Плитка в інтер’єрі. Бар "Балтазар" (Київ, Україна)

Офіційне відкриття нового київського бару "Балтазар", що розташувався у підвальних приміщеннях Бессарабського ринку, відбулась нещодавно, а саме 10 жовтня 2019 року.

 Плитка в інтер'єрі. бар Балтазар  

Про що говорить назва бару – літературна асоціація

Яскрава назва закладу викликає містичні асоціації. На думку спадає казка великого Гофмана "Малюк Цахес…", ім'я головного героя якої співпадає з назвою бару.

Балтазар був юнаком з бадьорим та ясним розумом та особливими душевними якостями. Коли в місті з'явився крихітка Цахес – маленький монстр, який володів гіпнотичними здібностями та обманом віднімав вдачу та щастя в городян, Балтазар був тим, хто встояв перед чарами.

У нагороду Балтазар отримав відчарівника Проспера Альпануса город, де росте "найсмачніша капуста", кухню, де "з глиняних глечиків їжа ніколи не збігає і не пригорає", будинок, де не може битися посуд, а килими та оббивка на стільцях ніколи не забруднюється.

Балтазар мріяв про щастя з коханою дівчиною, але інколи просте людське щастя видавалось йому надто нудним та далеким від магічних подвигів. Він був одиноким і йому не вистачало друзів. Як кажуть, казка –брехня, але у ній є натяк!

Історія реалізації проекту Бару "Балтазар"

Винний бар "Балтазар" – атмосферний заклад, де не дивлячись на зовнішню простоту інтер’єр виглядає стильно. Незвичайне поєднання античних скульптур, анфілади з арочними отворами та грубої цегляної кладки, відкритих комунікацій та естетики середини минулого сторіччя примушує погляд "спотикатися" об атрибути тієї чи іншої традиції. 

 Плитка в інтер'єрі. бар Балтазар  

Примирення приходить після знайомства з історією проекту та його реалізації.

Бессарабський ринок - одне зі знакових місць Києва, а з дня його відкриття у 1912 році пройшло вже більше як сто років. Будова є пам’ятником архітектури й находиться під захистом ЮНЕСКО.

Будівля у стилі пізнього модерну унікальна щодо дизайну та функціональності. Башти, що з двох боків прикрашають фасад, призначені для зберігання води, а у підвальних приміщеннях знаходились промислові холодильні агрегати.

Декілька років тому було прийнято рішення звільнити підвальні приміщення. Арт-директор закладу та дизайн-студія Ріни Ловко наважились у звільненому просторі реалізувати дуже сміливий проект.

Команді довелося зіткнутися з труднощами. Як у будь-якому підвалі тут були низькі стелі (1.60 м). Щоб "підняти" стелю з арочною анфіладою, підлогу прийшлось "опустити" на півметра. Зайву землю вивозили по ночах, щоб не заважати руху на багатолюдній вулиці та роботу ринку.

Підсумком неймовірних зусиль став оголений фундамент! Дизайнери не розгубились та перетворили конструкцію на основу для зручних м'яких диванчиків, які затишно розтягнулись вздовж усього залу.

 Плитка в інтер'єрі. бар Балтазар  

Потрібно було вирішити ще декілька проблем. Перша з них –забезпечення стійкості стін до вологи. Повітря надходило лише через вхідні двері. У складних умовах необхідно було створити систему вентиляції через вхід, щоб забезпечити дальні зони закладу достатньою кількістю повітряної маси. 

Дизайнерський задум проекту Бару "Балтазар"

Дизайн інтер’єру тільки почасти продиктований архітектурними особливостями приміщення. Вже згадана арочна архітектура зі старої цегляної кладки стала основою стилізації, а доповнили її відкриті комунікації – об'ємна труба повітроводу.

Команда дизайнерів не намагалась прикрасити грубе оздоблення підвалу, а використала її для створення таємничої атмосфери бару – півсутінки, комбінація відтінків пляшкового та коричневого кольорів, оригінальне спрямоване освітлення кожного столика. В цей антураж ідеально вписуються крихкі винні келихи, покриті патиною дзеркала старого зразку та прямокутні панорамні, справжні свічки, бархат та штучна шкіра оббивки. 

 Плитка в інтер'єрі. бар Балтазар  

Античні скульптури ділять дизайнерський олімп з важким старовинним гобеленом та сюрреалістичними картинами.

Концепція винного льоху з рідним для Бессарабки стилем суспільної їдальні середини минулого сторіччя, для якого характерні уніфікація та індустріальна простота, розкрилась у закладі по особливому стильно та презентабельно. Вершиною стилізації стала вінтажна радіола на високих дерев'яних ніжках.

 Плитка в інтер'єрі. бар Балтазар  

Кожний світильник у барі розроблений та виготовлений за індивідуальним замовленням у дизайнера Василя Грубляка. Стиль різноманітних освітлювальних приборів знаходиться у гармонії з загальним оздобленням та оформленням закладу.

 Плитка в інтер'єрі. бар Балтазар  

Плитка в інтер’єрі бару "Балтазар"

Керамічна плитка для підлоги у Києві в якості оздоблювального матеріалу встановлює рекорди популярності, як і фасадна плитка під цеглу для міських та заміських будівель.

Коли дивишся на інтер’єр бару "Балтазар" здається, що необхідно пом’якшити холод цегляних стін бару, а напільна плитка під дерево впорається з цим завданням. Але дизайнери обрали інший шлях – промислову цеглу доповнила квадратна плитка для підлоги під сірий камінь з дрібнозернистою текстурою. 

 Плитка в інтер'єрі. бар Балтазар  

Тільки загальна картина переконує, що керамічна плитка під дерево виглядала б чужою і ввійшла б у дисонанс із концепцією. 

Однак, фактура дерева знайшла своє місце в інтер’єрі в достатньо масивних стільницях.

 Плитка в інтер'єрі. бар Балтазар  

На стійці бару глянсова плитка для стін оливкового кольору не виглядає несподівано і підтримує індустріальний стиль минулого сторіччя.

У сантехнічному приміщенні підвісна раковина вбудована у стільницю, облицьовану глянсовим кахлем коричневого кольору.

 Плитка в інтер'єрі. бар Балтазар  

Естетика індустріального стилю, залишена у спадок XX сторіччям, гармонійно уживається з технічними досягненнями XXI ст. У ванну впишеться навіть сучасна душова кабіна.

Що краще для бару - керамічна плитка чи керамограніт

Керамограніт для підлоги в суспільному закладі – вибір ідеальний. Сьогодні виробляється універсальний керамограніт, який підходить для підлоги та стін одночасно.

Яку плитку обрати для бару?

Облицювальна плитка сьогодні представлена в широкому асортименті:

  • плитка під дерево;
  • плитка під мармур;
  • плитка під камінь;
  • плитка під бетон;
  • плитка під штукатурку;
  • плитка під цеглу;
  • плитка під гальку;
  • плитка під бруківку.

 Плитка в інтер'єрі. бар Балтазар  

Як вибрати матову плитку для бару?

Плитка для підлоги у громадському закладі може бути небезпечною, якщо не має покриття проти ковзання. Особливо, якщо це плитка для підлоги у кухні, де можливий контакт з водою та жиром. Плитка для кухні у київський бар у крайньому випадку може бути напівполірованою, якщо це підтримує стиль.

Матова напільна плитка наділена властивостями, які повинна мати плитка для підлоги у бар. Показник зносостійкості PEI не менше III забезпечить тривалий термін служби оздоблювального матеріалу.

Купити плитку для підлоги, стін або фасаду можна в нашому магазині.