Змішувач для душової кабіни: 5 порад при виборі

Яку б чудову душову кабінку ви не обрали, без хорошого змішувача всі ваші зусилля будуть марними. Саме змішувач – гарант комфортного релаксуючого душу і естетичності вашої ванної кімнати. Де купити змішувач для душової кабіни і як правильно його обрати, радять консультанты Plitka.kiev.ua.

Від класики до модерну

Загальновідомий факт: навіть унікальна душова кабіна на замовлення, зроблена з урахуванням усіх ваших побажань і переваг, стане безглуздою, якщо не підібрати до неї хороший змішувач. На українському ринку така сантехніка представлена в чотирьох видах.

Змішувач під бронзу для душової кабіни

1. Найпростіший варіант – двухвентильний змішувач. Принцип його роботи простий донезмоги: два крана, що регулюють температуру і натиск води. Така сантехніка хороша в ретро-стилі, відмінно доповнить класичний інтер'єр. Правда, цей вибір не завжди зручний – сучасні виробники пропонують куди більш зручні та практичні варіанти.

2. Одноважільні змішувачі – відмінний вибір, якщо ви любите модерн. Інтенсивність подачі води і її температура тут регулюються шляхом руху важеля вгору-вниз і вправо-вліво. В експлуатації ця сантехніка проста – увімкнути воду зможе навіть малюк.

3. Змішувач з терморегулятором – той випадок, коли воєдино злилися практичність і сучасність. Дизайн такої сантехніки лаконічний, а її головна перевага – можливість задавати необхідні температуру і натиск води. Звичайно, це зручно – термостатичні змішувачі позбавлять вас від стресу, коли спросоння не в той бік повернули важіль і обдали себе крижаною або гарячою водою.

4. Сенсорні змішувачі – найсучасніший варіант. Вони зручні і допомагають не розтрачувати воду даремно – включаються і відключаються, реагуючи на рух рук. Час подачі води тут можна запрограмувати. У такому випадку вона автоматично відключиться через заданий час.

Як кріпляться

Монтаж змішувача в душовій кабіні відкритого або закритого типу теж впливає на зручність використання і довговічність.

вбудований змішувач для душа

Вбудований змішувач виглядає дуже ефектно. Всі комунікації тут потопають в стіні. Зовні – гусак і елементи управління (вентилі або важіль). Ніяких зайвих деталей, але є нюанси. Така сантехніка кріпиться до задньої панелі кабінки. Установку краще довірити професіоналу, щоб потім на вимогу сантехніка в Одесі не довелося розбирати стіну заради ремонту або заміни змішувача.

Підлоговий змішувач в душову не ставлять. Він – супутник ванн, особливо окреморозташованих. Труби водопостачання тут доведеться прокладати під підлогою, а це зайва морока.

Змішувач настінний – частий гість в душ-кабінках відкритого типу. Він кріпиться на водопровідні труби або стіну. Це простий і доступний варіант.

душова система для ванної кабіни

Популярні в душових кабінках і комплексні рішення. Так, кабіни без піддону – відмінний привід встановити душовий гарнітур. Змішувач і лійки для душу тут будуть розташовані на стійці. Виглядає ефектно, але вартість змішувача такого плану не може бути низькою.

Ще один варіант – купити душову панель. Тут, окрім самого змішувача, буде ряд додаткових функцій – гідромасаж, ароматерапія, музика та інше. Душові панелі ефектно виглядають в безпорогових душових. У боксах закритого типу вони – давно звичне явище.

Ціна змішувача впливає на якість

Обираючи змішувач для душової кабіни, важливо розуміти, що хороша сантехніка дешевою бути не може. Китайський ширвжиток у ванній кімнаті – очевидна неминучість частих ремонтів і заміни. Додайте до цього ненадійність конструкції, відверто примітивний дизайн і сумнівну якість і стане ясно: недорогі змішувачі для душової не годяться.

Сенсорний змішувач для душової кабіни

Якщо говорити про безумовну гарантію якості і прийнятну ціну, то на українському ринку себе відмінно зарекомендували німецькі змішувачі Axor, Kludi, Grohe і Hansgrohe. Що найбільше характеризує сантехніку цих виробників? Сучасний дизайн, надійні матеріали і тривала гарантія на товар. В асортименті змішувачі зазначених брендів представлені в гіпермаркеті сантехніки Plitka.kiev.ua.

Поради бувалих

  • Матеріал змішувача дорівнює його довговічності та презентабельному вигляду. Корозія не «з'їсть» латунь і бронзу.
  • Сенсорний змішувач не підійде для душової кабінки з глибоким піддоном або суміщеної з ванною. Набирати воду в чашу буде незручно – доведеться бути поряд.
  • Підбираючи змішувач до душової кабіни в інтернет-магазині, заздалегідь визначтеся, чого саме від нього хочете. Наявність душових лійок різного розміру і діаметру, розмір виливу, кріплення – всі ці нюанси потрібно обумовлювати заздалегідь.
  • Пластикова лійка для душу з силіконовою або гумовою накладкою не зіпсує покриття піддону в разі падіння.
  • Ручний душ набагато практичніше верхнього: тут більше насадок, направляти воду можна під будь-яким кутом і витрата її більш економна.