Як вибрати змішувач для ванної

Сьогодні на ринку сантехнічного обладнання надано безліч моделей і брендів різного роду змішувачів для ванної кімнати. Давайте, розберемо деякі особливості вибору змішувача, який підходить і по дизайну, і по функціональним потребам.

В першу чергу, варто задуматися про кількість змішувачів, яке Вам потрібно. Для малогабаритних ванн, актуальним буде установка універсального змішувача, який буде обслуговувати як саму ванну, так і раковину, якщо ванна і раковина розташована на досить близькій відстані. Такий виріб обладнано довгим, поворотним виливом, в комплекті йде душова лійка. Істотним мінусом є неестетіческое, асиметричне розташування відносно ванни / раковини, неможливість одночасно використання двом людям, при повороті крана є можливість пролити воду на підлогу, гучність набору води в ванну через висоту крана.

Кольорові змішувачі

Якщо розмір ванни дозволяє, в цьому випадку встановлюють два змішувача: один на раковину, а другий на ванну.

Поговоримо про матеріал змішувача. Дешеві змішувачі виготовляються з недорогих, м'яким сплавів (силумін) або нержавіючої сталі, термін служби їх недовговічний. Добре зарекомендували себе змішувачі з латуні і бронзи. Вони досить масивні, екологічно чисті, добре переносять вплив вологи (бронза трохи трудомістка щодо догляду, її потрібно додатково обробляти, так як з часом окислюється і утворює на поверхні виробу зелений наліт). Вироби з латуні стійкі до корозії, їх додатково покривають хромом або нікелем, що додає можливість використовувати в різнотипних дизайні. Цікаві моделі виготовляються зі скла, кераміки, але вони недовговічні, крихкі і ламкі, ціна досить висока.

Змішувачі по різновиди бувають:

Двовентильні, в даний момент дуже рідко використовуються (використовують в дизайні в стилі класики, вінтаж), непрактичні, оскільки на регулювання температури і натиску води витрачається багато часу, невисока ціна.

  • одноричажковие, більш зручні в експлуатації (навіть для маленьких дітей), так як єдиним важелем йде регулювання потоку і температури води, більш витончені.
  • каскадні, вода з таких кранів подається широкої струменем, що нагадують водоспад, неповторну атмосферу ванної кімнати створюють моделі з підсвічуванням. В експлуатації вони не відрізняються від інших моделей, крім збільшеного витрати води.
  • термостатичні. Вода подається в систему за заданими параметрами, включає функцію безпеки, що унеможливлює подачу занадто гарячої / холодної води.
  • безконтактні, обладнані датчиком, які включають воду при піднесенні рук до крану.

Змішувач для ванни

 Як вибрати змішувач для ванни і раковини за типом кріплення. Розрізняють змішувачі:

  1. Настінні, встановлюються на трубу, виведену з стіни. Досить зручні в експлуатації, з ними можна планувати будь-який інтер'єр у ванній, їх вартість невисока, бувають з поворотним механізмом або монолітні
  2. Прихованого типу, труба і система заховані в стіну, зовні - тільки виливши і регулювання води. Такий вид досить трудомісткий в монтажі, необхідно переобладнати стіну і у випадку поломки - знову її ламати, що не обійдеться без виклику фахівця. Виглядає дуже стильно і сучасно.
  3. Врізні, які стали популярними через появу акрилових ванн, що дозволило вирізати отвори в них будь-якого діаметру. Такі конструкції виглядають шикарно, не ушкоджують кахельну плитку, дозволяють заховати шланг від душової лійки в простір між ванною. Мінусом є те, що при прийнятті душа, лійку потрібно утримувати руками.
  4. Підлога, являють собою окремий змішувач, вмонтований в підлогу, підійде для величезної ванної кімнати, де розташування самої ванни перебувати посередині приміщення. Виглядають шалено дорого і екзотично, монтаж такої системи трудомісткий.

Як підібрати змішувач для ванної самостійно?

Змішувач для раковини

Вивчіть якомога більше варіантів дизайну для вашої ванної кімнати, що дасть уявлення який змішувач Вам підійде. Однозначно, керуйтеся простим правилом - краса і зручність. Що б оптимально підібрати варіант, позадавать питання нашим менеджерам, які відмінно знають асортимент і допоможуть з вибором якісних систем за параметрами Вашого інтер'єру і запиту.