Порівняння ванн Devit Laguna та Miraggio Estella

 

ЗМІСТ:

1. Штучний камінь: особливості складу

2. Ванни зі штучного каменя: технологія виробництва

3. Чи варто купити ванну Miraggio?

3.1. Власні технології Miraggio

3.2. Огляд ванни Miraggio Estella

4. Чи варто купити ванну Devit?

 

Ванна зі штучного каменя – чудовий вибір не тільки для просторої ванної кімнати, але й для порівняно невеликого приміщення. Але не зважаючи на переваги, популярність граціозних чаш не можна вважати великою з причини високої ціни. Втім, ванна з каменя – це довговічна альтернатива чавунним, сталевим та акриловим ваннам.

Догляд за ванною зі штучного каменя вимагає обережності. Зокрема, не можна використовувати абразивні миючі засоби та жорсткі металеві щітки.

Велика вага ванни ускладнює транспортування та монтаж, однак якість виробу зі штучного каменя та його інші незаперечні переваги повністю нейтралізують цей недолік. 

На фото: ванна зі штучного каменя Miraggio Providence

Окрім довговічності (до 50 років) та абсолютної чистоти матеріалу з точки зору екології (відсутні токсичні речовини та радіація), до переваг ванни зі штучного каменя належать:

- низький рівень шуму під час набору води;

- широкий спектр форм (кутові, асиметричні) та кольорів;

- висока стійкість (немає потреби у каркасах);

- тепло у чаші зберігається тривалий час;

- можливість доповнення гідромасажними форсунками.

1. Штучний камінь: особливості складу

Штучний камінь для виготовлення ванн, як правило, на 80% складається з дрібної мармурової крихти, а на 20% - з поліефірних смол, пігментів та домішок для затвердіння. Правильна назва матеріалу – литий мармур.

Недбалі виробники змінюють співвідношення основних компонентів, зменшуючи кількість кам’яної крихти за рахунок збільшення смоли, що призводить до зниження міцності матеріалу, та, відповідно, виготовленої з нього сантехніки.

Мармурова крихта – важливий компонент штучного каменя. Якщо в якості основи використовується кварцовий пісок у суміші зі смолами, матеріал називають «акриловим каменем».

Акриловий камінь важить менше за литий мармур та має чудовий зовнішній вигляд, а також коштує дешевше. Однак, кварц має більше пор і не такий міцний, тому строк служби ванни з акрилового каменя суттєво менший. 

На фото: ванна зі штучного каменя Miraggio Greenland

2. Ванни зі штучного каменя: технологія виробництва

Технологія виробництва дозволяє надати ванні зі штучного каменя будь-яку форму. Рідка суміш з мармурової крихти заливається у підготовану форму (опалубку) на цілу добу - до повного застигання та затвердіння. Потім ванну дістають з форми й розміщують у спеціальну піч для висушування та надання чаші максимальної міцності.

Після печі поверхню ванни шліфують, полірують та вкривають захисним складом, який не допускає накопичення бруду та бактерій, а також надає поверхням глянсового блиску.

Ванни зі штучного каменя піддаються реставрації. Наприклад, захисний шар можна періодично відновлювати, якщо на поверхні почали з’являтися плями та потьоки. До того ж, сумлінні виробники використовують спеціальне антибактеріальне покриття. 

На фото: ванна зі штучного каменя Miraggio Florida

Існує 4 типи поверхні ванни зі штучного каменя:

- колота (на поверхні помітні сколення);

- шліфована (поверхня ванни гладенька, але з невеликими ознаками шорсткості);

- лощена (гладка з легким блиском або ледве помітним візерунком);

- дзеркальна (ідеально рівна поверхня із глянсовим блиском).

В процесі експлуатації найзручнішим буде дзеркальне покриття, яке легко очищується.

Уникнути утворення плям можна ретельно ополіскувати ванну після кожного використання. Після ополіскування бажано витирати чашу насухо, щоб вода не застоювалась на дні і не з’явились плями іржі. Якщо це трапилось, позбавитись від них можна протиранням поверхні м’якою ганчіркою, змоченою перекисом водню.

Невеликі сколення та подряпини можна усунути, не залучаючи спеціалістів. Достатньо придбати спеціальний комплект для ремонту. 

На фото: ванна зі штучного каменя Miraggio Providence

3. Чи варто купити ванну Miraggio?

Українська компанія Miraggio близько 10 років тому вийшла на ринок сантехніки з виробами зі штучного та акрилового каменя високої якості.

Сьогодні престижно купити ванну зі штучного каменя від українського бренду. Окрім якісної та гарної ванни придбати можна раковини у ванну кімнату, кухонні мийки та душові піддони. 

На фото: умивальник Miraggio Devon

3.1. Власні технології Miraggio

Спеціалісти української компанії глибоко переконані, що ванна має бути матовою.

Бархатиста і тепла ванна зі штучного каменя Miraggio із матовою поверхнею не відбиває світло. Матові поверхні дозволяють приймати ванну у комфортних умовах - без дратуючих очі відблисків.

Спеціалісти Miraggio кардинально змінили технологію виробництва матової сантехніки завдяки новому складу штучного каменя Mirasoft. До складу входить боксит (80%) та поліефірна смола із домішками (20%).

Боксит - природний матеріал, а точніше перероблена алюмінієва руда. Боксит змішується зі смолою, перетворюючись на твердий наче камінь матеріал із приємною матовою поверхнею.

Ванни, які випущені за технологією Mirasoft, є однорідними по усій товщині виробу.

Для догляду за ванною потрібна лише губка та миючий засіб (універсальний крем CIF). Неглибокі подряпини легко зачищуються абразивним боком губки. Більш глибокі сколення усуваються за допомогою фірмового комплекту для ремонту. 

На фото: ванна зі штучного каменя Miraggio Siena

3.2. Огляд ванни Miraggio Estella

Ванна Miraggio Estella виготовлена з литого мармуру у форматі 168×83×545 мм із глибиною 445 мм та зі зливом у центрі ванни. Ідеальний овал та два варіанти поверхні – матова та глянсова. На жаль, це модель без системи злив / перелив.

Матова ванна виглядає стримано та елегантно, немов дисциплінуючи простір. Глянсова ванна надає інтер’єру розкішного вигляду та гучно проголошує свою досконалість. 

На фото: ванна зі штучного каменя Miraggio Estella

4. Чи варто купити ванну Devit?

Преміальна якість італійської сантехніки від популярної торгової марки Devit – головний аргумент під час вибору.

Якщо купити ванну Devit, можна не тільки розраховувати на тривалу експлуатацію якісного виробу, але й вибрати часу із актуальним дизайном.

Ванни зі штучного каменя – віяння часу. Споживачі втомилися від неякісних речей і прагнуть купувати вироби, які служитимуть тривалий час. 

На фото: ванна зі штучного каменя Devit Laguna

Італійська компанія Devit пропонує купити ванну Devit Laguna зі штучного каменя. На елегантні моделі окремо розташованих ванн виробник надає гарантію 120 місяців або 10 років.

Шикарні ванни - глянсові білосніжні та стримані матові, із універсальною довжиною (180 см), системою злив / перелив та без неї.

Здається, що овальна форма отримана з прямокутника зі сгладженими кутами. Чіткий та плавний контур ванни зі штучного каменя заспокоює та надає інтер’єру сучасних рис.

Із ванною зі штучного каменя Devit Laguna спокійний відпочинок гарантований, а сантехніку не доведеться змінювати багато років. 

На фото: акрилова ванна Devit Laguna

В нашому магазині plitka.kiev.ua до 30 листопада на широкий асортимент товарів діє ціна за АКЦІЄЮ – знижка на меблі, сантехніку та аксесуари для ванної кімнати до 35 %.

Товари в колекції Estella
Товари в колекції Laguna