Зручна ванна кімната: вибір плитки, меблів та сентехніки

 

ЗМІСТ:

1. Як вибрати керамічну плитку для ванної кімнати і не помилитися?

2. Меблі для ванної кімнати – на що звернути увагу?

3. Сантехніка для ванної кімнати – як правильно вибрати?

 

Як оформити ванну кімнату, щоб у сантехнічному приміщенні було зручно та приємно знаходитись?

Ванна кімната займає невелику площу, до того ж повинна вміщувати певний набір сантехніки та меблів. Окрім того, неможливо обійтись без аксесуарів для ванної кімнати.

Важливо звернути увагу на кожну дрібницю. Меблі для ванної кімнати повинні бути функціональними, сантехніка – зручною з точки зору розміщення та експлуатації, зайві предмети не мають "з'їдати" корисну площу, а прибирання - вимагати великих зусиль.

І врешті решт освітлення – у ванній кімнаті без нього не обійтись!

Які ж поради досвідчених дизайнерів варто врахувати, плануючи дизайн ванної кімнати? 

1. Як вибрати керамічну плитку для ванної кімнати і не помилитися?

Перед придбанням плитки для ванної кімнати потрібно з'ясувати деякі деталі, які в майбутньому вплинуть на зручність та комфорт.

Керамічна плитка для ванної кімнати повинна відповідати певним вимогам, головними з яких є вологостійкість, зносостійкість та стійкість до перепаду температур.

Для напільного покриття здебільшого використовується керамограніт, який виробляється за спеціальною технологією. В результаті керамічна плитка для ванної кімнати має структуру без пор, в які могла б потрапити волога.

Для полегшення процесу прибирання у ванній кімнаті для настінного оздоблення краще зупинити свій вибір на плитці із гладкою фактурою – матовою, глянсовою, полірованою. Для очищення гладкої поверхні не знадобиться застосовувати зусилля – достатньо протерти плитку за допомогою м'якої губки та рідкого миючого засобу без абразивних речовин. 

У ванній кімнаті волога + пил – це регулярне утворення забруднень. Не зважаючи на привабливий вигляд рельєфні, структуровані поверхні накопичуватимуть бруд, а їх очищення вимагатиме серйозних зусиль.

Якою повинна бути керамічна плитка для ванної? Купити варто, наприклад, презентабельне оздоблення з імітацією мармуру, каменя, дерева або металу. Плитка із орнаментом, у клаптевому стилі та навіть звична плитка-кабанчик, виконана у різних кольорових рішеннях, будуть прикрасою інтер’єру у ванній кімнаті.

Колекція Alaplana Pune представлена міцним універсальним (напільним та настінним) керамогранітом із імітацією білого мармуру у форматі 1200×595×10 мм.

Високий клас зносостійкості (PEI IV) дозволяє використовувати керамічну плитку для оформлення ванної кімнати, де запасу її міцності точно вистачить.

У невеликій ванній кімнаті практичним рішенням буде світле оздоблення для стін, яке візуально розширює приміщення.

Білий мармур на підлозі та на стінах – тренд останніх років, хоча мармур у якості оздоблення ніколи не втрачає популярності. Плитка під мармур Alaplana Pune ідеально підходить для реалізації елегантного інтер’єру поза часом та модою. 

Колекція Almera Ceramica Luxury повністю відповідає назві, яку їй дали іспанські дизайнери. Шикарна імітація італійського мармуру Calacatta із виразним візерунком з сірих прожилок.

Декоративне доповнення до колекції – плитка із візерунком в іспанському стилі. Автори колекції передбачили кутові плитки, за допомогою яких потрібно створити керамічний килим з плитки.

2. Меблі для ванної кімнати – на що звернути увагу?

Лаконічна меблі у ванну не потребує складного догляду за поверхнями. Перевагу варто віддати простим формам. Меблі для ванної кімнати із пласкими фасадами та без додаткового декоративного оформлення будуть простішими для догляду.

На глянсових меблевих фасадах забруднення менше помітні, аніж на матових. Цей маленький нюанс коштуватиме поганого настрою, якщо його не врахувати.

Меблі для ванної кімнати – це тумба під раковину, підвісні шафи та пенали.

Обираючи тумби під раковину варто вибрати підвісну модель із висувними ящиками, зручними та функціональними в процесі повсякденної експлуатації.

Вільний простір під тумбою легше прибирати, а спеціальні U-подібні ящики не упираються в комунікації. 

Тумба для раковини Cersanit Crea із глянсовим фасадом та висувними ящиками – чудовий вибір для маленької ванної кімнати.

Розміри тумби:

ширина – 450 мм;

висота – 530 мм;

глибина – 790 мм. 

Тумба для раковини Kolo Modo займатиме більше місця за шириною, але порівняно невелика глибина дозволить зекономити трохи місця:

ширина – 1000 мм;

висота – 500 мм;

глибина – 490 мм.

Глянсовий фасад, фурнітура із доводкою підвищують цінність товару в очах споживача.

Обидві тумби підходять для вбудованої накладної раковини. 

Якщо дозволяє площа ванної кімнати, тумбу для раковини можна доповнити підвісною колоною або пеналом.

Спеціалісти рекомендують купити меблі для ванної з одної колекції. Сучасні виробники створюють готові рішення для ванної кімнати. Як правило, до колекції входить керамічна сантехніка, меблі та аксесуари для ванної кімнати.

Польська компанія Cersanit у рамках колекції Crea пропонує дві моделі пеналів – закритого та відкритого типу. У пеналі із полицями, але без дверцят дуже зручно зберігати рушники та інші банні предмети. 

3. Сантехніка для ванної кімнати – як правильно вибрати?

Безумовно, підвісна сантехніка виглядає компактніше, за нею простіше доглядати, оскільки немає важкодоступних для прибирання місць, і вона займає менше місця. Окрім того, конструкція, до якої кріпиться підвісний унітаз, ховається у стіні.

Інсталяція для унітазу дозволяє зекономити місце у ванній кімнаті. За допомогою інсталяції встановлюються не тільки підвісні унітази, але й напільні моделі.

У невеликих ванних кімнатах у типових багатоповерхових будинках багато пари, яка перетворює накопичений пил на бруд. Прибирання доводиться робити частіше, але полегшити побут – цілком реально.

Просто потрібно обирати умивальники, унітази та навіть скло душових кабін, які вкриті спеціальним составом, який не дозволяє накопичуватися бруду на керамічних поверхнях.

Варто купити сантехніку від провідних виробників, щоб в результаті для очищення було досить лише протирання м'якою губкою.

Підвісний унітаз Devit Acqua із покриттям від нальоту виконано в італійському стилі. Округлі форми виглядають не надто важкими, але й легкими та невагомими їх не назвеш. Сучасне кольорове рішення – білі та чорні чаші, дозволяє вибирати.

Безобідковий унітаз – прорив у сфері гігієни та незаперечний лідер продажу. Тонка кришка із системою м'якого опускання soft-close та простим монтажем quickfix здатні схилити до придбання навіть скептичних споживачів.

Унітаз Devit Acqua ідеально підійде як для класичного, так і для сучасного стилів. 

Повна протилежність округлим формам – підвісні унітази Devit UP. Технічні параметри сантехніки Devit однакові для усіх колекцій. 

Але це не єдине, що їх об’єднує – у нашому магазині plitka.kiev.ua до 30 серпня проводиться АКЦІЯ – купуючи сантехніку від італійського бренду Devit – доставка у подарунок!

Товари в колекції Acqua
Товари в колекції Pune
Товари в колекції UP