Умивальники та раковини для ванної кімнати: особливості вибору

 Умивальники в Україні представлені таким багатством варіантів, що деякі споживачі не можуть зробити власний вибір. Полегшити задачу нашим клієнтам покликаний огляд конструкцій та матеріалів сантехнічних виробів.

 Ми розглянемо основні особливості та переваги умивальників та раковин. Для початку огляньте власну ванну кімнату та обміркуйте, який варіант кріплення хотілось би побачити. Ви можете купити настінний, пристінний та вбудований виріб.

 Настінні умивальники - консолі. Раковини кріпляться на стіну за допомогою спеціальних кронштейнів. Раніше у подібній конструкції була помітною система зливу, що виглядало не дуже естетично.

 У сучасних моделях усі комунікації акуратно вбудовуються всередині стіни. В такому випадку візуально відкритою буде тільки чаша. Такі мініатюрні раковини зручно розташувати в туалетній кімнаті, щоб не займати багато місця. Виріб оцінять споживачі, які бажають встановити раковину вище або нижче стандартного рівня.

 Раковина з п'єдесталом або "тюльпан" складається з двох основних деталей - чаші та підставки. Модель отримала найбільше розповсюдження. Усі комунікації розміщуються всередині, не створюючи зайвих незручностей. Гарна конструкція з п’єдесталом доповнить ваш інтер’єр та буде центром композиції.

 Найкраще використовувати раковину-"тюльпан" у великих просторих приміщеннях. Не забувайте, що висота кріплення умивальника в даному випадку складе 70-80 см. Ви не зможете змінити цей параметр за власним бажанням, тому що він залежить від п’єдесталу.

 Для компактного інтер’єру можна запропонувати інші конструкції, які дозволять економити простір.

 Вбудовані раковини – більш складна конструкція, в якій передбачена тумба. Дизайн цих виробів може бути дуже оригінальним, тому для власної ванної кімнати ви можете вибрати цікаву модель від кращих європейських брендів. Деякі фірми пропонують мармурові стільниці з натурального або штучного каменя. Висота такого виробу визначається габаритами тумби.

 Раковина з напівп'єдесталом э оптимальним рішенням для тих, хто надає перевагу підвісним конструкціям. В такому випадку сифон приховується за ніжкою, яка кріпиться на стіну. Врахуйте особливості установки такого умивальника: злив має суворо задану висоту.

Вибір змішувача для раковини

При виборі умивальника слід заздалегідь визначитися з типом змішувача: чи буде він вбудованим, чи ні. Це вплине на вибір певної моделі з отвором під змішувач або нього.