Плитка завжди у моді

 

ЗМІСТ:

1. Як вибрати плитку для інтер’єру, яка не буде непридатною й не вийде з моди протягом десятиріччя?

1.1. Для якого приміщення потрібна керамічна плитка?

1.2. Який дизайн керамічної плитки сьогодні у моді?

2. Приміщення, для яких керамічна плитка – ідеальний оздоблювальний матеріал?

 

1. Як вибрати плитку для інтер’єру, яка не буде непридатною й не вийде з моди протягом десятиріччя?

Ідея ремонту виношується тривалий час, а придбання оздоблювальних матеріалів під дизайнерське рішення позбавляє відчутного відрізку життя.

Час можна зекономити, якщо заздалегідь розібратися в усіх деталях. Із чим же може виникнути затримка? Виявляється, достатньо відповісти на низку питань, щоб процес купівлі керамічної плитки додав приємності. 

1.1. Для якого приміщення потрібна керамічна плитка?

Застосовуються різні технології виробництва керамічної плитки. В залежності від способу виробництва плитка відрізняється певними технічними параметрами.

Особливо ретельно підбирається плитка для напільного покриття, на яке здійснюється більш відчутне навантаження.

Важливим параметром є клас зносостійкості за шкалою PEI - від I до V. Чим вище клас, тим більш зносостійкою виявляється керамічна плитка.

PEI I. Керамічну плитку можна використовувати у приміщеннях із незначним навантаженням – ванних кімнатах, туалетах, сумісних санвузлах, де не користуються взуттям із грубими підошвами, надаючи перевагу домашнім капцям.

PEI II. Керамічна плитка – універсальне напільне покриття для оформлення житлових інтер’єрів – вітальня, спальня, кухня (окрім робочої зони) та ванної кімнати (окрім "вологих" зон).

PEI III. Плитка для напільного покриття із рухом середньої інтенсивності - кімнати у квартирі, готелі або невеликому офісі.

PEI IV. Керамічна плитка відрізняється великою міцністю. За технологією виробництва це завжди керамограніт. Ідеально підходить для приміщень із середньою та високою інтенсивністю руху – сходи, холи, тераси, балкони та лоджії, а також готелі та офіси.

PEI V. Керамогранітна плитка із максимальною міцністю. Рекомендована до застосування у громадських місцях із високою прохідністю – торгових центрах, станціях метро. 

Керамічна плитка із класом зносостійкості PEI IV-V ідеально підходить як:

- плитка для ванної;

- плитка для кухні;

- плитка для холу;

- плитка для зовнішнього застосування.

Для "вологих" зон велике значення має спеціальне покриття проти ковзання AntiSlip із коефіцієнтом від 9 до 13.

Матова плитка підійде для проблематичних умов експлуатації – із впливом вологи та перепадом температур (кухня, ванна кімната, хол), а глянсова – ідеальне оздоблення для стін.

Полірована поверхня плитки у вітальні, кабінеті або спальні виглядатиме надзвичайно, але у проблемних зонах – ванна кімната, кухня або хол, оздоблення швидко втратить свій блиск, а слизька поверхня може призвести до травми. 

1.2. Який дизайн керамічної плитки сьогодні у моді?

Технологія цифрового друку дозволяє створювати неперевершений дизайн поверхні керамічної плитки. Сьогодні легко відтворити текстуру будь-якої породи деревини, натурального мармуру або каменя, бетонну поверхню – грубу будівельну або декоративну.

Керамічна плитка під дерево – тренд поза часом, який ніколи не втрачає популярності. Подих природи та енергії життя поєднується у химерному візерунку, слідах від сучків та молодих пагонів, тріщинах та висохлій під сонцем поверхні. Імітація дерева у залежності від дизайну підходить до класичних, етнічних та сучасних інтер’єрів.

Плитка під дерево для ванної є справжнім дивом, оскільки в умовах підвищеної вологості – у ванній кімнаті або кухні, у просторому холі або на терасі, натуральне дерево досить швидко стане непридатним, а керамічна плитка служитиме близько півсторіччя у залежності від виду оздоблювального матеріалу. 

Керамічна плитка під камінь – дизайнери називають фактуру каменя "душею землі". Надра нашої планети складаються з гірських порід, які формуються протягом сторіч. Унікальний візерунок шаруватої породи з тріщин та зламів створює певний настрій в інтер’єрі – старовини, захисту та затишку.

Камінь якнайкраще пасує до сучасних композицій. Можливо, завдяки схожості із мармуровими або бетонними поверхнями – в залежності від дизайну поверхні.

Якщо для інтер’єру ванної кімнати потрібна керамічна плитка під камінь, купити оздоблювальний матеріал можна будь-якого кольору та дизайну.

Від однотонної "кам’яної" поверхні до монолітних слябів із унікальним візерунком прожилок та тріщин природного походження – широкий спектр дизайну для різних стилів.

У мінімалізмі добре виглядає спокійна текстура із однорідним пофарбуванням.

У класичному стилі більш доречним є насичений декор базового оздоблення. 

Керамічна плитка під мармур – модний французький дизайнер П'єр Гоналон зізнається у закоханості у мармур та вважає благородний камінь трендом, що знаходиться поза часом, перетинає епохи, вільно рухаючись крізь них та легко адаптуючись до сучасності. Маестро стверджує, що мінімалістські форми, популярні сьогодні, не виглядали б так ефектно без класичного антуражу – "мармурових" поверхонь.

Фактура мармуру надзвичайно декоративна завдяки кольору та текстурі й неминуче виражає красу та розкіш класичного оформлення інтер’єрів.

Поєднання "мармурової" поверхні із принципами оформлення у стилі мінімалізм дозволяють створювати унікальні композиції із індивідуальним характером.

Чи підійде керамічна плитка під мармур, купити яку можна у нашому магазині plitka.kiev.ua, для стилів кантрі? У сільських стилях мармур не використовується, в тому числі мармурові поверхні виглядають не дуже доречними у скандинавському та середземноморському інтер’єрах. Якщо ж ваш вибір класика або неокласика – плитка під мармур просто незамінна. 

Керамічна плитка із геометричним малюнкам – універсальний дизайн оздоблення. Особливо, із тримірним ефектом. Кухонний фартух, акцентна стіна, надання виразності функціональній зоні інтер’єру, декоративний фриз, керамічний "килим" – територія геометричного декору. 

Чорно-біла плитка – класика чи неокласика? А можливо, сучасний hi-tech із його пристрастю до контрастів та незвичайних форм і композицій? Чорно-біла палітра кольорів в інтер’єрі виглядає презентабельно та навіть фешенебельно – очевидно передбачаючи вишуканий стиль оформлення. 

2. Приміщення, для яких керамічна плитка – ідеальний оздоблювальний матеріал?

Головним недоліком керамічної плитки у якості напільного покриття є холодна поверхня. Однак, система "тепла підлога" ефективно вирішує цю проблему.

Завдяки теплій підлозі керамічна плитка у будь-який сезон є надійним напільним покриттям для будь-якого приміщення.

У ванній кімнаті стійкість до вологи та перепадів температур керамічної плитки набуває під час вибору оздоблення ваги ключового фактору.

До того ж дизайн поверхні сучасної плитки дозволяє обрати оздоблення для будь-якого стилю.

У кухні важливо, щоб оздоблення фартуха було стійким не тільки до вологи, але до високих температур – особливо у зоні, де знаходиться варильна поверхня. Тільки керамічна плитка відповідає цим вимогам. 

У холі для напільного покриття необхідно використовувати керамограніт із класом зносостійкості не нижче за PEI III, щоб впоратися із впливом абразивних речовин (пісок) та грубих підошов взуття. 

У вітальнях, кабінетах та спальнях керамічна плитка – це спосіб втілення дизайнерських ідей і оздоблення, яке за умови правильного вибору не тільки служитиме протягом років, але й збереже власну актуальність.