Модні тенденції у дизайні ванної кімнати у 2021 році

 

Данина вимогам екології – модний тренд № 1

Дизайн ванної кімнати у 2021 році прагне до того, щоб відповідати вимогам екології та бути "зеленим" та ближчим до природи. Вибір натуральних матеріалів – тренд, який не тільки відповідь модним тенденціям. В оздобленні перевага надається дереву та натуральному каменю не тільки заради спокійної та затишної атмосфери, але й з екологічних міркувань.

Таким чином, модна плитка для ванної – з імітацією натуральних текстур дерева, мармуру, натурального каменя та звичної штукатурки. Доповнення до імітацій натуральних матеріалів – плитка з орнаментом у стилі італійської майоліки. 

Шестикутна плитка – форма, запозичена у бджіл. "Бджолині стільники" – плитка, на якій знаходить місце текстура різноманітних натуральних матеріалів та навіть їхніх комбінацій.

Досягнення керамічної промисловості дозволяють створювати достовірні імітації, на яких передаються найдрібніші деталі – серцевинні проміні та річні кільця, по різному розташовані для кожної породи деревини, тріщини та злами натуральних гірських порід.

Окрім того, керамічна плитка знаходиться у повній відповідності до вимог екології. По-перше, вона виготовляється з натуральних компонентів – натуральної глини високої якості, піску та польових шпатів. По-друге, виробництво не шкодить природі на відміну від вирубки дерев та виснаження земних надр під час видобутку натурального каменя. 

Кімнатні рослини набули статусу важливих елементів інтер’єру, а доповнені плетеними меблями вони додають до атмосфери будинку відчуття літньої тераси або зимового саду. Догляд за рослинами у горщиках відтепер – масове захоплення, а їх скупчення у житловому просторі навіть отримало право на популярну назву – міські джунглі.

Модні поєднання визначають, якому саме стилю надаватимуть перевагу – етнічні середземноморський або скандинавський, а також сільський кантрі. Плеяда стилів впливає на усі модні тенденції у дизайні-2021.

Загальну картину доповнюють натуральні тканини – необроблені, у первинному вигляді.

Натуральні кольори – модний тренд № 2

Сьогодні у моді ахроматичні білий, чорний та проміжний сірий, відтінки бежевого та уся синя палітра.

Напруга минулого 2020 року обумовило вибір натуральної кольорової гамми у новому 2021 році. Складно знаходитись серед яскравих кольорів тривалий час, тому строкаті тони у якості компенсації замінили природні кольори землі, моря та польових трав. 

Нейтральні сірі та бежеві відтінки називають палітрою довіри. Модна тенденція – поєднання палітри довіри з виразними, але натуральними відтінками жовтого, рожевого та червоно кольорів.

У якості фону популярності набувають складні елегантні відтінки – кольори трюфеля, кави з молоком, ніжно-бежевий імбир та приглушений жовтий, сизо-блакитний та приглушений темно-синій. На такому фоні чудово виглядають настінні панно у стилі абстрактного живопису, що сьогодні перебувають у тренді. 

Терапія природними кольорами, природними текстурами та формами – сьогодні дуже актуальні. Соковитий зелений, що нагадує про скошену траву, насичений смарагдовий, який виглядає витончено, яскравий янтарний або глибокий, немов нічне небо, синій додадуть будь-якому інтер’єру виразних ноток.

Екстравагантний контраст чорного та білого, введення у світлий інтер’єр деталей темного кольору – дизайнерські заходи, які все ще не здають досягнутих позицій.

Гармонійні форми, функціональність та унікальність у стилі мінімалізм – модний тренд № 3

Захаращувати житловий простір речами, що позбавлені індивідуальності, сьогодні не модно. Придбання предметів з історією супроводжують яскраві емоції, які важко порівняти з купівлею меблів серійного виробництва.

Проте, мінімалізм залишає собі пальму першості та є дизайнерським напрямком, який вже багато років не полишає топу. Головний лозунг стиля – звільнення вільного простору, а це означає позбавлення від не функціональних предметів та декору заради декору. 

В 2021 році дизайн ванної кімнати у стилі мінімалізм починає приймати м'які округлі форми. Меблі, позбавлені кутів, витончені форми змішувачів, круглі та овальні форми сантехніки складають основу інтер’єру ванної кімнати – 2021.

Форма арки, різноманітні варіанти ніш для зберігання, настінні та напільні дзеркала великого розміру – тенденції, які в поточному році сумісні з мінімалізмом.

Керамічна плитка для ванної кімнати як елемент дизайну пропонує широкий вибір. Різні відтінки мармуру – бежевий, зелений, синій, виразна текстура натурального каменя, потерті поверхні під дерево або бетон будуть єдиною прикрасою у мінімалістському інтер’єрі. 

Ергономіка та спільний функціональний простір – модний тренд № 4

До плану будинку варто додати спальню, яка межує з ванною кімнатою. Якщо поєднання функціональних просторів не розглядається, тоді вдалим варіантом буде велика ванна кімната з вікном, крізь яке до приміщення потраплятимуть промені сонячного світла.

Камін у ванній кімнаті? Чому б ні! Житловий простір набуває особисті та оригінальні риси.

Ергономіка як наука займається розрахунком правильного розташування сантехніки та меблів, щоб спина не втомлювалась біля надто низької раковини, а вода не стікала по руках під час умивання.

Узгодження плану комунікацій – розеток для освітлювальних приборів, підведення води до місця установки сантехніки, є необхідним етапом, яким не варто нехтувати. 

Асиметрія – модний тренд № 5

Правильні форми та звичні розміри навівають нудьгу. Асиметрична форма ванни або раковини у 2021 році є декоративним елементом інтер’єру.

Сучасна система освітлення складається з оригінальних освітлювальних приладів, які швидше нагадують об’єкти мистецтва, аніж прості світильники. Люстри з циліндричними плафонами, що звисають на довгих проводах, світильники на високих ніжках з великими шароподібними верхівками. 

Еклектика – модний тренд № 6

Новий 2021 рік анонсує творчий прорив у дизайні інтер’єрів таких інтимних приміщень як ванна кімната.

Дизайн ванної кімнати поєднуватиме у собі свободу уяви та прагнення до нових вражень.

Керамічна плитка для ванної в інтернет-магазині plitka.kiev.ua представлена у різній стилістиці, відрізняється виразними малюнками та орнаментами, форматами, формами, кольорами та декором поверхні. 

Особливістю дизайну є поєднання дорогих аксесуарів для ванної кімнати та предметів серійного виробництва, розкішних дзеркал та сучасних форм сантехніки.

Створення оригінальних, по-справжньому художніх образів – головне правило дизайну-2021. Лише один предмет з унікальним дизайном або просто яскравого кольору у 2021 році буде гарною основою дизайнерської композиції в інтер’єрі ванної кімнати, оформленої у будь-якому стилі. 

Високі технології – модний тренд № 7

Вбудоване та/або багаторівневе освітлення, ергономічні аксесуари для ванної кімнати, функціональна сантехніка – сенсорні та термостатні змішувачі, сушарки для рушників та душові кабіни залишаються серед модних трендів в оформленні ванної кімнати у 2021 році. 

В нашому магазині plitka.kiev.ua у широкому асортименті представлена керамічна плитка, меблі та аксесуари для ванної кімнати.