Подвійна раковина у ванній, чи варто використовувати?

 

Подвійна раковина у ванній кімнаті зустрічається зрідка. Приміщення з невеликою площею повинні вміщувати так багато сантехніки, меблів та аксесуарів для ванної кімнати, що широка раковина як варіант навіть не розглядається.

Напрошується висновок, що раковина для ванної у типовій квартирі назавжди залишиться одинарною.

Однак, якщо сім'я складається з двох або більше людей, а у маленькій ванній кімнаті є невеликий простір для маневру, практичний рішенням буде компроміс. Відмова від ванни на користь душової кабіни звільнить місце для подвійної раковини, а обмірковане планування дозволить створити стильний дизайн. 

Головні переваги подвійної раковини у ванній кімнаті

Якщо розмір ванної кімнати та планування дозволяють встановити раковину на дві чаші, переваги від експлуатації будуть очевидними:

1. З початком робочого дня час ніби прискорюється. Дефіцит часу дається взнаки з самого ранку – комусь потрібно на роботу, комусь – до дитячого садку або школи, а ванна кімната – одна для усіх.

Напруга помітно зменшиться, коли замість однієї раковини у ванній кімнаті встановлено одразу два умивальники.

2. Якщо сім'я складається з двох дорослих людей, подвійна раковина для ванної – гарний привід для наведення ідеального порядку.

Поділ на чоловічу та жіночу частини надасть можливість утримувати особисті гігієнічні засоби у тому порядку, в якому це зручно для кожного.

На жіночій частині – косметика, на чоловічій – засоби для бриття.

Навісну шафу для ванної кімнати, яка традиційно розташовується над раковиною, також можна розділити на дві зони. 

Якими бувають подвійні раковини за типом установки, матеріалом виготовлення та конструкцією?

Купити раковину з двома чашами або дві раковини для установки поруч?

Перелік матеріалів, з яких виготовляють подвійні раковини, не відрізняється від такого самого списку для звичайних одинарних умивальників:

- сантехнічний фаянс;

- сантехнічний фарфор;

- метал;

- штучний камінь;

- натуральний камінь – мармур, граніт та т.ін. 

За типом установки подвійні раковини також нічим не відрізняються:

- навісні, які кріпляться до стіни;

- накладні або вбудовані у тумбу або стільницю;

- встановлені на стільницю або тумбу.

Варіанти конструктивних рішень для подвійної раковини – важливий момент, який потрібно врахувати при виборі широкого умивальника.

1. Два умивальника із спільною основою. Монтаж залежить від типу установки подвійної раковини – вбудована у стільницю або тумбу, встановлена на стільницю або тумбу.

2. Дві окремі чаші, які встановлюються на спільну основу. Широка тумба у ванну підбирається окремо або входить до колекції, в складі якої виробник пропонує комплексне рішення.

3. Дві розділені чаші, які встановлюються на два окремі каркаси, п’єдестали або тумби під раковину. 

Який змішувач вибрати для подвійної раковини?

Змішувач для подвійної раковини може бути один на дві чаші – із поворотним гусаком.

Змішувач для кожного умивальника за типом типу установки, як правило, відповідає конструкції раковини – отвір для змішувача або без нього.

Сучасні вбудовані моделі змішувачів не тільки виглядають лаконічно, але й реально економлять місце у зоні умивальника. В маленькій ванній кімнаті навіть трохи вільного місця відчувається дуже сильно. 

Що повісити над подвійною раковиною: дзеркало або дзеркальну шафу?

Вибір залежить від конкретного приміщення, його розміру та геометрії.

У маленькій ванній кімнаті може бути недостатньо місця для об'ємної навісної шафи із дзеркалом. Сьогодні можна підібрати майже пласкі дзеркальні шафи із обміркованою системою полиць та відсіків для зберігання, які не займають багато простору.

У деяких випадках краще обійтися витонченим дзеркалом у стильному багеті або із підсвіченням по контуру, розраховуючи на тумбу під раковину у якості системи зберігання.

Об'ємна тумба під умивальник виглядає не так громіздко, як нависаюча шафа.

У великому приміщенні вибір ширше – від дзеркала, що займає усю стіну над умивальниками, до широкої дзеркальної шафи.

На вибір впливає стиль інтер’єру. Для класичних інтер’єрів дзеркальна шафа – надто сучасна деталь. Своєрідне обмеження – данина стилю, який підкоряється суворим канонам.

Інтер'єри з плеяд середземноморських та кантрі стилів будуть більш знайомим, якщо використовувати дзеркала, а не дзеркальні шафи.

Для сучасних стилів оформлення та популярного сьогодні скандинавського вибір залежить тільки від смаку господарів приміщення. 

Яку купити тумбу у ванну?

Тумба у ванну, як і інші необхідні предмети сантехніки та меблі для ванної кімнати, є елементом дизайну інтер’єру.

У випадку із подвійною раковиною тумба у ванну набуває особливого значення. Точніше, важливу роль грає дизайн меблів для ванної кімнати.

Від меблів з пласкими фасадами у сучасному стилі до підвісних стільниць, більше схожих на напівп'єдестал, та металевих конструкцій із лаконічними полицями, які можуть бути оформлені під будь-який стиль. 

Як вибрати стиль інтер’єру для ванної кімнати із подвійною раковиною?

1. Класичний інтер’єр пропонує використання двох окремих раковин, встановлених на одну тумбу або вишуканий металевий каркас під золото або мідь. Як варіант, дві окремі раковини – дві окремі тумби.

Дзеркало або дзеркала? Два однакових дзеркала не знаходяться у протиріччі з канонами оформлення класичного стиля. Більше того, парні предмети – візитна картка стиля.

І, звичайно, ніяких дзеркальних шаф. 

2. Сучасний інтер’єр ванної кімнати – широке поняття.

Подвійна раковина для ванної у стилі мінімалізм може бути однією з шикарних фарфорових моделей від швейцарської компанії Geberit Acanto або простих, але елегантних чаш зі штучного каменя від польського бренду Kolo Traffic. 

3. У скандинавському інтер’єрі – світлому та повітряному, добре виглядають дерев'яні фасади із правильною геометрією ліній, які не обіцяють ніякої несподіванки, а тому потрапляючи у поле зору діють заспокійливо.

Тумба під подвійну раковину може виглядати як закритий або відкритий стелаж.

Дзеркала та дзеркальні шафи із підсвіченням по контуру або світильники незвичайної скандинавської форми – варіантів безліч. 

4. Середземноморський стиль – напрямок, в якому переважає фактура каменя. Подвійна раковина з каменя або бетону – ідеальний варіант.

Над подвійною раковиною краще розмістити пару дзеркал, а під нею у якості основи добре виглядатиме каркас з темного металу.

Напільна плитка із традиційним середземноморським орнаментом (великий малюнок та формат) або під камінь або декоративний бетон буде природним завершенням композиції.

Зони, розташовані безпосередньо над чашами можна виділити за допомогою мозаїки або плитки з орнаментом (дрібний малюнок та формат).

Якщо додати до середземноморського оформлення просту лавку з необробленого дерева, шафи з пофарбованої зістареної деревини та додати на стіни плитку під цеглу або плитку "кабанчик" – з'являться риси кантрі-інтер’єру. 

В нашому магазині plitka.kiev.ua можна купити раковину з двома чашами або дві раковини, які складуть у ванній кімнаті ідеальний тандем. А також підібрати дзеркала або дзеркальні шафи, тумби під раковину та інші меблі для ванної кімнати.