Плитка під мармур в інтер'єрі готелю: розкіш чи данина моді в 2020 році?

Атмосфера і сервіс – головне, що змушує гостей повертатися в готель. Не дивно, що дизайнери всього світу б'ються над проектами для створення в кожному окремому випадку острівця гостинності і ненав'язливої розкоші. І головна роль тут відведена дизайну. Безпрограшний варіант догодити естетичному смаку клієнта, незалежно від його статусу і платоспроможності – використати в інтер'єрі плитку під мармур. Пропонуємо розібратися, чому вона роками утримує лідируючі позиції в топі облицювальних матеріалів.

Дизайн готелю

Купити плитку під мармур в Києві

Імітація мармуру в керамограніті дозволяє кожному відчути себе VIP-клієнтом. Завдяки цьому винаходу оцінити лиск і розкіш номерів класу «люкс» можуть не тільки гості готелів представницького класу. Плитка в готелях – давно не новина. Навряд чи знайдеться сучасний готель, де не використовувався б цей матеріал. Та що там казати – «двійники» мармуру прописалися навіть у вигаданих інтер'єрах. Оспіваний в однойменному фільмі готель «Гранд Будапешт» тому підтвердження.

Відповідь на питання, яку плитку вибрати для інтер'єру готелю, дають експлуатаційні характеристики керамограніту. Перше і основне – готель завжди буде місцем підвищеної прохідності, отже, навантаження на плитку для підлоги тут буде колосальною. Звичайній плитці з невисоким класом стирання її не осилити. А натуральний камінь в таких умовах швидко втратить колишню чарівність.

Купити плитку під мармур в Києві

Ви здивуєтеся: керограніт з імітацією перевершує мармур. Плитка міцніша, її стійкість до зношування вища. Більш того – їй байдужі часті прибирання із застосуванням миючих засобів, занесені в хол на підошвах гостей реагенти, пролиті рідини. Всі плями усуваються в один момент, покриття не вимагає особливого догляду – в умовах щільного заселення номерів це вкрай важливо.

Не скидайте з рахунків ще одну важливу перевагу плитки під мармур перед каменем – модельний ряд тут неймовірно широкий. Природні та неймовірні відтінки – знайдеться все для втілення задумки дизайнера. І, звичайно, в ціні теж справа – вона не викликає шок і дозволяє оновлювати інтер'єр, як тільки виникне така необхідність.

Архітектура будівлі готелю

Зверніть увагу на архітектуру кращих готелів України, Європи та світу: зовнішнє оздоблення тут завжди відповідає внутрішньому. В оздобленні фасадів переважає класика. Важливий момент – будівля органічно вписується в архітектуру міста, будь то його історична або ділова частина.

Прилегла територія завжди упорядкована і витримана в загальному стилі з усією будовою. У кожному готелі свої деталі – фірмові знаки, герби, зелені насадження. Нерідко плитка використовується для зовнішнього облицювання.

Особливості внутрішнього дизайну номерів

Купити плитку під мармур в Києві

Дизайн готельного номера – те, що оцінить кожен клієнт. Вибираючи керамічну плитку для підлоги, віддавайте перевагу спокійним пастельним тонам – варіаціям сірого, бежевого, коричневого, персикового. І куди ж без імітації чорного і білого мармуру? Такий керамограніт використовується повсюдно.

Глянцева плитка для стін може стати головною фішкою в дизайні. Їй під силу додати неповторності ванним кімнатам, СПА-центрам, холам, стійкам барів і ресторанів в готелі. Позначати зони легко за допомогою різної за кольором і фактурою плитки. Головне – не переборщити. Лаконічність завжди краще надмірностей.

Відмінний тандем плитці під мармур складе плитка для підлоги під дерево. Стильно і дорого виглядає імітація дубової дошки. Деревина додає інтер'єру теплоти і затишку, не дає йому стати «стерильним», як це буває, якщо використовувати монохром. Немов сама природа оселилася в такому готельному номері, об'єднавши на одній території дерево, воду і камінь. Хочете втілити шик в стилі ар-деко? Зробіть шви для керамограніту для підлоги із золотої смальти.

Купити плитку під мармур в Києві

І, звичайно, не забувайте про топові варіанти плитки під камінь – тандем чорного і білого. Матова плитка для підлоги під чорний мармур виглядає дуже ефектно. Великоформатний ректифікований керамограніт з мінімальними швами дозволить домогтися монолітності обробки і максимальної схожості з натуральним каменем. Чорний мармур з неймовірно реалістичними прожилками допоможе створити ванну в голлівудському стилі. У поєднанні з позолотою і склом це виглядає божественно.

Вибираючи плитку для підлоги в готель, в різноманітті імітацій під білий мармур зверніть увагу на його найдорожчі сорти – Калакатта і Каррара. Безліч сірих прожилок і однорідний колір – ознака каррарського мармуру. Калакатта славиться більшим розміром прожилок, які до того ж мають інтенсивне забарвлення. Кращі дизайнерські рішення в виробництві плитки для ванної кімнати, вітальні і холу шукайте в інтернет-магазині Plitka.kiev.ua в колекціях іспанських і італійських виробників.

Ще одне актуальне питання – як правильно укладати плитку у ванній готелю? Запам'ятайте головне правило: світлі кольори візуально розширюють простір, темні – крадуть. Отже, дорогий монохром з плитки в ванну під мармур чорного кольору краще використовувати в просторих будуарний кімнатах. У мініатюрних душових одномісних номерів цей вибір буде необґрунтованим.

Купити плитку під мармур в Києві

Приділіть увагу сантехніці – імітація мармуру любить сучасність у вигляді підвісної раковини, унітазу і біде, безпорогової скляної душової кабіни.

Пам'ятайте: плитки під мармур не повинно бути забагато. Інакше продуманий до дрібниць дизайн може перетворитися в несмак. І ще – цей матеріал не терпить надмірного декору. Плитка під мармур сама є фішкою інтер'єру і головним доказом того, що в еру розвитку технологій натуральний камінь – давно не елітарний матеріал.