Дивись в корінь: який змішувач купувати в 2020 році для ванної кімнати?

Пристрою для змішування холодної та гарячої води вже більше сотні років. З того часу багато води спливло, а сам змішувач знайшов нові форми, функції і принципи роботи. І якщо в XIX столітті цей винахід був доступним тільки обраним, то сьогодні без нього не обходиться жоден об'єкт, де проживають, відпочивають або працюють люди.

Який же він – сучасний змішувач-2020?

Про що мода шепче

З року в рік дизайнери інтер'єрів все більше тяжіють до мінімалізму. У нинішньому році головний принцип при виборі сантехніки – прощавай, громіздкість. Крани для санвузла стали технологічними. Все більше споживач схиляється до «розумних» моделей – тих, що мають сенсорне управління або термостат.

Змішувач для раковини і раніше симпатизував плавним лініям і полегшеним конструкціям. Фантазії тут можна розгулятися – на зміну нудним моделям з нержавійки давно прийшли крани неабияких кольорів і форм. Лідируючі позиції утримує хромована поверхня, але в спину їй дихають змішувачі в чорному і білому кольорі, під бронзу і золото.

Функціональність і комфорт у використанні утримують в топі найбільш запитуваних моделей сенсорний змішувач для раковини. З місць громадського харчування, готелів він давно перекочував в квартири і, здається, залишати їх не збирається. Сучасний змішувач для ванни з душем все частіше зітканий з технологій. Споживач давно зрозумів, що головне – власний час і практичність, а крани з термостатом допомагають убезпечити себе від коливань температури і напору води в системі.

Як вибрати змішувач для раковини у 2020 році? Довговічними вважаються крани з латуні, поверхню яких найчастіше хромують або нікелюють. Ті, що стежать за модою, виберуть чорний матовий змішувач. Не обов'язково поєднувати його з раковиною в такому ж кольорі – на контрасті вугільний чорний зіграє свою партію краще.

Під старовину виглядають мідні змішувачі. Як і латунні, вони не бояться корозії, але вимагають більш ретельного догляду. Бюджетний варіант – одноважельний змішувач з нержавіючої сталі. У колекціях представлені моделі на будь-який смак, але пам'ятайте: недорога нержавіюча сталь схильна до утворення нальоту і тріщин. А якщо будете чистити поверхню сипучими засобами, покриття на додачу до всього почне деформуватися.

Двовентильний змішувач на ванну з окремими рукоятками для поділу водопровідної води на гарячу і холодну давно втратив колишню популярність. Користуватися ним не завжди зручно, до того ж, поки ви доб’єтеся потрібної температури, зіллєте в каналізацію чимало води. Одноважельний змішувач для ванної кімнати більш зручний. Користуватися ним легко, монтаж також не завдасть клопоту. Популярність моделі обумовлена і зовнішньою привабливістю – мінімалістичність укупі з сучасним дизайном роблять її універсальною в приміщеннях будь-якого стилю.

Як встановити змішувач у ванній?

За типом перемикання душ/вилив вони можуть бути вбудованими і зовнішніми. Змішувач внутрішнього монтажу займає в душовій та ванної набагато менше місця, ним зручно користуватися. Але в разі поломки ремонт може стати справою клопіткою. Змішувач настінний в обслуговуванні простий, тому що тут завжди відкритий доступ до всіх комплектуючих. Однак виглядає конструкція досить важкувато, тому втрачає колишні позиції в рейтингу популярної сантехніки.

Свою нішу в рейтингу популярних зайняв змішувач на борт ванни. Як правило, він має короткий вилив і виглядає ультрасучасно.

Якщо ж ви шанувальник вишуканості, зверніть увагу на підлоговий змішувач для ванни. Варіант не бюджетний і потребує пристойного фінансування, але це того варте. У симбіозі з окремо розташованою ванною він додасть санвузлу будуарності і шику.

Змішувач у ванну – який кращий?

Гортаючи каталоги сантехніки або розглядаючи колекції в Інтернеті, не завжди легко визначитися, який змішувач підійде саме вам. Виробники сьогодні пропонують нам моделі, в яких воєдино сплелися краса і практичність, якість і адекватна ціна. Найбільшою популярністю користуються крани європейського виробництва. Тут завжди можна знайти нові дизайнерські розробки і технічні новинки, а гарантія на виріб рідко буває менше п'яти років.

 - Змішувач в ванну Grohe – це витончені колекції від німецьких майстрів. Ви можете купити комплект для ванної дизайнерської форми або ж змішувач для біде, умивальника, ванни/душа, бідетту окремо один від одного. Форма виробу на будь-який смак – квадратна, прямокутна, асиметрія. Багато вбудованих моделей.

 - Змішувач в ванну Hansgrohe – це німецька практичність, помножена на якість. В інтернет-магазині купити таку сантехніку зараз – значить гарантовано заощадити. До 31 березня набір Hansgrohe Focus майже вполовину дешевше – знижка на комплект змішувачів для ванни, раковини і душової системи складає 45 %. До 29 лютого ціни на окремі позиції бренду також урізані до 40 % – чим не привід обзавестися якісною сантехнікою?

 - Змішувач в ванну Devit – італійська сантехніка сучасного зразка. Тут бачимо хромовану латунь, досконалі форми, безапеляційну якість з п'ятирічною гарантією. Зверніть увагу на прямокутний змішувач для ванни і численні моделі з донним клапаном, що запобігають зливу води з умивальника або біде.

 - Змішувач в ванну Kludi сподобається тим, хто любить неабиякий дизайн. У продажу ціла колекція трендових чорних матових змішувачів – для біде, умивальника і ванни, зовнішнього і прихованого монтажу. Купити змішувач у ванну термостатичний практично – він має автоматичний перемикач ванна/душ і забезпечує мінімальну витрату води.

 - Змішувач в ванну Damixa дивує зовнішньою красою. Зверніть увагу на колекцію Arc – тут представлені моделі для високих раковин і раковин-чаш з поворотним виливом та джойстиком замість важеля. Виглядає здорово і стильно.

 - Змішувач в ванну AM.PM – це про красу в деталях. Набори для раковин з гігієнічним душем, дизайнерські змішувачі з електронним управлінням, врізані двовентильні моделі – виробник знайде, чим здивувати.

Не визначились, де купити змішувач для душової кабіни? Загляньте в наш интернет-магазин! У нас все знають про сантехніку, яка приносить задоволення.