Плитка в інтер’єрі. Скандинавський мінімалізм - ратуша Bodo, Норвегія

Характерні риси скандинавського стиля

Скандинавський стиль – це перш за все особлива атмосфера, для створення якої використовується оздоблення у світлих тонах, напільне покриття з дерева, знамениті меблі від дизайнерів з північних країн, гарне освітлення та багато свічок у якості затишного декору.

Мінімалізм та скандинавський стиль споріднює любов до вільного простору, яким не прийнято поступатись на користь декору заради декору. 

Традиційні кольори скандинавського інтер’єру – білий та світлі відтінки сірого. Доповнюється скромна кольорова палітра яскравими акцентами. 

Північний дизайн надає перевагу кольорам, які можна спостерігати у природному середовищі – трав'яний, бірюзовий, кобальтовий, гірчичний, оливковий, вишневий.

Купити плитку для інтер'єру в нежитлове приміщення

Не дивлячись на суворий клімат у скандинавських країнах не склять балкони та не використовують портьєри з щільної тканини. Усе підкоряється одній єдиній меті - не втратити жодного фотону природного світла. Легкі занавіски або жалюзі підходять набагато краще, хоча часто обходяться і без них.

Стіни у світлих тонах – простір, який відводиться для творчості. Настінні годинники, графіка та чорно-білі фото – декор, який наближає скандинавське оформлення з міськими стилями.

Меблі на ніжках не повинні виглядати високими, чохли на кріслах у стилі hand made, оббивка з натуральних тканин. Замість масивних шаф – відкриті полички та стелажі, плетені корзини та ящики.

Текстиль завжди має виразну фактуру – в'язаний, ворсистий, однотонний з витканим або набитим малюнком, стьобаний. У скандинавському інтер’єрі текстиль присутній скрізь – пледи, покривала, скатертини, серветки. 

Купити плитку для інтер'єру в нежитлове приміщення

Багато вазонів з кімнатними рослинами, які розташовуються на підлозі, у настінних кашпо та напільних підставках.

Особливий шарм приміщенню надає піч-колонка, пофарбована у традиційні кольори - білий та синій.

Скандинавська естетика передбачає багато дерева преміальних порід (дуб, ясен, береза, сосна, ялинка) в оздобленні та предметах інтер’єру. Тут навіть для необробленого лісового пня знайдеться місце. 

Природно виглядають у північному інтер’єрі абстрактні та геометричні скандинавські візерунки – клітинка, шеврон, решітка у червоно-синій палітрі кольорів.

Стиль еклектичний – він легко приймає предмети старовини та ретро-деталі. Програвач для вінілових платівок, старовинні скрині, атрибути інших культур – все це не порушить основну ідею скандинавського інтер’єру.

У громадських будівлях інтер’єр найчастіше оформляється у лаконічному стилі, який самі дизайнери звуть – скандинавський мінімалізм.

Екстер'єр та інтер’єр нової будівлі Ратуші в окрузі Будьо, Норвегія

Нова будівля Ратуші у муніципалітеті Будьо побудована за сміливим проектом датської студії архітектури та дизайну "Atelier Lorentzen Langkilde".

Купити плитку для інтер'єру в нежитлове приміщення

Виразна геометрія фасаду ратуші представлена модульною системою з горизонтальними, вертикальними та діагональними лініями швів між фрагментами плитки, які разом створюють об'ємну картину з тримірним ефектом. 

Купити плитку для інтер'єру в нежитлове приміщення

Кремова керамічна плитка для облицювання будівлі з імітацією текстури натурального каменя ідеально віддзеркалює сонячні промені та є відмінним фоном для світлових ілюзій.

Купити плитку для інтер'єру в нежитлове приміщення

Скошена форма покрівлі, багато скла, складна схема, за якою укладався керамограніт для фасаду, утворена цією складною геометрією ліній гра світла та тіней виглядають фантастично, поєднуючись з сусідніми будівлями тільки завдяки одній кольоровій палітрі та фактурі натурального каменя.

Купити плитку для інтер'єру в нежитлове приміщення

В основі внутрішнього планування будівлі знаходиться принцип атріуму. Всередині ратуша схожа на громадянський форум – громадську площу з конференц-залами та громадськими службами. 

Атріум – внутрішній двір, відомий ще з античності, навколо якого розташовується решта приміщень, нагадує чітко прокреслену картину Піранезі. У будівлі ратуші атріум має складну геометричну форму та простягається наверх на п'ять поверхів разом з робочими приміщеннями, кожне з яких знаходиться за склом. 

На самому верхньому – 6 поверсі - знаходиться їдальня з надзвичайно гарним видом на океан та гори. 

У міській адміністративній будівлі чиновники повинні вирішувати проблеми громадян у відповідності до власної компетенції. Через скляні перегородки кабінетів можна роздивитись абсолютно усе – предмети інтер’єру та присутніх всередині людей. Такий архітектурний прийом називають ефективним інструментом у боротьбі з корупцією. 

Купити плитку для інтер'єру в нежитлове приміщення

Інтер'єр оформлений у стилі скандинавський мінімалізм. Завдяки атріуму приміщення виглядає просторим – практично безмежним. 

Мінімум декоративних деталей на фоні затишного дерев'яного оздоблення, яке вкриває не тільки стіни, але й стелі, виглядають невагомими. Традиційні скандинавські меблі у гірчично-коричневій кольоровій гаммі з зеленими та вишневими вкрапленнями, вбудоване зональне освітлення – приємний акцент в інтер’єрі.

Керамічна плитка в інтер’єрі Ратуші округу Будьо

Керамограніт в інтер’єрі адміністративної будівлі – це природне продовження зовнішнього оздоблення. 

Купити плитку для інтер'єру в нежитлове приміщення

Керамічна плитка для стін в інтер’єрі ратуші з імітацією текстури деревини ясеня представлена у світлих тонах. Бежевий керамограніт під дерево використовується для настінного покриття, стель та фасадів перекриттів між поверхами.

Напільна плитка на першому поверсі відрізняється від напільного покриття на інших поверхах. Димчаста плитка під бетон з потертостями та неоднорідним пофарбуванням – практичне покриття для холу ратуші. Під впливом абразиву у вигляді піску, занесеного з вулиці, облицювальна плитка істотно не змінить свій вигляд, оскільки потертість та неоднорідність кольору знаходяться в основі декору матеріалу.

Купити плитку для інтер'єру в нежитлове приміщення

На верхніх поверхах, де навантаження на напільне покриття вже менше, плитка під мармур для підлоги молочного кольору ідеально поєднується зі скляними перегородками та лаконічними скандинавськими меблями у стилі конструктивізм. Складені кресла, столики та табурети нагадують макет проекту, а не його реалізацію в реальному інтер’єрі.

Макетним комплектом прикрашена стіна над ліфтом висотою у 5 поверхів – оригінальний символ адміністративною діяльністю.

Купити плитку для інтер'єру в нежитлове приміщення

Скільки коштує облицювальна плитка? Скільки коштує плитка на підлогу?

В каталозі нашого магазину можна вибрати та купити облицювальну плитку будь-якого призначення.

Настінна та напільна плитка – інтернет-магазин представляє матеріал у широкому асортименті:

  • плитка під камінь;
  • плитка під дерево;
  • плитка під дерев'яну дошку;
  • плитка під мармур;
  • плитка під бетон.

Обійдеться плитка напільна недорого в інтер’єрі будь-якого приміщення навіть за високої ціни за 1 кв. м, а радувати погляд та служити керамічне оздоблення буде довго.