Італійська квартира

 

ЗМІСТ:

1. Мінімалізм – сучасний тренд

1.1. Мінімалізм – особливості оформлення

1.2. Італійський стиль у сучасній інтерпретації

2. Квартира у Мілані – проект італійської студії дизайну

2.1. Фактури, кольори та геометрія італійського інтер’єру

2.2. Кухня, ванна кімната

2.3. Особливості дизайну спальні

 

1. Мінімалізм – сучасний тренд

Сучасні тенденції у світі дизайну усувають етнічну різницю в оформленні приватних та громадських інтер’єрів. Ідеї інтер’єру передають найкращі риси популярних дизайнерських рішень.

Все частіше дизайнери зупиняють вибір на мінімалізмі як базовому стилі для створення нових проектів. Лаконічний та стриманий дизайн ідеально поєднується з елементами більшості інших стилів, які на такому фоні виглядають дуже ефектно. 

1.1. Мінімалізм – особливості оформлення

Філософія мінімалізму передбачає створення інтер’єру із мінімумом предметів – тільки найнеобхідніше. Загальна картина не повинна нагадувати приміщення після свіжого ремонту, в якому інтер’єр ще потрібно оформити.

У мінімалізмі використовують дорогі матеріали преміального класу. Фактура натурального дерева – свіжого, акуратного, після мінімальної обробки, наповнює лаконічно оформлене приміщення м'якими природними мотивами.

Однак, мінімалізм – це стиль, який важко уявити без перманентного порядку, підтримування якого вважається надважливим завданням. Інтер’єр у стилі мінімалізм лаконічний не тому, що на перший план виходить економія. Важливо підтримувати порядок із мінімальною затратою сил та часу. 

Справжня прикраса інтер’єру у стилі мінімалізм – це завжди елегантний та якісний текстиль. Текстура полотна – це гармонія переплетінь з ниток. Набивний малюнок на однотонному тлі, ручна в’язка – витончений декор лаконічно оформленого інтер’єру.

Основні риси мінімалізму:

- прості форми та чіткі лінії разом із пропорційністю розміщення предметів інтер’єру;

- нейтральна гамма кольорів, в тому числі контрастна, але у межах напівтонів вибраної палітри;

- багаторівневе освітлення з прихованим підсвіченням на стелі та стінах;

- багато вільного місця, яке можна було б сприймати як незаповнену пустоту, якби не гармонійне планування інтер’єру.

1.2. Італійський стиль у сучасній інтерпретації

Як впізнати етнічний стиль в інтер’єрі, створеному методом еклектики?

Візуальна пустота – ознака мінімалізму, який в еклектичному інтер’єрі порушується іншими стилями. Однак, чіткі межі зазвичай не порушуються й мінімалізм не втрачає власного обличчя. 

Любов до рідного дизайну часто має визначальний вплив на роботу дизайнерських бюро. Етнічна приналежність дає про себе знати, особливо якщо йдеться про багату середземноморську культуру.

Італійський стиль інтер’єру тісно пов'язаний із античною культурою та її основними елементами, а також до сільського кантрі. Однак, у сучасній інтерпретації це легкий приморський стиль оформлення.

В італійському інтер’єрі переважають прості оздоблювальні матеріали місцевого походження (камінь, штукатурка), чорний кований метал (каркаси меблів та світильники), теплі відтінки теракоти. 

Тут простий дерев'яний стіл, за яким легко вміщається велика італійська родина, гармонійно поєднується зі стінами, оформленими фресками зі середземноморськими сюжетами та венеціанською штукатуркою.

2. Квартира у Мілані – проект італійської студії дизайну

Приміщення було переплановане, а в результаті вдалося отримати довгі проходи між кімнатами та просторі приміщення із острівками сучасних меблів із лаконічним дизайном.

2.1. Фактури, кольори та геометрія італійського інтер’єру

Готові ідеї інтер’єру покликані надихати. Фоном для композиції, створеної італійськими дизайнерами, є абсолютно білі стіни.

Прості форми модульних предметів меблів – столів, стільців, шаф та тумб пофарбовані у волошковий та бежевий кольори – традиційні для середземноморського інтер’єру, та ефектно виглядають на фоні ідеально білих оштукатурених стін. 

Дерево в інтер’єрі є домінуючою фактурою. Напільна плитка під дерево із насиченою текстурою у легкому бежевому тоні прийняла форму традиційної "ялинки" або шеврону.

Плитка під дерево на підлозі накладає на дизайнера обов’язки. Не можна оформити напільне покриття фактурою дерева та більше ніде в інтер’єрі не повторити дерев'яні поверхні.

Легкі дерев'яні меблі – підвісні полиці, ящики для зберігання у гардеробній, стільниці та лавки у світлих тонах, дерев'яні балки на стелі ідеально поєднуються із настінними панелями та внутрішніми стінками шаф контрастного чорного кольору та текстурою дерева.

Один з дизайнерських прийомів – повторення фактури, кольору та/або форми в інтер’єрі. Підвісний камін, прості стільці зі спинкою у формі яйця у скандинавському стилі у їдальні, узголів’я ліжка у спальні, настінні панелі у ванній кімнаті також пофарбовані у чорний колір.

Дверцята лаконічних шаф для зберігання посуду та колекцій вина оформлені дерев'яними рейками, які збагачують загальну композицію та задають ритм в інтер’єрі. 

Італійський стиль інтер’єру важко уявити без чорного металу. Просту геометрію меблевих каркасів з чорного металу підтримує група світильників конусоподібної та циліндричної форми, які тримаються на тонких звисаючих проводах близького до волошкового блакитного кольору.

Фактично в інтер’єрі використовується лише чотири кольори – білий, чорний, бежевий (деревний) та відтінків сильної палітри (блакитний, волошковий, темно-синій).

2.2. Кухня, ванна кімната

В жодному приміщенні квартири не порушується білизна стін, а у кухні та ванній кімнаті білий колір перетворюється на домінуючий колір. У кухні білий колір переходить на фасади меблевого гарнітуру та стільниці, а у ванній кімнаті – це біла ванна та екран, а також раковина. 

Душова кабіна з прозорого скла із боковою стінкою, викладеною оригінальним способом з плитки "кабанчик" білого кольору, та біла тумба на темно-синьому фоні стін виглядають крихкими та майже невагомими. Напільна плитка для ванни із шестикутниками поєднує у собі обидва кольори – білий та темно-синій. Душова кабіна та стіни немов знаходять закономірне завершення у нехитрому орнаменті напільного покриття. 

Така сама плитка повториться ще не раз як плитка для кухні, плитка для холу, плитка для ванної кімнати.

Білого кольору в інтер’єрах італійської квартири так багато, як і натуральних деревинних відтінків. Навіть плафони світильників тут білі – ледве помітні контури окреслюють білі фігури на білому тлі. А мережа з звисаючих білих проводів виглядає як лаконічний декор у стилі мінімалізм – своєрідний геометричний візерунок. 

Мінімалізм не передбачає відкритих шаф, а в італійському інтер’єрі відкриті полиці та стелажі – це візитна картка стиля. У міланській квартирі закриті полиці чергуються із відкритими секціями для зберігання.

На кухні приналежність до середземноморського дизайну підкреслює кухонне начиння, підвішене на гачки безпосередньо над робочою зоною, й плитка для кухні із орнаментом, що складається із гексагональних фігур білого та синьо-чорного кольорів, традиційних для італійського стиля.

Високий змішувач для кухні додає сучасну нотку до інтер’єру кухні із острівним плануванням. 

2.3. Особливості дизайну спальні

У проекті італійської квартири використано популярний спосіб планування – спальня, суміжна із ванною кімнатою.

Багато дзеркал візуально поглиблює приміщення та додають перспективу завдяки світлому оформленню.

Модульна конструкція ліжка із висувними ящиками для зберігання виглядає дуже просто та ніби розчиняється, створюючи однорідну лаконічну картину. 

Італійським дизайнерам вдалось створити легкий та гармонійний інтер’єр із еклектикою, яка всотала в себе традиції двох стилів – мінімалізму та середземноморського.

У нашому магазині plitka.kiev.ua у широкому асортименті представлена сантехніказмішувачі для кухні та ванної кімнати, ванни, раковини, душові кабіни, а також настінна та напільна плитка із різноманітним дизайном.