Як правильно робити укладку керамічної плитки на підлогу та стіни

 З питанням укладки настінної та/або напільної кахельної плитки стикається кожна людина, що вирішила розпочати капітальний ремонт у туалеті, ванній кімнаті або кухні. Адже саме у цих приміщеннях нашого помешкання складно обійтися без міцного, стійкого до вологи та перепадів температури та, водночас, дуже гарного матеріалу.

 Укладка плитки найчастіше вимагає залучення спеціалістів-облицювальників, але у деяких випадках, здебільшого з метою економії або самовдосконалення, господарі самостійно беруться за цю нелегку справу. Що б ви не вирішили, нагадуємо - укладка плитки обов’язково розбивається на певні етапи, вимагає витримки та певних навичок та знань.

керамическая плитка для пола

 В першу чергу, необхідно підготувати поверхню – видалити старий облицювальний матеріал зі стін та підлоги, а разом з ним і залишки розчину, а потім вирівняти, заґрунтувати та заштукатурити.

 На наступному етапі укладки плитки потрібно приготувати розчин або використати готовий клей, який можна придбати разом з керамічною плиткою. До речі, її кількість потрібно вирахувати з оглядом на те, що матимуть місце певні втрати, спричинені різанням, можливим браком або випадковим розбиттям плиток.

керамическая плитка для пола

 Важливо пам'ятати, що настінна або напільна плитка відрізняються між собою за міцністю, щільністю та товщиною, тому уважно вибирайте матеріал, який відповідає призначенню.

 Окрім того, укладка кахельної плитки здійснюється різними способами – наприклад, у шаховому порядку, в розбіжку або рівно, рядок за рядком.