Плитка в інтер'єрі. Ресторан швидкого харчування PokèBoll, Італія

 

PokèBoll – гавайський ресторан швидкого харчування

Ресторан швидкого харчування PokèBoll в італійському місті Палермо належить до гавайських кулінарних традицій.

PokeBoll – це формат закладу громадського харчування, меню якого складається з двох традиційних блюд гавайської кулінарії.

Салат "Poke" має гавайське походження та перекладається звичайним для кухарів словосполученням - "нарізати кубиками". Головний інгредієнт блюда - сира риба, маринована у соєвому соусі. Насправді, "Poke" – це блюдо з простих складових - рису, овочів, риби (м'яса) та соусу. 

Boll – глибока тарілка, у яку зібрані різні складові. Головні правила підбору – перш за все, зелень (листя салату, шпинат), вуглеводи (рис, кус-кус), свіжі або приготовані овочі (томат, огірок, солодкий перець, морква, капуста), жири (насіння, горіхи, авокадо, оливкова олія) та білки (соєвий сир, риба, м'ясо, яйце). Все ретельно перемішується у тарілці безпосередньо перед споживанням.

Гавайський стиль в інтер’єрі – простота, зручність та багато тропічних рослин

Дизайн інтер’єру у гавайському стилі – вибір, який спеціалістам з дизайнерського бюро Studio Didea підказала філософія закладу. 

Характерні риси гавайського інтер’єру – безмежна простота та велика кількість зелених рослин. Соковита зелена рослинність з великим тропічним листям прикрашає приміщення, наповнюючи його природною енергією. Кімнатні рослини покращують настрій та якість повітря у приміщенні.

Кольори та візерунки тропічного інтер’єру

Етнічна палітра кольорів відрізняється широким спектром відтінків усіх кольорів веселки. Згадайте традиційну квіткову гірлянду лей, яку одягають на шию кожному, чия нога ступає на острівну землю. Цей акт дружелюбності зазвичай супроводжується привітанням "Aloha" – у перекладі "любити, жаліти, співчувати".

Розпис стін квітами та листям тропічних рослин сьогодні в моді. Сюжет будь-якого малюнка передає інформацію та створює особливу атмосферу в приміщенні. 

Для гавайського інтер’єру стіни, прикрашені розписом, давно вважаються гарною традицією. У дизайні житлового приміщення підійдуть шпалери з крупним малюнком або більш практична плитка з квітковим декором.

Морська тематика впливає на підбір аксесуарів. Ракушки, маленькі гавайські барабани та гітари, акваріум з водоростями та мініатюрними рибками – найбільш розповсюджені з них. Легкі занавіски з рослинним орнаментом вільно здіймаються від поривів легкого морського вітерцю.

Гамма кольорів, як і елементи декору, пов’язані з морем та сонцем. Синьо-зелена та золотава палітра у гавайських інтер’єрах зустрічається повсюдно. Кольори не яскраві, а матові та приглушені. 

Для гавайської палітри характерна гармонія кольору, що складається з широкої палітри кольорів, її тонів та напівтонів. Надлишок світлих тонів може втомити погляд, тому гавайські інтер’єри завжди наповнені акцентами темних кольорів.

В гавайському інтер’єрі сіра плитка для підлоги з імітацією каменя з текстурою сіль/перець або напільне оздоблення під дерево – два розкішних варіанти на вибір.

Меблі у гавайському стилі

Тропічний дизайн інтер’єру нагадує про плескіт хвиль та тепле сонце, тому використовується легкі та компактні меблі. Плетені крісла та стільці, дерев'яні гарнітури з простою конструкцією, незвичайні кольори – здебільшого, темні.

Кухню прикрашає керамічна плитка під камінь з дрібнозернистою поверхнею. Аналогічна текстура використовується для стільниці у робочій зоні. 

Популярність скла та металу – віяння сучасності. Фактури гармонійно вписуються у традиційне гавайське оформлення та природним чином поєднуються з грубою деревиною та простими пофарбованими поверхнями.

Дизайн інтер’єру ресторану PokèBoll за проектом італійського бюро Studio Didea

Дизайнерська студія Didea створила інтер’єр PokèBoll – невеличке кафе швидкого харчування, витримане у гавайському стилі, яке розташувалось у центрі Палермо.

Заклад займає відносно маленьку площу – лише 60 кв. м. Приміщення складається з трьох суміжних кімнат. Його вдалося кардинально перетворити завдяки професійному підходу дизайнерів до планування та оформлення.

Вхід до ресторану прикрашений каскадами листя, а сіра плитка біля порогу отримує природне продовження всередині приміщення. Керамограніт під камінь з дрібнозернистою текстурою користується у ресторані в якості напільного покриття. 

Прямокутна плитка для стін вкриває поверхню під столами для відвідувачів тон у тон повторює керамограніт для підлоги.

Дверні отвори без дверей утворюють своєрідну анфіладу з приміщень та пофарбовані у глибокий яскраво-блакитний колір.

Відкрита для відвідувачів вітрина з інгредієнтами для гавайського салату "Poke" оформлена стільницею під камінь з дрібнозернистою текстурою, склінням міцним склом та гофрованим боковим оздобленням пастельного коралового кольору.

Якою повинна бути плитка для кафе?

Керамічна плитка для кафе за технічними характеристиками повинна мати певні властивості.

Підійде напільна плитка для ресторану з параметрами:

- матова або наполовину полірована поверхня;

- високий клас зносостійкості за шкалою PEI IV-V;

- спеціальне покриття проти ковзання. 

Характерні риси гавайського стиля в інтер’єрі ресторану

Відкриті для погляду стіни оформлені розписними шпалерами з зображенням різнокольорового листя тропічних рослин – зелені, блакитні, бузкові та оранжеві. На стіни поверх малюнка ефектно спускається живе листя, розташованих під стелею кімнатних рослин.

Система освітлення складається з сучасних світильників з плафонами циліндричної форми золотистого кольору. Освітлювальні прилади де не де проглядають крізь листя кімнатних рослин, що стеляться по стінах. 

Центральне освітлення забезпечується великою круглою люстрою, яка викликає асоціації з Сонцем.

Столи для відвідувачів двох видів:

- пофарбований у кобальтовий колір каркас та стільниця під дрібнозернистий камінь, яка повторює текстуру напільного покриття;

- трубоподібна основа золотистого кольору та стільниця з боковим бортом з гофри того ж кольору. 

Використовуються стільці двох моделей – схожі на плетені зі спинкою "віялом" та високі табурети з опорою для ніг, пофарбовані в той самий кобальтовий колір.

Недосвідчений відвідувач в інтер’єрі ресторану побачить декорації з "Книги джунглів" Р. Кіплінга. Однак, асоціації з казкою у гавайському інтер’єрі виникнуть тільки в далеких від гавайських вподобань людей. Відвідувач, знайомий з гавайським "Poke", квітковою гірляндою лей та привітанням "Aloha" почуватиме себе як вдома. 

Якщо потрібна плитка для ресторану, в нашому магазині представлений широкий асортимент продукції від провідних європейських виробників. У каталозі Плитка / Плитка напільна, ціна якої починається від 160 грн./кв.м.