Значення декору в колекціях керамічної плитки

 Не випадково у багатьох зі словом "краса" асоціюється відома фраза, суть якої полягає у надзвичайній силі прекрасного, в його здатності спасати світ – мабуть, насамперед від зневіри, похмурості та жорстокості.

 Гарні речі оточують нас повсюдно. Давно доведено, що вони позитивно впливають на внутрішній стан людини, сприяють видужанню, відводять від похмурих думок, створюють сприятливу обстановку для творчості, роботи та життя в цілому. Зовсім не потрібно бути філософом, поетом, художником або мистецтвознавством, щоб розпізнати справжню красу, хоча для кожного вона своя – неповторна, чаруюча, піднесена.

 У Стародавньому Єгипті існувала традиція прикрашати помешкання, створювати в них затишну та навіть казкову обстановку, розбавляти базові кольори інтер’єру яскравими та контрастними дрібничками.

 Однотонні сюжети доповнювались якимись неймовірними, символічними та привабливими орнаментами. Минають сторіччя, а в основних правилах оформлення житлового простору декоруванню завжди належить велике значення, адже невеликі аксесуари, ваза з квітами або оригінальний світильник не безпідставно вважаються душею помешкання, посилюють його стиль, розповідають про переваги та смаки господарів.

декор на плитке

Шарм та настрій

Практично кожен виробник керамічної плитки прагне урізноманітнити власні колекції, надати їм особливого шарму, настрою за допомогою декоративних елементів.

 Фотографії, репродукції полотен відомих художників, пишні квіти, візерунки, мозаїка та об'ємна ліпнина, гра текстури незамінні в інтер’єрі, вони виступають сполучною ланкою між плиткою різних кольорів, зонують простір, виділяють окремі предмети, розставляють акценти та створюють  гармонію у приміщенні.

 Можна виділити декілька видів декору – це суто кухонні мотиви із зображенням продуктів, натюрмортів, чайних сервізів, овочів та фруктів. У ванну здебільшого купують керамічну плитку з декораціями з морською тематикою, хвилеподібними малюнками, флористичними візерунками. Існують нейтральні серії, які абсолютно не прив'язані до призначення зони у будинку і доречні у будь-якому приміщенні – санвузлі, ванній кімнаті, коридорі або вітальні.

 Абстракції, геометричні малюнки, мозаїчні панно, мальовничі картини, перенесені на матову або глянсову поверхню кахлю радують погляд, впливають на атмосферу у помешканні, створює тепло та затишок.

 Безперечно, який саме декор захопить ваше серце, безпосередньо залежить від вашого розуміння краси, смаку та пориву створити певний стиль у приміщенні.

 Далі розмова піде про деякі колекції керамічної плитки, декор яких можна назвати родзинкою та візитною карткою виробників.

Флористичний візерунок

Насамперед, флористичний малюнок, адже саме ніжні суцвіття, яскраві та пишні букети, напівпрозорі пелюстки поєднують у собі й романтику, й піднесені почуття. Флористичні малюнки завжди виділяються у приміщенні, додають природної чарівності, асоціюються з життям та процвітанням, а також підкреслюють бездоганний смак господарів.

 Чого тільки варта колекція Ligne від іспанської фабрики Ape, в якій на перший план виходять чудові панно з витонченими та чарівними гілочками гортензії та лаванди.

 Квітковий малюнок чудово виглядає на нейтральному бежевому фоні, а тому неперевершено поєднується із базовою плиткою пурпурного, блакитного та червоного кольорів.

 декор на плитке

Захоплюючі сюжети доречніші на кухні та у зонах відпочинку, а ось для ванної кімнати виробник передбачив окремі широкоформатні декоративні вставки із зображенням аксесуарів для ванної та важливих для жіночого гардеробу дрібничок – це колекція New York – свіжа та оригінальна за дизайном.

 Релаксацію та розслаблення викликає романтичний декор Gloss від Absolut Keramika з Іспанії. Ароматичні свічки, п’янкі пахощі гілочок бузку, кристалики солі для ванни, акуратно складені махрові рушники – все це настільки просто та природно і, водночас, вишукано та помірковано, що виглядатиме чудово у будь-якій ванній кімнаті, щоб додати нотку ніжності та спокою.

 Кремові, небесно-блакитні та бузкові відтінки облицювальної керамічної плитки виглядають яскравіше та виразніше у компанії з захоплюючим декором від бренду Absolut Keramika.

 Багато і сучасно виглядають в інтер’єрі будь-якого простору полотна, створені іспанською компанією Peronda. Колекція Temptation притягує погляд власними крупним декором з казковими бутонами, які подібні легкому білосніжному мережеву лягли на темну, перетягнуту нитками перлів поверхню.

 Це вибір знавців моди, темпераментних та активних людей, яким до душі усе неординарне, ефектне та кричуще.

 Занурюючись у рослинний світ кераміки не можна не згадати про милі імітації текстилю, яскравим прикладом яких служить колекція керамічної плитки Balance від іспанської торгівельної марки Rocersa.

 На глазурованій поверхні кахлю у форматі 316×593,4 мм нанесений малюнок з різними видами різних видів квітучих рослин, приглушені тони та декілька розтушовані фарби надають декоративним елементам особливого шарму.

 Подібний підхід допоможе досягти непередбачуваного результату під час оформлення помешкання, а в подальшому – щоденно занурюватися у світ мрій, насолоджуватися приємним квітковим ароматом та відновлювати сили.

Мозаїчні панно

Мрієте про мозаїчні панно, які вдихають життя в інтер’єр за допомогою гри текстур та насичення фарбами? Зверніть увагу на колекцію Crystal від торгівельної марки Venis. Дизайнери іспанської компанії пропонують вибрати один з трьох варіантів імітації мозаїки – з домінуючими червоними, сірими та бежевими кольорами.

 Mosaico Crystal цілком здатна зіграти головну роль у помешканні, прикрасивши собою більшу частину поверхні. Якщо потрібен більш стриманий, монохромний малюнок, тоді плитку під мозаїку можна використовувати вибірково, зводячи роль декору до мінімуму.

 Наповнити повсякденне життя соковитими фарбами літа допоможе колекція керамічної плитки Stripes Aparici, в унікальному декорі якої відчувається дотик спекотних сонячних променів, відчувається дихання легкого вітерцю, запах молодої трави та строкатих польових квітів.

 Дуже щира та душевна колекція, з якою у вашому помешканні ніколи не буде місця поганому настрою. Жовті, зелені та рожеві тони фантастичних орнаментів, підкріплені блиском та динамічністю сюжету, дозволяють поєднувати в одному інтер’єрі декілька кольорів, формувати на стінах картини з керамічної плитки, дарувати оточуючим власні почуття та частку сонячного літа.

декор на плитке

Мальовничий декор

Живопис – декоративні елементи колекцій керамічної плитки з епохи Ренесансу. Народжені кистями знаменитих художників картини – головне надбання колекції Venus Plaisir, а також ажурний, виконаний у темних тонах кахель у форматі 706х253 мм.

 Це виключно класична колекція, яка й ванну кімнату, й вітальню, й кухню за одну мить перетворить на розкішний зал у палаці.

 Багатоманітністю шикарних натюрмортів, які здатні прикрасити будь-яку кухню, порадувала компанія Opoczno, випустила у світ колекцію Madera. Це справжні шедеври світового мистецтва, пронизані теплом та життєвої енергії.

 Реалістичні фотознімки тепер можна не закріплювати на стінах у рамках, а разом з базовою плиткою ложити на спеціальний розчин, декор Dolcevita Novogres пробуджує апетит, асоціюється з комфортом та здоровим способом життя. Фрукти, екзотичні рослини, пряності оживлюють простір, роблять його гостинною та привітною зоною.

 Щось подібне простежується у задумі компанії Azteca, яка назвала власне творіння Iris White. Тут і знайомі багатьом розрізані фрукти, і ягоди в освіжаючих бризках води, і гарні квіти та емоції – радість та натхнення.

 Як бачите, надати приміщенню естетичного вигляду, пропрацювати цілісну композицію, поселити у помешканні затишок та гармонію можна за допомогою декору, яким привертають увагу споживачів більшість колекцій керамічної плитки, представленої у нашому інтернет-магазині.

 Досягти досконалості у дрібницях, відобразити в інтер’єрі помешкання власну душу, поділитися гарним настроєм з близькими та друзями, зануритись у світ краси та розкошів – можливості, які надає використання в дизайні декору, панно, виразних бордюрів та витончених фризів.