Порівняння ванн Devit Comfort та Villeroy&Boch Targa Plus

 

ЗМІСТ:

1. Акрилова ванна: комплектація та установка

2. Дизайн акрилової ванни

3. Порівняння ванн Devit та Villeroy&Boch

3.1. Акрилова ванна Villeroy&Boch Targa Plus

3.2. Акрилові ванни Devit Comfort

 

Акрилова ванна підкоряє красою гладких поверхонь та здібністю добре зберігати тепло – два фактори, без врахування яких релаксація під час банних процедур просто не можлива.

Акрилові ванни до цих пір викликають суперечки, але їх переваги досить часто переважають та примушують споживачів приймати рішення на користь придбання.

Помилитися із вибором якісної ванни з акрилу сьогодні складно, тому що цей сегмент сантехнічного ринку став стабільнішим. Очікувати неприємних сюрпризів не доводиться. 

На фото: акрилова ванна Villeroy&Boch Collaro

Головне у виборі акрилової ванни – це придбання продукції від перевіреного виробника. Знову ж таки, усі флагмани сантехнічної галузі давно та широко відомі, тому під час вибору ванни з акрилу на перший план виходять 4 важливих критерії:

- ціна;

- комплектація;

- дизайн;

- розмір.

Якщо ціна швидше залежить від бюджету, то решта пунктів мають бути предметом обговорення. 

На фото: акрилова ванна Villeroy&Boch Oberon

1. Акрилова ванна: комплектація та установка

Акрилова ванна небагато важить, тому під час транспортування не виникає жодних проблем.

Однак, у процесі експлуатації легка ванна із тонкими стінками буде нестійкою.

Здебільшого, акрилова ванна встановлюється у спеціальний каркас або кріпиться на ніжки, які деколи входять до комплекту або купуються у розширеній комплектації.

Різниця між встановленням на ніжки або у каркас досить значна. Ніжки дозволяють регулювати висоту, на якій встановлюється акрилова ванна. У єдиній конструкції із планками, які кріпляться до дна чаші на два-чотири гвинта. Борти в той же час не мають жодної опори.

Каркас виготовляється з міцної профільованої труби (квадратного перетину) та мають більше точок опори. Каркас підтримує акрилову ванну під борти та кріпиться до дна.

Акрилові ванни виробляються у різній формі, тому каркас має повторювати геометрію чаші, а також відповідати особливостям розподілу навантаження. 

На фото: акрилова ванна Devit Katarina

Важливий момент установки акрилової ванни – монтаж екрану, без якого рідко можна обійтися, якщо купити ванну, яка призначена для традиційного розміщення біля стіни.

Провідні виробники пропонують купувати екран для акрилової ванни у відповідності з обраною моделлю.

Ще одна проблема установки акрилової ванни - герметизація стику між бортом ванни та стіною. Можна ретельно приставляти ванну щільніше до стіни, однак зазор усе одно залишиться.

Із акриловими ваннами проблема ускладнюється тим, що борти посередині злегка прогинаються всередину. Якщо просто заповнити щілини силіконовим герметиком, загальна картина буде не надто привабливою.

Приховати проблеми допомагає спеціальна стрічка, яка продається у рулонах. Для ущільнення акрилової ванни з трьох боків як раз вистачає одного рулону. Стрічка розкатується по краю ванни, утворюючи бортик, та кріпиться на силікон.

Як варіант, можна використовувати спеціальні куточки гумою на краях – для ущільнення стику зі стіною, щоб через нього не протікала вода. Існують куточки, які кріпляться зверху плитки або заводяться під неї. Як і стрічка, куточки «садять» на силікон. 

На фото: акрилова ванна Devit Soul

Який же силіконовий герметик краще для використання на стику ванни та стіни? Відповідно до досвіду спеціалістів, найкращим варіантом виявився … герметик для акваріумів, який відрізняється такою самою міцністю, як сантехнічний, але містить домішки, завдяки яким не з’являється пліснява та не змінюється колір.

Сьогодні в асортименті сантехнічних магазинів є спеціальні силіконові герметики із антибактеріальними властивостями.

Акрилова ванна дозволяє додавати отвори для установки змішувачів та душових систем на борт ванни, а також гідромасажних форсунок.

2. Дизайн акрилової ванни

Вибір розміру акрилової ванни залежить від зросту та ваги членів сімї. Акрилова ванна потребуватиме міцного каркасу, якщо ванною користуватиметься людина із зайвою вагою. Установка на ніжки, як згадувалось вище, не настільки надійна, як каркас.

Акрилові ванни випускають у різних формах – в цьому полягає очевидна перевага акрилу.

Кутові ванни уже місткі та зручні та, одночасно, економлять простір у невеликих ванних кімнатах.

Ванни, вбудовані у подіум, та окремо розташовані ванни – яскравий елемент дизайну ванної кімнати. Моделі використовуються великою популярністю у класичних та середземноморських інтер’єрах.

Прямокутні із чіткими та закругленими кутами, закруглені та витягнуті овали, чверть кола – акрилові ванни представлені у найрізноманітніших формах.

Внутрішні поверхні ванн з акрилу – матові та глянсові. 

На фото: акрилова ванна Devit Vintage

3. Порівняння ванн Devit та Villeroy&Boch

Німецька компанія Villeroy&Boch надає перевагу матовим поверхням акрилових ванн, які виглядають благородно і сьогодні користуються великою популярністю.

Матові поверхні не блищать та не відбивають світло, завдяки чому легко підкреслити форму ванни. До того ж, фінішне матове покриття акрилової ванни ефектно виглядає у комбінації із блискучими хромованими змішувачами.

Окрім того, на матовій поверхні не так помітні відбитки долонь та сліди від води.

Інноваційна розробка від ТМ Villeroy&Boch - матова глазур TitanGlaze, яка створена на основі дуже чистого, кристалічного оксиду алюмінію, завдяки чому створюється стійка до можливих подряпин та ударів поверхня. 

На фото: акрилова ванна Villeroy&Boch Squaro Edge

Глазур TitanGlaze в даний час доступна у яскраво-білому кольорі Stone White, який надає поверхні привабливу бархатисту матовість.

Акрилові ванни Villeroy&Boch із матовою поверхнею ідеально поєднуються із настінною глянсовою плиткою для ванної кімнати.

Італійці традиційно надають перевагу блиску та класичній розкоші. Компанія Devit пропонує акрилові ванни із глянсовою поверхнею та м’якими плавними лініями контуру.

Глянець акрилових ванн Devit ідеально підходить для класичних та ретро інтер’єрів. Втім, ванни Devit різноманітні за дизайном. 

На фото: акрилова ванна Villeroy&Boch Subway

3.1. Акрилова ванна Villeroy&Boch Targa Plus

Не зважаючи на вибір матової поверхні акрилових ванн у якості пріоритету, компанія Villeroy&Boch не забуває про прихильників глянсового блиску та ефектних матових змішувачів – з латуні або неіржавіючої сталі, вкритих кольоровою емаллю.

Акрилова ванна Villeroy&Boch Targa Plus виконана у суворій геометричній формі та призначена для встановлення у подіум.

В асортименті ванни у двох варіантах розмірів - 170×75×450 та 180×80×440 см та розміщення зливу у каналізацію – у центрі та по короткому боку ванни. 

3.2. Акрилові ванни Devit Comfort

Колекція меблів та сантехніки для ванної кімнати Devit Comfort допоможе відчути максимальний ступінь релаксації.

Закруглені форми та гладка глянсова поверхня акрилової ванни та система зливу / переливу гарантує комфортний прийом ванни, а пристінний монтаж – ідеальний варіант для ванної кімнати із будь-якою геометрією та розміром.

Акрилова ванна Devit Comfort представлена у двох варіантах розмірів - 170х75 та 180х80 см. Комплектація акрилової ванни включає ніжки для укріплення та регулювання висоти ванни. 

У нашому магазині до 30 листопада проходить АКЦІЯ – знижка до 35 % на меблі, сантехніку та аксесуари для ванної кімнати!

Товари в колекції Comfort
Товари в колекції Squaro
Товари в колекції Subway