

3. Керамічна плитка – основа дизайну ванної кімнати

 

1. Як розвивалася мода у світі меблів для ванної кімнати?

Вибір меблів у ванну спирається на модні тенденції. Ванна мрії в кожної епохи та навіть кожного десятиріччя має виключно індивідуальний вигляд.

Мода на джакузі та блискучий глянець викликала шум у 90-ті.

Дуже скоро справжній бум викликали душові кабіни із тропічним душем та вбудованим освітленням.

Пройшли десятиріччя й з'явилася керамічна плитка із імітацією мармуру, що призвело до моди на оздоблення ванної кімнати у стилі розкішної класики. Мармур та позолота виявилися головною тенденцією в оформленні.

Сучасні технології дали імпульс для розробки функціоналу, неперевершеного за зручністю та лаконічністю. Остання властивість актуальна для ванної кімнати невеликого розміру, яка є щоденною реальністю для багатьох споживачів. 

Сьогодні меблі для ванної кімнати – це актуальний стиль та зручний функціонал. Компанії розробляють комплексні рішення – сантехніка, меблі та аксесуари для ванної кімнати. Таким чином, стильні меблеві гарнітури включені до колекцій для ванної кімнати від відомих брендів.

2. Які тенденції у світі меблів для ванної кімнати актуальні сьогодні?

Як вибрати меблі у ванну кімнату? Окрім дизайну звертайте увагу на сертифікати відповідності продукції обраного бренду міжнародним стандартам.

Завдяки сучасним технологіям обробки поверхонь меблі служитимуть довго навіть в умовах підвищеної вологості. Меблі зберігають зовнішній вигляд та функціональність, а також не виділяє в оточуючий простір шкідливі речовини.

Перенасичений декором дизайн спеціалісти називають "задушливим", а легкість та елегантність досягається гармонійним поєднанням текстур, форм та кольорів. Саме тому головною тенденцією сучасної меблевої індустрії є мінімалізм у дизайні з елементами інших популярних стилів – класичного, скандинавського, середземноморського. 

Простоту та лаконічність меблевих фасадів компенсують унікальний функціонал (зручні секції для зберігання, ергономічність), вологостійкість матеріалів, антибактеріальні поверхні, природні кольори, вбудовані дзеркала.

Як вибрати меблі у ванну, щоб приміщення виглядало модним та стильним?

2.1. Фасади меблевих гарнітурів

Сьогодні у моді натуральні поверхні – дерево, камінь, мармур.

Метал – результат промислових технологій та важливий атрибут стиля hi-tech. Популярність суперсучасного стиля легко пояснити. Ставка на використання сучасної побутової та електронної техніки, оригінальні форми, дзеркала та вбудоване підсвічення створюють в інтер’єрі обстановку майбутнього.

Якщо раніше дзеркало у ванну було єдиними вибором, сьогодні придбати дзеркальну шафку у ванну кімнату з блискучим фасадом – модне та одночасно практичне рішення. 

Сьогодні вирішена проблема спітнілих дзеркал. Вбудовані системи підігріву виключають побічної дії підвищеної вологості та перепаду температур.

Окрім того, дзеркала та дзеркальні шафи обладнані світлодіодним підсвіченням – одинарним чи подвійним, завдяки якому створюються комфортні умови та неповторний дизайнерський ефект.

Якщо дзеркальна шафка у ванну купити у комплекті з іншими предметами мебельного гарнітуру, результатом буде гармонійний інтер’єр ванної кімнати. 

2.2. Функціональність та ергономічність предметів меблів

Меблі в одному стилі – данина сучасній моді та запорука гармонійного оформлення інтер’єру.

Тумбочка у ванну – це основа для установки раковини, а пенал у ванну кімнату – лише додаткова система зберігання. Провідні виробники меблів для ванної кімнати передбачають усе необхідне у кожній колекції.

Сучасна тумбочка у ванну має багато вдосконалень. Розпашні дверцята змінили розсувні та відкидні, а горизонтальні полиці – складні конструкції з секцій, де є місце для кожної дрібниці. 

Настінні полиці для ванної кімнати займають місце у пустих кутах або над ванною, де неможливо підвісити шафу. Завдяки полицям використовується вільний простір, який в іншому випадку не знайде собі місця.

Лаконічні тримачі та гачки для рушників та інших банних предметів обладнані системами кріплення, які не вимагають спеціальних навичок. Розмістити тримачі на стінах та змінити їх розташування споживач може на власний розсуд. 

2.3. Лаконічні форми та конструкції

Місткість, але не візуальна перевантаженість декором – девіз сучасних виробників меблевих гарнітурів для ванної кімнати.

Навіть класичні зразки сьогодні виглядають простіше. Достатньо дотримання основних правил створення класичної композиції – центр композиції, парні елементи, а також використовуються форми, характерні для класичного стиля – вигнуті ніжки меблів, фурнітура кольору дорогих металів, різьблення по дереву та металу. 

Однак, якщо стиль не має стосунку до класики, найчастіше перевага надається гладким меблевим фасадам, на яких немає місця металевій фурнітурі.

Інженери розробили інші механізми відкриття та закриття. Простого дотику рукою або коліном із легким натисканням на поверхню достатньо, щоб дверцята відрились або ящик висунувся наперед.

Механізми доводки дозволяють не застосовувати зайвих зусиль для закриття дверцят або ящиків – такий же легкий дотик і дверцята самостійно займають висхідне положення, а ящик займатиме потрібне положення. 

2.4. Модні кольорові рішення

Сучасна технологія пофарбування фасадів з будь-яких матеріалів дозволяє зберігати глибину кольору на тривалий час.

Білі, чорні та сірі кольори сантехніки – універсальні, тому ніколи не виходять з моди. Ахроматичну кольорову палітру легко доповнити яскравими природними кольорами. Ніжні зелені, блакитні, рожеві та жовті відтінки створюють в інтер’єрі ванної кімнати атмосферу свіжості, яка співзвучна стихії води. 

3. Керамічна плитка – основа дизайну ванної кімнати

Керамічна плитка у якості оздоблення ідеально підходить для ванної кімнати. Підвищена вологість, стійкість до перепадів температур – особливі умови експлуатації, які висувають конкретні вимоги до матеріалу оздоблення.

Технологія виробництва керамічної плитки передбачає використання натуральної сировини – глини, піску, польового шпату. Заради справедливості, керамічна плитка – натуральне оздоблення із широкими можливостями та за вигідною ціною. На відміну від мармуру та натурального каменя, які не кожному по карману.

Різноманітність дизайну керамічної плитки перетворює керамічне оздоблення на модний тренд.

Тумбочка у ванну кімнату із текстурою дерева буде ідеально поєднуватися із керамічною плиткою під мармур або натуральний камінь. 

Металеві фасади добре виглядають на тлі плитки - однотонної або з імітацією текстури дерева, бетону або натурального каменя. 

Інструментом дизайну є форма керамічної плитки – не тільки правильний квадрат або прямокутник, але й "бджолині стільники" та риб'яча луска. 

Окрім того, колір та рельєф здатні перетворити поверхню керамічної плитки будь-якої форми та з будь-яким дизайном поверхні. Вибір кольору та фактур не має меж, а тримірний ефект додає імітація переконливості. 

Якщо меблі для ванної купити в нашому магазині plitka.kiev.ua, вигідна ціна та своєчасна доставка гарантовані.