Ванна кімната в класичному стилі: особливості вибору плитки та сантехніки

Класичний стиль в інтер'єрі це, перш за все аристократична краса, граціозність форм, затишна багата розкіш, функціональність і гармонія, що викликає захват і насолоду.

Головні елементи класичного стилю це, спокійна, світла палітра кольорів, застосування справжніх природних матеріалів (дерево, камінь) або їх імітація (керамічна плитка) для обробки підлоги і стін, дерев'яні меблі з різьбленням та сантехнічні аксесуари, які мають чіткі симетричні рівні лінії.

Використовуючи перераховані прийоми при декоруванні ванної кімнати в класичному стилі, можна домогтися бажаного комфорту, розкоші і краси. До того ж класичний стиль у ванній прекрасно виглядає незалежно від розміру приміщення, як у великій, так і малої ванній кімнаті.

Колір ванної кімнати

Выбор мебели для ванной

Основний колір для класичної обробки - білий. Він чудово гармоніює з ніжним пісочним, рожевим, світлим жовтим і блакитним кольором стін, білосніжним стелею з ліпниною або фризами, коричневим під дерево підлогою.

Наприклад, прекрасно виглядає інтер'єр ванної кімнати, декорується за допомогою керамічної плитки іспанського виробництва Azulev (колекція Oreon) в класичні ніжні бежеві відтінки. У таку колірну гаму добре вписується і розкішна класична меблі з натурального дерева і сантехніка білого і золотистого кольору.

Іноді стіни і підлоги ванною відбуваються за допомогою керамічної плитки з візерунком, вміло поєднується з основним ніжним фоновим кольором. Узорная керамогранітна плитка китайського виробництва Oceano з колекції Emperador в бежевому і коричневому кольорі ідеально підійде до створюваного класичного стилю. Така обробка плиткою для ванної змінить загальне враження і додасть їй особливий шарм.

Вибір ванни

Выбор ванной

Ванна в класичному стилі може бути будь-якої форми (овальної, круглої, прямокутної) і кольору (білої, сірої, бежевій або чорної). Найбільш використовуваними матеріалами є чавун і метал, але можна скористатися і легкими якісними ваннами з акрилу, наприклад торгової марки Devit італійського виробництва, Kolo (Польща), AM.PM (Німеччина) та ін.

Вдалий вибір для класичного стилю - овальна ванна білого, сірого або чорного кольору. Якщо у вас ванна кімната невелика, то можна підібрати чашу прямокутної форми, яка встановлюється у однієї стіни. Для зорового збільшення розміру приміщення можна вдатися до використання для підлоги та стін керамогранитной плитки під мармур Peronda Museum (Іспанія).

Душ для ванної кімнати

Выбор мебели для ванной

У разі, якщо у вас малогабаритна ванна кімната і ванна в ній не міститься, то можна встановити душову кабіну зі скляними панелями. Для гармонійного поєднання, стіни в душовій кабінці як всередині, так і ззовні викладаються однаковою плиткою.

Раковини для ванної

Виробники пропонують величезний вибір раковин: круглих, квадратних, овальних, прямокутних, кутових, виконаних традиційним класичним способом. Прекрасним варіантом для стилістичного наповнення ванної кімнати є кругла раковина білого кольору, яка своїм розкішним видом створить особливий шик в кімнаті. На ваш вибір представлені кращі моделі підвісних, накладних раковин граціозних форм, на п'єдесталі в класичному стилі відомих італійських, іспанських, німецьких виробників на сайті інтернет-магазину.

Меблі у ванній

Выбор душевой кабины

Класичні меблі для ванної повинна бути витонченої, з дорогих порід дерева або їх імітації з прямими геометричними лініями. Але якщо площа ванної мала, то слід вибрати раковину з підвісною тумбою, подбати про вбудованих поличках і гачках для одягу. Виділивши для ванної кімнати в приватному будинку значне за розмірами приміщення, можна меблювати її не тільки шафою, але і витонченим туалетним столиком. Вся колірна обробна гамма повинна бути легкою, повітряною зі спокійними акцентними переходами. Меблі можна вибрати світло-коричневу для збереження видимості вільного простору.

Освітлення ванної кімнати

Выбор мебели для ванной

Для освітлення великих ванних кімнат слід вибирати люстри незвичайної форми з металу кришталю або скла. Не завжди цього світла буває достатньо, тому для освітлення функціональних зон над умивальниками вішаються бра, в душових кабінах встановлюються точкові світильники.

У зв'язку з тим, що класичний стиль ванної кімнати визнає тільки натуральні природні матеріали, такі як мармур, граніт, дерево, метал, з метою здешевлення ремонту, можна підшукати якісну імітацію цих матеріалів. Створюючи класичний інтер'єр ванної кімнати, слід звернути увагу і на пропоновані знижки, які проходять акції на керамічну плитку, душові набори та сантехніку в інтернет магазині. Це допоможе зберегти вам чималу суму грошей.