Тренди поза часом. Плитка-шестигранник у ванній кімнаті

 

ЗМІСТ:

1. Шестикутна плитка – традиція, що дійшла з глибини сторіч

2. Шестигранна плитка в інтер’єрі ванної кімнати: комбінації та способи укладки

 

1. Шестикутна плитка – традиція, що дійшла з глибини сторіч

Геометричні форми в інтер’єрі – живе нагадування про давню символіку, яка для наших пращурів була священною.

Фігури гексагональної форми вважалась символом достатку та захисту від ворогів.

У II ст. н.е. храм Юпітера у Римі випереджає шестикутний двір як знак пошани до верховного божества.

У середні віки шестикутні фортеці будувались в усій Європі. Укріплення навколо міст із бастіонами по кутам утворювали шестикутну зірку.

У XVIII-XIX ст. шестигранники вже прикрашали будинки знатних громадян. Напільні покриття, викладені шестикутною плиткою, нагадували мальовничі килими. 

Музеї та галереї, замки та концертні зали, багаті будинки та під'їзди у старих будівлях – шестигранники надійно ввійшли до історії архітектури у більшості європейських країн.

Окрім того, шестикутник - одна з геометричних фігур, запозичених в природи. Форма асоціюється із бджолиними стільниками, наповненими бурштиновим медом.

Враховуючи багату історію форми, не дивно, що плитка "шестикутник" знаходиться на своєму місці у будь-якій стилізації – класичній або сучасній. А модний напрямок сучасного дизайну – екологічний інтер’єр важко уявити без м'якої та одночасно витонченої форми "бджолиних стільників". 

2. Шестигранна плитка в інтер’єрі ванної кімнати: комбінації та способи укладки

Дивно, як по різному виглядає в інтер’єрі гексагональна плитка у залежності від дизайну поверхні та способу укладки. Шестигранній формі пасує яскрава легковажність різнокольорових плиток, й благородство потертого каменя, й розкіш мармуру, й ефект тримірної геометрії.

Плитка "шестигранник" сьогодні знаходиться на верхівці популярності. Форма у рівній мірі використовується для напільного та настінного покриття й здатна оживити навіть найпростіший інтер’єр.

У ванній кімнаті актуальне оздоблення керамічною плиткою – вологостійкою та довговічною, а форма керамічної плитки на невеликій площі може виявитися єдиним прийнятним прийомом декору.

Якщо купити шестикутну плитку, виникає питання про гармонійні поєднання. Які комбінації та способи укладки шестигранної плитки обов’язково надихнуть на оновлення інтер’єру у ванній кімнаті? 

Поєднання з іншими формами плитки. Шестигранник як геометрична фігура чудово поєднується з іншими геометричними – наприклад, квадратною та прямокутною плиткою.

Навіть однотонна плитка з однаковою фактурою поверхні (матова або глянсова), але різної форми – наприклад, шестикутна та квадратна, на двох сусідніх стінах виглядатиме оригінально.

До світлої або темної плитки підбираються меблі для ванної кімнати, керамічна сантехніка та змішувач із душовим комплектом, а доповнить композицію яскравий кольоровий акцент. 

Мозаїка у формі шестигранників. Оздоблення ефектно виглядатиме у невеликій ванній кімнаті, де світлі тони просто необхідні, щоб приміщення здавалось просторішим.

Мозаїчний розклад гексагональної плитки невеликого формату вирішує проблему одноманітних світлих поверхонь та є виразним декоративним елементом в інтер’єрі ванної кімнати. 

Комбінація плитки "шестигранника" із геометричним способом укладки плитки "кабанчика". Отже, якщо у якості основи обрана шестигранна плитка, купити оздоблення з іншою геометрією – дуже сміливе рішення, яке себе обов’язково виправдає.

Способи укладки плитки "кабанчик" дозволяють сформувати геометричний орнамент зигзаг (шеврон), а за допомогою модулів із різною фактурою (дерево, мармур, бетон) та різного кольору легко отримати геометрію за допомогою контрасту.

Додатковим декоративним інструментом буде розмір швів та колір затірки, які підкреслять геометричні форми в інтер’єрі. 

Комбінація керамічної плитки у формі шестикутника із фарбою та затіркою під колір фарби. Керамічна плитка шестикутна із контурами, накресленими за допомогою швів та кольору затірки, виглядає в інтер’єрі ванної кімнати як ескіз, який виконано олівцем.

Цікаво, що предмети інтер’єру на тлі шестикутної плитки із обведеним контуром набувають виразності, ніби принцип чітких меж переходить й на них.

Завдяки тому, що фактура керамічної плитки у формі шестикутника може бути будь-якою – однотонний кахель, імітації інших оздоблювальних матеріалів – дерева, каменя, бетону або мармуру. 

Хаотичне поєднання гексагональної плитки із різним малюнком на одній поверхні. Чітка послідовність позбавлена несподіванки та ідеально підходить тільки для інтер’єрів у стилі мінімалізм, який передбачає абсолютний порядок.

Особливо ефектно виглядає суцільне полотно з хаотично розташованих гексагональних фрагментів з малюнком, яке переходить з центральної стіни на напільне покриття. Межі розчиняються та виникає відчуття єдиного простору.

Для бокових стін підійде плитка іншої геометричної форми та з іншою фактурою – наприклад, глянсова плитка "кабанчик". 

Кольори гексагональної плитки у чорно-білій палітрі (білий, чорний, сірий) у поєднанні із яскравими кольоровими акцентами. У якості кольорового акценту виступатимуть меблі та аксесуари для ванної кімнати.

Оригінальним варіантом є настінна укладка до певного рівня, після чого оздоблення завершується із використанням фарби обраного кольору – жовтим, червоним, зеленим або синім. 

Тримірний ефект та гексагональна форма плитки. Наповнити інтер’єр ванної кімнати тримірними геометричними фігурами зверху донизу – не найкраща ідея.

3D ефект на площині формується з різних відтінків одного кольору (наприклад, синього або зеленого), тому для базового оздоблення краще вибирати світлу гексагональну плитку того є формату – білу, сіру або бежеву.

Додайте до інтер’єру дзеркала та гра відображень посилить ефект оздоблення. 

Керамічна плитка шестикутна - купити декілька модулів для створення виразного акценту в інтер’єрі ванної кімнати.

Бажаєте оздоблення під дерево, але в оформленні не вистачає родзинки? Декілька шестикутних плиток з імітацією мармуру власним вторгненням у настінну укладку під дерево зроблять оформлення більш цікавим. Можна й навпаки, мармур як домінанта, а дерево у формі шестикутника як акцент. 

Клаптевий стиль для декору шестикутної плитки. Можна викласти у стилі печворк цілу стіну, а можна вибрати певний порядок чергування однотонних шестикутників та плиток з малюнком.

Можна повторити порядок укладки та для напільного покриття. 

Шестикутна плитка + плитка "шестигранник" із 3D ефектом. Насичений фон передбачає легкі та прості форми меблів та аксесуарів. Білі ванни, умивальники та унітази будь-яких форм ідеально виглядають у комбінації із яскравим геометричним орнаментом із 3D ефектом. 

У нашому магазині у широкому асортименті представлена шестикутна плитка – купити можна у режимі "online" та із доставкою до будь-якого міста України. Ми ретельно перевіряємо товар перед відправленням та готові розглянути претензії на повернення на протязі 21 дня після покупки.