Як прикрасити вітальню?

 

ЗМІСТ:

1. Як оформити стильну вітальню?

1.1. Керамічна плитка у дизайні інтер’єру вітальні

1.2. Як вписати керамічну плитку до стилізації вітальні?

2. Який декор обрати для вітальні?

 

1. Як оформити стильну вітальню?

Вітальня – центральне приміщення квартири, а її дизайн впливає на сприйняття житлового простору загалом. Часи, коли підготовка до генерального ремонту зали складалась з придбання шпалер, нової люстри та, можливо, меблевого гарнітуру. Усе залежало від розмаху та масштабів майбутнього ремонту.

Як визначити заздалегідь, чи буде кінцевий результат візуально гармонійним? 

По-перше, обміркувати планування приміщення. Що приховується за поняттям "планування"? Насамперед, необхідно врахувати архітектурні особливості приміщення - виступи, розмір та форма вікон, а також їх кількість.

Популярний спосіб оновити житловий простір – обладнати вітальню, суміжну із кухнею. Планування зручне, якщо вітальня призначена для прийому гостей.

Окрім того, не має бути жодних перешкод для вільного пересування кімнатою. Існує наука – ергономіка, головні постулати якої допомагають розташовувати предмети інтер’єру, попереджуючи різні казуси. Наприклад, двері під час відкривання псують новенький сервант, а щоб пройти поміж диваном та комодом, потрібно бути дуже терплячим. 

По-друге, необхідно вибрати стиль оформлення вітальні, що рівноцінно вибору атмосфери у приміщенні.

Будь-який стиль дизайну має власний характер, який може або відповідати психологічному портрету власників приміщення, або конфліктуватиме із їх темпераментом та звичками.

Спиратися на елементарний критерій "подобається / не подобається" допоможе ескіз або візуалізація майбутнього інтер’єру. Раніше дизайнери малювали, а сьогодні комп’ютерні програми істотно полегшують завдання.

У нашому магазині plitka.kiev.ua за умови придбання керамічної плитки безкоштовна візуалізація інтер’єру із параметрами вашого приміщення буде приємним бонусом! 

1.1. Керамічна плитка у дизайні інтер’єру вітальні

Сьогодні обираючи оздоблювальні матеріали усе частіше перевага надається керамічній плитці. Це пов’язано із широким асортиментом декоративних рішень поверхні.

Дизайнери створюють імітації натуральних матеріалів – дерева, мармуру, бетону або металу, прикрашають поверхню геометричними орнаментами, етнічними або рослинними візерунками й т. ін.

У якості напільного оздоблення для вітальні керамічна плитка має два очевидних недоліки - тверда та холодна поверхня. Якщо перша проблема вирішується м'якими килимами, для усунення другої існує система "тепла підлога". Потурбуватися про обладнання "теплої підлоги" необхідно до укладки керамічної плитки. 

1.2. Як вписати керамічну плитку до стилізації вітальні?

Обирати стиль дизайну вітальні необхідно ще до оздоблювальних робіт, тобто на етапі створення проекту.

Бажаєте оформити розкішне та презентабельне приміщення? Обирайте напільну плитку під дерево преміальних порід або благородний мармур.

Фактура не визначає стиль. "Дерев'яна" або "мармурова" підлога передбачає подальший вибір стилізації. Чи буде вітальня оформлена в одному з класичних або сучасних стилів? Вирішальне значення має дизайн меблів та інших предметів інтер’єру. 

Навіть бетонні стіни залишають шанс оформити приміщення у класичному стилі. Головне в інтер’єрі – це гармонічність візуального ряду.

Наприклад, керамічна плитка із імітацією дерев'яних дощок зі слідами цвяхів та старої фарби гармонійно виглядатиме у кантрі-інтер’єрі, де стіни прикрашають картини у пасторальному жанрі, пейзажі або натюрморти. У класичному або сучасному інтер’єрі таке оздоблення виглядатиме недоречним.

В той же час плитка під бетон зі слідами опалубки та нерівномірним пофарбуванням - неприйнятна для кантрі, але є повністю "рідною" для сучасних міських стилів.

Дерев'яна підлога – не природне оздоблення для середземноморського інтер’єру, а у скандинавському стилі – важлива деталь традиційного оформлення. 

Таким чином, оформлення інтер’єру вітальні без елементарних знань про стилі дизайну може призвести до поганих результатів. Варто познайомитися зі стилями перед тим, як створювати дизайн інтер’єру вітальні самостійно. Адже виправляти помилки під час вибору оздоблення – дороге задоволення.

У каталозі нашого магазину у широкому асортименті представлена керамічна плитка для будь-якого дизайнерського рішення! 

2. Який декор обрати для вітальні?

Отже, питання із вибором стиля, оздобленням та меблями вирішені. Однак, навіть побіжного погляду досить, щоб виявити пустоти в оформленні та візуальну незавершеність.

Чогось не вистачає – як правило, це стосується стін, поверхні комодів, відкритих стелажів та навіть новенького дивану із однотонною оббивкою.

Текстиль – важливий атрибут інтер’єру. Однотонний, із набивним малюнком, ручної роботи – кожному стилю відповідає текстиль із певною текстурою.

Для застосування текстилю в інтер’єрі існують широкі можливості. Портьєри, оббивка меблів, декоративні подушки, пледи та покривала – не повний перелік.

Наприклад, для скандинавського інтер’єру килими та доріжки важливі не менше – їх прикрашають національними орнаментами та візерунками певних кольорів – червоного, синього та чорного.

Текстиль можна змінювати – наприклад, у залежності від сезону. 

Відкриті полиці – ідеальне місце для розміщення декору. Вази, статуетки, корінці книг, фотографії у рамках підбираються у відповідності із обраним стилем.

Журнальний стіл, поверхня комоду так само підходять для розміщення предметів декору.

Інтер’єр буде гармонійним, якщо композиція формується навколо візуального центру. Журнальний стіл або відкриті стелажі від підлоги до стелі цілком здатні виконати цю роль. 

Дзеркала - у рамах, які відповідають обраному стилю оформлення, або із декоративним підсвіченням та фацетом. Функціональність дзеркала у вітальні не викликає сумнівів. Окрім користі, дзеркало є інструментом для візуальної корекції простору завдяки здатності відображати. 

Настінний годинник – функціональний предмет інтер’єру, який повинен бути частиною стилізації.

Живопис, плакати або фотографії – настінний декор, який має бути різним для кожного стилю.

Графіка або абстрактний живопис ідеально підходить для сучасних інтер’єрів – індустріальний, мінімалізм, hi-tech.

Досить несподівано абстракції та графічні зображення стали невід'ємною частиною скандинавського інтер’єру.

Для класичного та середземноморського стилів доречнішими будуть репродукції картин відомих художників та/або гербарії у простих дерев'яних рамах під склом. 

Рекламні плакати та чорно-білі фотографії – атрибути не тільки сучасних інтер’єрів, але й поп-арт стилю, який можна назвати попередником надсучасного hi-tech. Плакати із поп-зірками та кіноакторами та кольорове підсвічення визначають цей екзотичний стиль. 

Кімнатні рослини є не тільки прикрасою вітальні, але й еко ноткою, що пожвавлює інтер’єр. Вибір дизайну вазонів та кашпо залежить від стиля.