Квартира в оренду: як вибрати сантехніку?

 

ЗМІСТ:

1. Три важливих моменти у підготовці квартири до оренди

2. Як вибрати сантехніку для квартири в оренду?

2.1. Змішувачі та раковини

2.2. Ванни, унітази та біде (гігієнічний душ)

 

1. Три важливих моменти у підготовці квартири до оренди

Квартира в оренду висуває перед власником дві, на перший погляд, протилежні задачі.

З одного боку, бюджет для оформлення квартири не повинен бути надто великим.

З іншого боку, квартира має виглядати привабливо, щоб ціну на оренду не довелося знижувати. 

При здаванні квартири в оренду важливо врахувати три моменти:

По-перше, комфорт у житлових кімнатах. Сучасний дизайн інтер’єру у світлих тонах – універсальне рішення.

Необхідний мінімум меблів у сучасному стилі у будь-якому випадку надасть інтер’єру елегантної нотки.

У напільному оздобленні спеціалісти рекомендують уникати дешевого лінолеуму. Більш дорогий лінолеум зрівнюється за ціною із ламінатом, який виглядає набагато комфортніше.

Інтернет – незмінний атрибут сучасного життя. Без нього – ніяк! 

По-друге, кухня - акуратна та обладнана необхідною побутовою технікою. Для придбання кухонного гарнітуру та вбудованої техніки доведеться витратитися. Однак, це буде суттєвою перевагою при здаванні квартири в оренду.

Купити декілька нижніх та верхніх кухонних шаф, кухонну плиту, яка розташована окремо, та холодильник - просте та практичне рішення, яке не варто виключати.

У напільному оздобленні варто надати перевагу керамічній плитці, яка легко очищується, не боїться вологи, падіння важких предметів та перепаду температур.

Важливо правильно вибрати плитку. Кращий вибір – керамограніт! 

По-третє, ванна кімната, в якій комфортно знаходитися. У залежності від розміру ванної кімнати сучасні виробники пропонують функціональну та надійну сантехніку на будь-який смак.

Аксесуари для ванної кімнатиполиці, тримачі для рушників, гачки та стакани для предметів особистої гігієни (зубні щітки, станки для бриття) не залишаться без уваги під час огляду квартири потенційним клієнтом.

Якщо мають місце перебої із гарячою водою, необхідно встановити бойлер.

Для напільного та настінного оздоблення ідеально підходить керамічна плитка. 

В нашому магазині plitka.kiev.ua керамічна плитка, сантехніка, аксесуари для ванної кімнати та бойлери представлені у широкому асортименті – просто погортайте наш каталог у розділах Плитка, Сантехніка та Термообладнання!

2. Як вибрати сантехніку для квартири в оренду?

Якісна сантехніка – не розкіш, а необхідність. Коли говорять, що скупий платить двічі, точно мають на увазі придбання дешевої сантехніки!

Не обов’язково отримувати негативний досвід особисто. Краще вчитися на помилках, яких припустилися інші, аніж на власних.

Спеціалісти рекомендують купувати сертифікований товар від відомих брендів, а не ризикувати, витрачаючи кошти на продукцію сумнівної якості.

Сантехніка – поняття багатогранне. Для квартири в оренду знадобляться:

- змішувач для кухні;

- змішувач для ванни та/або душу;

- кухонна мийка;

- раковина для ванної кімнати;

- ванна;

- душова кабіна;

- унітаз;

- біде чи гігієнічний душ. 

2.1. Змішувачі та раковини

Як вибрати змішувач для кухні, від якого розлітатимуться бризки і який дозволить легко вмикати / вимикати воду? Ще й прослужить багато років?

Для квартири в оренду дуже важливо, щоб змішувач для кухонної раковини був максимально зручним та функціональним.

Основні параметри вибору змішувача для квартири в оренду:

- матеріал виготовлення

Змішувачі з латуні користуються великим попитом завдяки зносостійкості та порівняно невисокій вартості. Латунний корпус змішувача вкривають хромом або емаллю.

Інший популярний та надійний різновид матеріалу для виготовлення змішувачів – неіржавіюча сталь. Змішувачі зі сталі коштують дещо більше за латунні, але за стійкістю до впливу вологи, міцності та безпеки для здоров'я людей не поступаються їм. 

- тип управління подачею води

Змішувачі з двома вентилями сьогодні менш популярні. Однак, двовентильні змішувачі економніше витрачають воду завдяки настройці подавання води вручну, їх можна відремонтувати самостійно, просто замінюючи кран-буксу на нову, та ідеально вписуються у класичні інтер’єри.

Іншим різновидом є одновентильний змішувач. Єдиний важіль, який управляє подачею та змішуванням води, розташовується зверху, збоку чи окремо від виливу (прихований монтаж).

В одновентильному змішувачі змішування води завдяки керамічному картриджу, який довговічніше кран-букси із гумовою прокладкою. 

- висота та тип гусака

Змішувачі із низьким та високим виливом – не забаганка виробників. Якщо підібрати змішувач, який не відповідає глибині чаші, проблема бризок, які розлітаються в усі боки кожного разу, як вмикається вода, буде супроводжувати орендаторів.

Високий вилив підходить для чаш, глибина яких складає близько 20 см.

Для раковини із глибиною 17-19,5 см можна купувати будь-який змішувач - з високим чи низьким виливом. 

- додаткові функції (актуально для кухні)

Вбудована система фільтрації дозволяє подавати питну воду без додаткового крану.

Висувний гнучкий вилив із маленькою душовою лейкою на кінці дозволяє наповнювати великі ємності, які не уміщуються у раковині. Довжина шлангу досягає 70-80 см. 

Раковини у ванну чи мийки для кухні – як вибрати для квартири в оренду?

Для простого прибирання вдалим варіантом буде раковина, вбудована у стільницю. Монтаж вимагатиме ретельної підгонки розмірів отвору для мийки та самої раковини, а також обробки швів герметиками. 

Раковина на стільницю – це чаша, яка встановлюється на робочу поверхню. Простір навколо раковини потрібно постійно очищувати від вологи та бруду.

Для ванної кімнати ідеально підходить підвісна раковина. Особливо, якщо під ванну кімнату відведена невелика площа.

Виробники пропонують недорогі моделі, які відрізняються за розміром та місцем монтажу. Кутові раковини дозволяють суттєво зекономити місце у ванній кімнаті. 

2.2. Ванни, унітази та біде (гігієнічний душ)

Якщо унітази, біде та раковини виготовлені з сантехнічного фаянсу чи фарфору, ванни виготовляються з різних матеріалів.

Для квартири в оренду найкращим вибором буде якісна ванна з неіржавіючої сталі.

В нашому магазині представлені сталеві ванни від двох флагманів галузі – двох німецьких компаній Kaldewei та Bette. В кожного з виробників є власні інноваційні розробки сплавів для виготовлення ванн. 

Сталева ванна Kaldewei Cayono

Чому сталева ванна краще акрилової? Акрилова ванна легко реставрується у випадку невеликих пошкоджень, однак, вона більш чутлива до високих температур та постійного забруднення.

Наприклад, якщо випадково вилити в акрилову ванну окріп чи покласти на борт гарячі щіпці для завивки волосся, деформації поверхні не уникнути. 

Сталева ванна Bette Lux

У маленькій ванній кімнаті навряд чи поміститься й унітаз, й біде. Однак, нехтувати комфортом не варто. В нашому магазині plitka.kiev.ua представлені моделі гігієнічного душу, який забезпечує потрібний комфорт та не займає багато місця.