Функціональні дрібниці у сучасній квартирі

 

ЗМІСТ:

1. Прийоми організації простору у різних дизайнерських стилях

1.1. Мінімалізм

1.2. Горищний стиль Loft

1.3. Скандинавський стиль

2. Тренди у дизайні, які примусять інтер’єр заграти новими красками

3. Декор кутів у квартирі

 

1. Прийоми організації простору у різних дизайнерських стилях

Висока функціональність – один з головних принципів дизайну інтер’єрів. У житловому приміщенні комфорт знаходиться на першому місці, а естетика – ефектне доповнення.

Поділ інтер’єру на функціональні зони, організація систем зберігання та органайзерів різного типу – дизайнерські прийоми, які дозволяють дотримуватись ідеальний порядок у приміщенні. 

У свою чергу, "візуальний шум" в інтер’єрі як наслідок безпорядку повністю руйнує дизайнерську ідею.

Сучасні квартири – це стиль та комфорт. За цією формулою оформлюються квартири у різних стилях, в кожного з яких є власні прийоми впорядкування житлового простору.

Які стилі є найкомфортнішими з точки зору функціональності та зручності?

1.1. Мінімалізм

Мінімалізм – найлаконічніший стиль. В основі стиля знаходиться нейтральна палітра кольорів, елегантні, але не надто яскраві текстури в оздобленні та текстилі, правильна геометрія меблевих фасадів, відсутність декору заради декору.

Моделювання простору має вирішальне значення, тому мінімалізм – чудовий варіант для маленьких та великих приміщень.

Система освітлення, фактури та текстури матеріалів для оздоблення та текстилю, меблі – для зонування підійдуть будь-які засоби.

Надати характер інтер’єру у стилі мінімалізм – справжнє мистецтво. 

1.2. Горищний стиль Loft

Стиль передбачає відсутність стін та перегородок, для заміни яких використовуються меблі та системи освітлення.

Індустріальний стиль відрізняється різноманітним оздобленням в одному інтер’єрі – цегляна кладка, бетон, деревина. Фактура оздоблення – спосіб виділення функціональної зони у приміщенні.

Гра фактур та світла знаходиться в основі індустріального оформлення. Скляна чи металева перегородка може зіграти головну роль в інтер’єрі. 

1.3. Скандинавський стиль

Скандинавський інтер’єр відрізняється суворим регламентом оформлення. Для напільного покриття – дерево натурального кольору або вибілене, а для стін – штукатурка, плитка чи шпалери у світлих тонах.

Проста, але комфортні та функціональні меблі, затишний декор та традиційний текстиль – скандинавський стиль ідеально підійде й для великих, й для маленьких квартир. 

2. Тренди у дизайні, які примусять інтер’єр заграти новими красками

По-перше, натуральні матеріали та багато кімнатних рослин. Природний антураж сьогодні у моді.

Зробити внесок в охорону оточуючого середовища дозволить використання керамічної плитки із імітацією фактур та текстур натуральних матеріалів – дерева або каменя. 

Керамічна плитка виробляється з натуральних компонентів – біла або червона глина, польовий шпат, кварцовий пісок та вода. З точки зору безпеки для здоров'я людини керамічна плитка – ідеальний варіант.

Плитка під дерево – універсальна. За деякими виключеннями, оздоблення пасує для будь-якого стиля.

Колекція ABK Ceramica Eco Chic унікальна завдяки декору та формату. Імітація деревини у сіро-коричневих тонах представлена у великому форматі 1700×200×9 мм, який візуально розділений на більш дрібні "плашки". В решті решт плитка під дерево виглядає як традиційне оздоблення.

Високий клас зносостійкості за шкалою PEI (IV), морозостійкість та спеціальне покриття, що попереджає ковзання AntiSlip 10 свідчить про особливості застосування керамічної плитки ABK Ceramica Eco Chic. Внутрішнє та зовнішнє застосування – для інтер’єрів та прилеглих до будинку територій – балконів, терас та бесідок. 

Напільна плитка Cersanit Egzor у середньому форматі 420×420×9 мм з унікальним декором буде чудовим оздобленням для інтер’єрів, оформлених у різних стилях.

Сірі та коричневі тони натуральної деревини ідеально підходять для мінімалізму, скандинавського та класичного стилів. 

Із натуральними матеріалами в оздобленні добре виглядають кімнатні рослини – яскраві та зелені. Окрім свіжості та красоти, зелень у приміщенні насичує повітря киснем та поглинає вуглекислий газ.

По-друге, кольорові поєднання. Якщо квартира погано освітлюється природним світлом з вікон, колір оздоблення повинен бути світлим.

Насичені кольори варто використовувати у освітлених сонцем кімнатах, а для кімнати, в яку через вікна ледве потрапляє світло, краще вибрати світлі тони – блакитні, зелені, жовті та рожеві. Яскраві кольори варто застосовувати у якості акцентів. 

Популярний варіант – поєднання контрастних кольорів. Чорний та білий, синій та бежевий, сріблястий та блакитний – вибрати контрастну пару можна за власним смаком. Краще зробити ставку на кольорову палітру, де один колір буде яскравим, а інший – спокійним або нейтральним.

По-третє, багаторівневе освітлення. Тренд, який безперечно має відношення до функціональності. Правильне освітлення у квартирі дозволяє вигідно підкреслити переваги кімнати, візуально розширити межі простору. Яскраве світло та відкритий простір або приємна напівтемрява й камерна обстановка – справа смаку. 

3. Декор кутів у квартирі

В кожному будинку знайдеться хоча б один кут, що потрібно заповнити. Зробити кут у маленькій квартирі функціональним – актуальна проблема, варіанти рішення якої цікавить багатьох.

У вітальні в куті можна обладнати місце для релаксації: затишне крісло та крихітний кавовий столик – мінімум, який буде важливою частиною інтер’єру. 

Якщо дозволяє площа, витончений спосіб заповнити пустоту у куті - крісло-гамак. Варіант підійде як для кута у вітальні, так і для дитячої кімнати або спальні.

Невеликий м'який куточок – найпопулярніша ідея для кухні. Бажано, із можливістю зберігання речей під сидіннями.

Як варіант, пустий кут можна зайняти невеликою барною стійкою, полицею під побутову техніку або навіть мініатюрною робочою зоною (в умовах критичного дефіциту вільного місця). 

У типових квартирах завжди не вистачає місця для зберігання приємних дрібничок, сувенірів, посуду та інших речей. Лаконічні полиці чи стелажі – найпрактичніше ідея заповнення пустих кутів.

У ванній кімнаті ідею заповнення кутів давно узяли на озброєння виробники меблевих гарнітурів та сантехніки.

Моделі кутових ванн, душових кабін, раковин та унітазів користуються сьогодні великою популярністю.

Кутова акрилова ванна Cersanit Venus (140×140×460 мм) від популярного польського виробника зі зливом води у каналізацію у центрі та можливістю регулювання висоти – ідеальний вибір для ергономічного оформлення ванної кімнати. 

Не менш ефектно у ванній кімнаті виглядатиме кутова акрилова ванна AM.PM Bliss (150×150×480 мм). Білосніжна чаша призначена для установки у правий кут. 

Елегантна настінна раковина Devit Small виконана із витонченим італійським смаком. Правий бік раковини довший за лівий. Неглибока раковина комбінується із низьким змішувачем, щоб вода потрапляла безпосередньо у чашу та не розбризкувалась. 

Кутова раковина Kolo Runa має ідеальну форму та обладнана системою злив перелив. Два боки раковини рівні та установка у кут займає однакову відстань справа та зліва.

В нашому магазині plitka.kiev.ua у широкому асортименті представлені також кутові моделі унітазів – Каталог товарів / Сантехніка / унітази та компакти.