На що потрібно звернути увагу, купуючи змішувач у ванну?

 

Потрібно купити змішувач для ванної кімнати?

Змішувач для ванної кімнати – це робочий механізм та елемент оформлення в інтер’єрі, який представлений різноманітними моделями від провідних виробників Європи.

Результат прогресу у сфері запірної сантехніки на протязі останніх десятиліть – створення конструкцій, комфортних у процесі експлуатації, стильних за формою та з елегантним оздобленням.

Якщо ознайомитися з основними видами змішувачів та типами установки, вибрати та купити змішувач у ванну кімнату – задача, що під силу навіть новачку в галузі сантехніки.

Купити змішувач в нашому магазині – це комфортно та вигідно. В нашому каталозі в розділі "Змішувачі" ви знайдете широкий асортимент змішувачів, призначених для установки у ванній кімнаті. 

Проект інтер’єру ванної кімнати – як створити?

Який змішувач для ванної кімнати вибрати? Перш за все, важливо скласти проект майбутнього інтер’єру:

1. Оцініть розміри ванної кімнати, знявши потрібні мірки в приміщенні. Накресліть план та позначте на ньому розташування усіх комунікацій - зливів та підведень труб.

2. Наступним кроком повинно бути складання переліку потрібного сантехнічного обладнання та меблів.

Потрібно зробити вибір між ванною та душовою кабіною, визначитися з типом унітазу та прийняти рішення стосовно необхідності придбання біде.

3. Обміркуйте перспективи перенесення комунікацій. Сьогодні для цього існує ціла низка варіантів: гнучкі підводки, гофровані труби. Використання додаткових засобів дозволить мати певну свободу в розміщенні сантехніки. 

Якщо квартира розташована у будинку, що належить до старого житлового фонду, варто розглянути заміну старих труб на нові. Сучасні технології виробництва труб забезпечують їх довговічність – таким чином, ви позбавитесь від проблем з протіканням на тривалий час.

4. Зонування ванної кімнати – важливий момент. Ванна кімната поділяється на три зони:

- зона для особистої гігієни (ванна, душова кабіна, раковина);

- зона для здійснення природних потреб (унітаз, пісуар, біде);

- зона для зберігання та господарських операцій (пральна машина, шафи для зберігання інвентарю для прибирання та миючих засобів). 

Купити змішувач у ванну кімнату – для умивальника, ванни, душу та біде

Класифікація змішувачів пропонує низку критеріїв, які спеціалісти рекомендують обов’язково враховувати:

- матеріал виготовлення;

- принцип роботи змішувачів та механізм подачі води;

- тип установки та довжина виливу;

- призначення (для умивальника, ванни, душу, біде).

Матеріал виготовлення змішувача - залог його тривалої служби

Широко розповсюджені матеріали, з яких виготовляють змішувачі:

1. Латунь – матеріал, який користується заслуженою популярністю. Змішувач з міцної латуні служитиме не менше 10 років, не іржавіє та не боїться впливу цвілі.

Найпопулярніше фінішне оздоблення змішувача – хромоване покриття.

Дешеві підробки з силуміну – сплаву алюмінію та кремнію, легко відрізнити від латунного змішувача, просто "зваживши" конструкцію у руках. Якісний змішувач більш важкий. 

2. Неіржавіюча сталь – на жаль, все ж таки іржавіє. Перевага у тому, що від іржі можна час від часу позбавлятися.

Важливо розуміти, що змішувач блищатиме, допоки на поверхні не з'являться подряпини, які є початком руйнування металу. Строк експлуатації змішувачів з неіржавіючої сталі – близько 5 років. Демократична ціна та задовільна якість – причини зробити, в разі необхідності, компромісний вибір. 

Особливості конструкції змішувачів

Змішувач – конструкція, призначена для надходження гарячої та холодної води та її змішування до необхідної температури. З цієї токи зору змішувачі будь-якого типу виконують одну й ту саму задачу.

Різниця стосується способу регулювання подачі води. Основні типи конструкції:

1. Вентильні змішувачі були знайомі усім та не мали альтернативи.

Двухвентильний змішувач – це два крани для відкриття та закриття води, які або треба крутити до упору, або на половину оберту.

Кран-букса змінюється стільки разів, скільки витримає корпус змішувача.

Типи механізмів у вентильних змішувачах:

- черв'ячний

У якості запірного механізму використовується кран-букса з маховиком для регулювання положення. Черв'ячний механізм складається зі штока та резинової прокладки. Варто докрутити кран до упору, резинка ніби пробка припиняє потік води. Кран-букса підлягає заміні раз на півроку/рік.

Черв'ячний механізм – застаріла технологія, єдиною перевагою якої на сьогодні залишається демократична ціна.

- з поворотними пластинами

Обертання штока у європейському зразку поступальне. Використовуються керамічні пластини, рухом яких припиняється потік води. Кераміка замість резини – великий крок уперед. 

2. Важільні

Одноважельний змішувач винайдено в середині XX ст., але до цих пір він користується заслуженою популярністю.

Важіль, що регулює напір та температуру води виглядає як пласка пластина обтічної форми. Важіль піднімається, регулюючи напір, та обертається в обидва боки для зміни температури води.

Типи механізмів в одно важільних змішувачах:

- з картриджем (I покоління)

Використовується картридж з перфорованими керамічними пластинами. У нижній частині через отвори подається вода, а у верхній - змішується. Для вільного руху важеля потрібна спеціальна змазка з силікону. Керамічні пластини захищені фільтрами від грубих часток, які зустрічаються у водопровідній воді.

Варто лише переконатися, чи входять фільтри у комплекті, оскільки саме ця деталь – залог довговічності змішувача.

- кульовий (II покоління)

Основа механізму – кулька з отворами, всередині якої розташована ємність для змішування води. Конструкція рідше ламається, аніж картриджі. 

3. Термостатні

Купити змішувач з термостатом – рішення, про яке не доведеться жалкувати. Крутити маховики або рухати важіль, щоб зловити струмінь потрібної температури, більше не потрібно. Достатньо обрати бажаний показник.

Подача води здійснюється за допомогою важеля або кнопки. 

4. Безконтактні

Сенсорний механізм, вбудований у кран та реагує на рух. Вода подається, коли до крану підносять руки. 

Тип установки змішувача

Тип монтажу змішувача залежить від типу сантехнічного обладнання. Раковина, ванна або біде передбачає певний вид установки.

Змішувачі встановлюються на раковину або борт ванни, вбудовуються у стіну. Тумба під раковину або стільниця також може бути місцем для монтажу змішувача. 

Окремо розташована ванна передбачає установку напільного змішувача поруч із чашею та підключається до труби, яка підводиться до місця монтажу.

Ванна та душовий набір підключаються або до одного змішувача, або мають власне підключення та змішувач. 

Раковина та ванна можуть мати один змішувач з довгим виливом – практичне, але не популярне рішення.