Вибираємо дзеркало у ванну

 

Дзеркало у ванній кімнаті – свідчення смаку власника. Форма, розмір та багет, у який вправлене дзеркало, відображають дизайнерський стиль, обраний для оформлення ванної кімнати.

Дзеркала пройшли довгий шлях – від дорогого предмету побуту, доступного не усім, до опального магічного інструменту.

Безпосереднє призначення дзеркала – відображення людських облич та силуетів, допомогло цьому предмету постійного використання вийти з усіх випробовувань з честю. 

Дзеркало у ванній кімнаті є незамінним. Пояснювати, які саме завдання вирішує дзеркало як предмет побуту, навряд чи потрібно. Набагато цікавіше відповісти на питання, яких переваг можна досягти за допомогою дзеркала з точки зору дизайну інтер’єру ванної кімнати.

Дзеркало для ванної як елемент інтер’єру

Купити дзеркало у ванну – задача, яку хоча б одного разу доводиться вирішувати кожному.

1. Одна з корисних властивостей дзеркала - візуальне розширення простору та вплив на геометрію приміщення. Для невеликих приміщень, до яких належить ванна кімната, відображення світла та оточуючих предметів сприяє створенню візуальної ілюзії, завдяки якій площа приміщення здається більшим, аніж насправді.

Правильно розташоване по відношенню до освітлювальних приладів та глянсового оздоблення дзеркало буквально розсуває стіни. Тому дзеркало для ванної — улюблений інструмент дизайнерів при розробці оформлення ванної кімнати невеликого розміру. 

2. Дзеркала дозволяють оптимізувати ступінь освітленості ванної кімнати. Достатньо розмістити дзеркало для ванної навпроти вікна, під певним кутом до стельової люстри, оточити настінними бра, щоб освітлення завдяки відбитому світлу набуло насиченості та розсіювалось у потрібному напрямку. 

3. Інтер'єр виглядає більш насиченим завдяки грі світла та відображенню у дзеркалах предметів та елементів декору. Завантажувати приміщення не доведеться. Навіть ванна кімната у стилі мінімалізм виглядатиме яскраво та виразно завдяки дзеркалу.

Глянсова плитка для ванної, розташована на протилежній від дзеркала або дзеркальної шафи стіні, посилить ефект розширення простору. 

Як вибрати дзеркало? Способи обробки кромки та форма

Рама чи фацет?

Дзеркало у рамі або з фацетом (спеціальна обробка кромки) - декоративні елементи інтер’єру. Інші предмети (сантехніка, меблі) та аксесуари для ванної кімнати допомагають підкреслити стиль.

Старовинна тумба під раковину, фарфорова ваза для квітів, форма світильників у поєднанні з формою та обрамленням дзеркала відображають дизайнерський напрямок, згідно з яким оформлено приміщення.

Дорогий та масивний багет – атрибут класичного оформлення. Якщо рама з дерева, враховуючи підвищену вологість у ванній кімнаті, поверхню варто просочити вологостійким складом. 

Як варіант, для класичного інтер’єру підійде ажурна металева рама під срібло або бронзу.

Тонка рама з будь-якого сучасного матеріалу чудово підійде для дзеркала у ванній, оформленій у сучасному стилі. Світлодіодне підсвічення по периметру або дзеркальна шафа у ванну з підсвіченням впишеться до різних стилів - суперсучасний hi-tech, лаконічний мінімалізм або конструктивний індустріальний 

Якщо рама не пасує до дизайнерського задуму, допоможе фацет – спеціальним способом оброблені краї дзеркала. Оброблена кромка може бути полірованою або матовою в залежності від методу обробки – поліровка або шліфування.

Дзеркало з фацетом виглядає ефектно. Відображення світла у дзеркалі - тепер не єдиний спосіб створення гри світла та тіней. Коли світло потрапляє на фацет, промені переломлюються об відшліфовані грані та створюють неповторний візуальний ефект. 

Поліровані краї ідеально підійдуть для сучасного інтер’єру, а матові шліфовані легко вписати до неокласики та ретро стиля.

Відображення стиля у формі дзеркал

Форма дзеркала найкраще відображає дизайнерський стиль інтер’єру.

Круглі та овальні дзеркала традиційно використовуються у класиці та неокласиці. Сучасні дизайнери йдуть далі й надають перевагу дзеркалам з хвилястими краями. Неправильну геометричну форму не загнати у раму, тому на допомогу прийде обробка кромки. Фацет з вираженими гранями чудово впишеться до класичного оформлення. 

Квадратні та прямокутні дзеркала більше підходять для сучасних інтер’єрів, які відрізняються правильними геометричними формами.

Форма сантехніки – раковина, ванна, унітаз, біде та змішувач, підбирається за тими самими принципами. 

Дзеркало або дзеркальна шафа?

Купити дзеркало у ванну – один з двох варіантів. Другий, дуже популярний сьогодні варіант – підібрати дзеркальну шафу у ванну.

Очевидна вигода від придбання дзеркальної шафи замість дзеркала – оригінальний дизайн приміщення. Дзеркальна шафа – це форма, фурнітура, підсвічення. Шафи обладнуються підйомними, навісними та розсувними дверцятами зі зручним розташування в залежності від особливостей приміщення.

Дзеркало у ванній – це лише дзеркало. Дзеркальна шафа поєднує у собі функції дзеркала та системи зберігання, тому вибір на користь меблів з дзеркалом – це практичне рішення.

До того ж, навісна шафка, розташована над умивальником, економить простір – можна обійтись без додаткових меблів – напільного пеналу, наприклад. 

Дзеркальні шафи для ванної, призначені для установки у куті – оптимальна модель для маленької ванної кімнати, у якій задні стінки утворюють прямий кут, а на дверцятах встановлено дзеркало. У комплекті з кутовою тумбою для раковини кутова дзеркальна шафа ідеально впишеться до інтер’єру та допоможе забути про дефіцит місця. 

Якщо все ж прийнято рішення купити дзеркало у ванну та його планується розмістити над умивальником, можна придбати підвісний або напільний пенал із дзеркалом. 

Підсвічення, вбудоване у дзеркальну шафу, - це додаткове джерело світла у ванній кімнаті. Не варто нехтувати функцією підсвічення, купуючи дзеркальну шафу. Доповнена вбудованими у стелю світильниками або стельовою люстрою для центрального освітлення, підсвічення успішно впорається з роллю навісних бра навколо дзеркала. 

Як визначити якість дзеркала?

1. Визначити якість дзеркала допоможе ретельний огляд поверхні дзеркала, яка повинна бути абсолютно рівною, без шорсткості та випуклостей.

Плями, розводи, темні цятки, які не можливо усунути, є ознакою низької якості дзеркала. Сліди від бульбашок повітря, помітні неозброєним оком, свідчить про порушення технології виготовлення. В майбутньому, дефекти поширяться та приведуть до викривлення. 

2. Наскільки достовірне відображення дає дзеркало? Питання, яке варто поставити, вибираючи дзеркало для ванної кімнати. Викривлення дратуватимуть – повірте!

Позуйте перед дзеркалом під різним кутом – станьте прямо перед дзеркалом, відійдіть трохи у бік. Якщо дзеркало ідеально відображає під будь-яким кутом – це якісний товар. 

3. Амальгама – це покриття зі зворотного боку дзеркала. У недорогих дзеркалах використовується алюмінієве напилення, а в дорогих – срібне.

Ідеальний виворіт дзеркала – залог його довговічності. Тут наявність дефектів неприпустима. 

У каталозі нашого магазину plitka.kiev.ua представлені дзеркала та дзеркальні шафи на будь-який смак. Якість гарантована! Вибирайте – достатньо погортати каталог у розділі Меблі / Дзеркала або Меблі / дзеркальні шафи.