Як оформити маленький санвузол?

 

ЗМІСТ:

1. З чого почати оформлення маленького санвузла?

2. Фінішне напільне та настінне оздоблення

 

Площа санвузла у типових квартирах прагне до нуля. Навіть для досвідчених дизайнерів оформлення обмеженого простору виявляється складним завданням. Однак, в арсеналі сучасного дизайну є багато майстерних прийомів оформлення для ванни та туалету з обмеженою площею.

Естетика викликає приємні почуття, а функціональність гарантує зручність. Створюючи стильний інтер’єр маленького санвузла, важливо пам’ятати про доцільність. Кожна деталь інтер’єру має бути функціонально виправданою.

Популярні бренди приділяють увагу тренду «micro-living», який викликала до життя сучасна тенденція планувати компактне помешкання з мінімально потрібною для життя площею. Оформлення невеликих квартир вимагає ергономічних рішень.

У згоді із модною тенденцією знаходиться більшість дизайнерських стилів - мінімалізм, скандинавський, середземноморський. 

1. З чого почати оформлення маленького санвузла?

По-перше, обміркуйте освітлення. Стельові та настінні світильники займають більше місця, аніж можна собі дозволити в обмеженому просторі. Ідеальним рішення буде багаторівневе вбудоване підсвічення, світлодіодні стрічки, дзеркала із підсвіченням за контуром.

Дзеркало для ванної Devit Acqua (800х600х20 мм) із підсвіченням та підігрівом ідеально доповнить систему освітлення невеликої ванної кімнати. В настінному дзеркалі передбачено сенсорний вимикач. 

По-друге, система зберігання. Вбудовані шафи та ніші виявляються оптимальним рішенням, оскільки не займають об’єм і виглядають як частина стін.

Альтернативою можна вважати підвісну тумбу для раковини та підвісні полиці. Серед подібних аксесуарів для ванної кімнати від провідних виробників можна відшукати багато ергономічних моделей.

Тумба для раковини Cersanit Colour із невеликою шириною (55 см) та глибиною (40 см) не займає багато місця, але забезпечить місце для зберігання найнеобхіднішого. 

Німецька компанія Langberger пропонує безліч варіантів підвісних мильниць и полиць (корзинок), в тому числі для кутової установки.

Найбільш ергономічним варіантом є кутова скляна полиця AM.PM Bliss від іншого німецького бренду. Дворівнева полиця із оригінальним кутовим кріпленням виглядає як справжній шедевр ергономіки. 

Під дзеркалом здебільшого розміщується скляна полиця, а по обидва боки від нього можна розмістити підвісні аксесуари із тримачами – стакан для зубних щіток, дозатор рідкого мила, мильницю.

В нашому магазині підвісні аксесуари для ванної кімнати представлені в широкому асортименті.

По-третє, для приміщень із невеликою площею ідеально підходять підвісні унітази, які повністю відповідають сучасному тренду «micro-living».

Підвісний унітаз має лаконічний вигляд і не займає багато місця. Кріплення та змивний бачок ховають у стіну або штучну перегородку.

Установка підвісного унітаза з інсталяцією вимагатиме зайвих 20 см вільного місця, але позбавить від зайвих деталей. Багато предметів та елементів інтер’єру викликають відчуття перевантаження та візуально «з’їдають» простір.

Білий підвісний унітаз без обідка Kerasan Aquatech – лаконічна конструкція із системою шумоізоляції. Завдяки універсальному дизайну чаша із м’якими округлими формами гармонійно впишеться до будь-якого інтер’єру. 

В нашому магазині до 9.02.2022 р. проводиться АКЦІЯ - Все у комплекті: унітази + інсталяції за суперцінами! До набору із інсталяцією Kerasan Aquatech входить рамна інсталяція та підвісний унітаз із кришкою з плавним типом закриття. Знижка за акцією складає 35 %.

Душова кабіна замість ванни – не завжди найкраще рішення. Однак, якщо заміна ні в кого не викликає заперечень, цей варіант може суттєво зекономити корисну площу.

Душові кабіни відкритого типу Devit Art – це різні комбінації душових огорож без піддону – від дверей у нішу до 1-3 перегородок з прозорого скла з металевими профілями.

Решта перегородок заміняють стіни ванної кімнати з оздобленням керамічною плиткою. 

2. Фінішне напільне та настінне оздоблення

Керамічна плитка – оптимальний варіант оздоблення для ванної кімнати. Вологостійкість, міцність та зносостійкість натурального матеріалу з випаленої глини – вагомі причини використовувати в оздобленні саме плитку.

Існують загальні правила вибору настінною та напільною керамічною плиткою для маленького санвузла.

Світлі стіни не тільки не «звужують» простір, але й сприяють візуальному розширенню приміщення.

Негласне правило для напільного покриття – підлога має бути темніша за стіни, щоб не виник психологічний ефект відсутності опори під ногами.

Виразні текстури та географічні орнаменти – ефективний спосіб надати інтер’єру стиль та характер.

Сучасна керамічна плитка пропонує широкі можливості для дизайну ванної кімнати у різних стилях. 

Мінімалізм – синонім принципу «micro-living». Відсутність декору заради декору, закриті системи зберігання і лаконічні конструкції сантехніки узгоджуються із цим стилем як ні з яким іншим.

Надати інтер’єру індивідуальних рис можна за допомогою оздоблення. Плитка з імітацією дерева, каменя або бетону дозволяє створити у приміщенні особливу атмосферу.

Якщо обрано плитку під мармур, текстура благородного каменя не має бути надто яскравою та виразною.

Універсальна (напільна та настінна) плитка Alaplana Pune Blanco представлена імітацією білого мармуру із непримітним малюнком з темних прожилок.

Формат колекції (1000×333×10 мм) – великий формат. Вважається, що великоформатна плитка візуально «з’їдає» об’єм. Але насправді це зовсім не так. А ось велика кількість швів після укладки плитки дрібного формату реально «звужує» простір. 

Скандинавський стиль дотримується особливих традицій оформлення. Настінне оздоблення передбачає вибір світлих тонів, а для напільного покриття ідеально підходить плитка під дерево – натурального кольору або вибілена.

Настінна плитка Alaplana Aspen Blanco Brillo із глянсовою поверхнею представлена у форматі 500×250×10 мм. Для імітації іспанські дизайнери вибрали фактуру штукатурки.

Комбінація світлої плитки для стін із напільним керамогранітом Alaplana Oakland (формат 900×150×8 мм) з імітацією дерев’яної дошки – це і є базове оздоблення у скандинавському стилі. 

В нашому магазині до 30 січня проводиться АКЦІЯ – Різдвяні знижки на сантехніку та плитку. На час проведення АКЦІЇ декілька позицій з колекцій Alaplana Aspen та Oakland доступні з суттєвою знижкою!

Середземноморський інтер’єр відрізняється особливою атмосферою з легкою ноткою старовини. Корені стиля походять з античної епохи, тому південний дизайн до цих пір активно використовує елементи ордерної системи – арочні форми, ніші та колони із витонченими карнизами.

Серед оздоблювальних матеріалів популярністю користуються прості фактури натурального каменя та штукатурки, а додають інтер’єрам шарму орнаменти у стилі італійської майоліки та мозаїка.

Настінна плитка Alaplana Amalfi у форматі 900×333×10 мм представлена імітацією натурального каменя з однорідною текстурою. Витончена сатинована поверхня плитки створюватиме бархатні переливи та блиск, тому варто потурбуватися про м’яке багаторівневе освітлення. 

Напільна плитка Geotiles Boulevard із орнаментом та у форматі 450×450×8 мм надасть інтер’єру у середземноморському стилі характерних рис.

Товари в колекції Acqua
Товари в колекції ART
Товари в колекції Oakland
Товари в колекції Pune