Порівняння затірок WIM та Ceresit

 

ЗМІСТ:

1. Затірка для швів плитки: особливості вибору

1.1. Затірка для плитки: основні види

1.2. Як вибрати колір затірки?

1.3. Як розрахувати кількість затірки?

2. Вибираємо затірку для плитки - Ceresit чи WIM

 

1. Затірка для швів плитки: особливості вибору

Затірка швів здійснюється на останньому етапі оздоблювальних робіт – після укладки плитки. Шви між плитками не повинні залишатися пустими, тому що в них потраплятиме волога та наб’ється бруд, а надалі з'явиться пліснява та розмножуватимуться грибкові колонії.

До того ж, навіть досконалий зовнішній вигляд готової укладки можна зіпсувати, якщо на завершальному етапі не приділити досить уваги плитковим швам.

Затірки для швів плитки складаються з різних компонентів, які надають будівельній суміші особливі властивості. Саме тому обираючи затірку для плитки звертають увагу не тільки на колір, але й на склад суміші. 

1.1. Затірка для плитки: основні види

Вибір затірки залежить від виду плитки та умов її експлуатації.

Цементна фуга для плитки до споживача потрапляє у вигляді сухої суміші з портландцементу, збагаченого різними домішками для підвищення вологостійкості, еластичності, в'язкості та міцності.

Силіконова затірка для розшивки плиткових швів дозволяє ретельно затирати стики між плитками, захищаючи їх від впливу вологи.

Насправді, це герметик білого чи прозорого кольору, який пасує до кахлів будь-якого кольору.

Епоксидна затірка містить два компоненти, які змішуються безпосередньо перед обробкою швів.

Двокомпонентна затірка – це суміш цементу із епоксидними смолами, що забезпечують високу якість заповнювача для плиткових швів. Для "мокрих" зон та зовнішнього застосування епоксидна затірка вважається оптимальним вибором.

Видалити епоксидну затірку після розшивки плитки – досить не проста справа, тому виробники пропонують використовувати для цієї мети спеціальні розчинники.

Латексна затірка стійка до вологи та дуже еластична. Випускається у багатій кольоровій палітрі – від відтінків білого кольору до насичених темних кольорів, які переливаються перламутровим блиском.

Фурановий заповнювач надзвичайно міцний та стійкий до хімічних речовин, але випускається виключно в чорному кольорі. Фуга використовується на виробничих площах, до оздоблення яких висуваються підвищені вимоги. 

1.2. Як вибрати колір затірки?

Затирання швів розпочинають не раніше, аніж через 7 днів після укладки. Властивий затірці колір вона набуває через 24-48 годин після обробки швів, яка виконана відповідно до рекомендацій із застосування. Час залежить від умов оточуючого середовища. Після висихання затірка буде дещо світлішою. 

Окрім того, відтінок кольору готової затірки у шві може відрізнятися від кольору сухої суміші або кольору на упаковці, рекламних зразках або зображеннях на екрані рекламного ролика.

Правила вибору кольору затірки, яких дотримуються спеціалісти:

Якщо колір затірки відповідає кольору плитки, укладка здається монолітною поверхнею. Дизайнерський прийом, який дозволяє візуально розширити приміщення та застосовується для невеликих кімнат.

Затірка контрастного кольору по відношенню до кольору оздоблювального матеріалу дозволяє виділити нестандартну форму плитки або виразний декор поверхні.

Відтінок затірки співпадає з одним з кольорів керамічної плитки, якщо їх декілька. В решті решт реформується гармонійна обстановка – легка та елегантна. 

Деякі поради, як підібрати затірку для плитки. За умови використання світлого тону суміші та облицювальних плит приміщення візуально розширюється, а темні кольори сприяють зменшенню кімнати.

Якщо під час укладки комбінується керамічна плитка різного забарвлення, обробляти шви потрібно затіркою світлішого кольору.

Біла затірка непрактична для напільного покриття, тому для підлоги обирають темніші кольори. 

Для обробки швів для білої плитки ідеально пасує біла або чорна затірка. Можна підібрати й більш оригінальне поєднання, але це вже справа смаку.

Коричнева плитка гармонійно комбінується із білою та коричневою затіркою, але ефектніше виглядатимуть жовті та чорні шви.

Оранжева або чорна затірка створить неймовірне поєднання із плиткою зеленого кольору.

До чорної плитки пасує біла або кольорова затірка будь-якого відтінку.

До оздоблення червоного кольору добре підходить чорна, сіра та синя затірки.

Для жовтої плитки дизайнери рекомендують використовувати затірку коричневого, фіолетового або чорного кольору. 

1.3. Як розрахувати кількість затірки?

На кількість затірки, що потрібна для обробки плиткових швів, впливає формат керамічної плитки – довжина, ширина та товщина.

Вочевидь, що для плитки маленького формату буде потрібно більше фуги для плитки, аніж для великоформатної плитки.

Третій параметр, що бере участь у розрахунках, це ширина швів.

Існує формула, яка дозволяє розрахувати витрати затірки кг / кв. м.

((A+B)/(AхB))хCхSх1,6, де

А - довжина плитки

В - ширина плитки

С - товщина плитки

S - ширина швів між плитками

1,6 - середня питома щільність суміші

Якщо відома площа суміші обробки, загальна кількість суміші, яка потрібна для обробки швів, розрахувати можна дуже просто. До отриманої кількості радять додати 10%. 

2. Вибираємо затірку для плитки - Ceresit чи WIM

Затірки для плиткових швів Ceresit – це широкий асортимент сумішів різного виду та кольору.

Історія бренду Ceresit, під яким німецький концерн "Henkel" випускає будівельну суміш, нараховує більше ста років. Тому використання затірки для плитки Ceresit дає неперевершений результат – гладкі та стійкі до вологи та низьких температур шви.

В асортименті компанії затірка для плитки Ceresit різних видів:

- силіконовий герметик;

- епоксидна затірка;

- еластична відштовхуюча вологу затірка. 

Окрім того, виробник пропонує спеціальні затірки для вузьких та широких швів та розчинник для плям, залишків та забруднень після розшивки плитки епоксидною затіркою.

На сайті виробника у режимі online працює калькулятор кольорів, де можна підібрати до кольору плитки колір затірки.

Затірка для швів Церезіт виробляється тільки з екологічних чистих матеріалів для виробництва. 

Стратегія польської компанії WIM – надання професійним будівельникам продуктів високої якості.

Торгівельна марка WIM створена нещодавно - у 2009 році, але за короткий час компанія зайняла почесне місце серед лідерів ринку сухих будівельних сумішей та комплексних рішень для монтажу плитки.

Завдяки цінним зауваженням клієнтів та багаторічному досвіду під ТМ WIM випускаються інноваційні продукти високої якості.

Еластичні затірки WIM призначені для швів від 0 до 15 мм. Затірка для швів підходить для будь-якого виду плитки – напільної та настінної, керамограніту та клінкеру. 

Суміші для затірки WIM ідеально підходять для швів на фасадах, балконах, терасах, а також оздоблення керамічної плитки у вологих приміщеннях - ванних кімнатах, кухнях, душових кабінах. Технічні характеристики затірки дозволяють застосовувати її у приміщеннях із системою "тепла підлога". 

В нашому магазині plitka.kiev.ua затірка Ceresit та WIM представлена в асортименті – погортайте Каталог товарів / Будівельна хімія / Затірки.