Порівняння душових кабін Devit UP та ART

 

ЗМІСТ:

1. Переваги душової кабіни

2. Як вибрати душову кабіну?

3. Порівняння душових кабін від ТМ Devit - UP або ART?

3.1. Душова кабіна Devit ART

3.2. Душова кабіна Devit UP

 

Душова кабіна – символ сучасної ванної кімнати. Під м’якими струменями вранці з’являється бадьорість, а ввечері – довгоочікувана релаксація.

Коли питання поставлене ребром – або ванна, або душова кабіна, вибирати доводиться, виходячи з розмірів приміщення та побажань членів сімї.

Вибір очевидний, якщо для більшості використання ванної кімнати – у пріоритеті. Якщо виникають сумніви та вільне місце у приміщенні видається більш доречним, варто познайомитися із видами, особливостями та перевагами душових кабін.

Перш ніж зробити остаточний вибір, потрібно запитати в себе: чи не є небажання відмовлятися від ванни даниною традиціям минулого та своєрідним пережитком? 

1. Переваги душової кабіни

По-перше, душ вважається гігієнічнішою процедурою, аніж прийняття ванни. Вода стікає, змиваючи бруд з тіла, й відразу потрапляє у стік.

По-друге, приймати душ у душовій кабіні безпечніше, аніж у ванні. Стоячи у ванній легко послизнутися.

По-третє, під час прийняття душу у ванній кімнаті виникає проблема бризок. Ванну потрібно облаштувати захисною перегородкою або занавіскою. 

Сьогодні у каталогах провідних виробників можна знайти надсучасні моделі ванн із перегородками, з яких навіть вийти можна через спеціальні дверцята. Комфортне доповнення до традиційних чаш буде дуже зручним для людей похилого віку та людей з обмеженими фізичними можливостями.

Однак, якщо йдеться про вибір «або / або», вирішальним фактором буде економія простору та збереження максимальної зручності.

Душові кабіни запропоновані у різних розмірах. Мінімальні габарити (у см) - 70х70 та 80х80.

Не поспішайте із вибором маленької душової кабіни, обміркуйте можливість встановити комфортніший бокс (у см) – 90х90 та 100х100. 

2. Як вибрати душову кабіну?

Під час вибору душової кабіни велике значення має стан ванної кімнати. Обладнання з нуля, ремонтні роботи або заміна сантехніки без капітального ремонту?

Якщо у планах лише заміна сантехніки, потрібно купувати готову душову кабіну закритого типу – із піддоном. Готові душові кабіни встановлюються із прив’язкою до комунікацій – трубам водопостачання та водовідведення. 

Обладнання ванної кімнати з нуля та капітальний ремонт для установки душової кабіни мають перевагу. На цих етапах вибір буде значно ширшим.

До фінального оздоблення є можливість підвести комунікації до будь-якого зручного місця.

Гідроізоляція підлоги – шанс обладнати піддон на підлогу ванної кімнати та придбати душову кабіну відкритого типу без піддону.

Моделі душових кабін відкритого типу відрізняються різноманітними формами. До комплекту входять перегородки із загартованого скла, двері – розпашні або розсувні.

Одну або одразу дві перегородки кабіни замінюють стіни ванної кімнати, а піддон – спеціально обладнаною системою зливу ділянкою підлоги. Як правило, настінне та напільне оздоблення у ванній кімнаті – керамічна плитка. 

Для обладнання піддону потрібно придбати зливний трап, а при укладці плитки формується нахил для того, щоб вода не застоювалась, а швидко стікала у каналізацію.

Зливний трап – це решітка для стоку, що з’єднується із сифоном, підключеним до каналізаційної труби. Принцип підключення до комунікацій так само, як і для решти сантехніки.

Існує декілька типів зливних трапів:

- лінійний (за формою – жолоб для водовідведення, який розташовується вздовж стіни або діагонально); 

- точковий (компактний, встановлюється у центрі та з усіх боків до нього формується нахил для зливу); 

- кутовий (непримітний варіант, встановлюється у кутовій душовій кабіні). 

В залежності від місця установки душової кабіни – квартира, приватний будинок або дача, в якій проживають тільки влітку, необхідно вибрати тип затвору сифона:

- гідрозатвор (мокрий, водяний, водний)

Бар’єром для неприємного запаху служить вода. Однак, якщо душовою кабіною не користувались тривалий час, вода пересихає та може з’явитися неприємний запах з каналізації.

- сухий затвор

Конструкція має додатковий клапан, який перекриває стік, коли вода відсутня. Сухий затвор – ідеальний вибір, якщо душова кабіна зрідка використовується. Коли вода надходить, затвор відкривається, а потім закривається і не пропускає каналізаційні гази.

- комбінований затвор

Поєднує у собі обидва варіанти затворів – сухий та водний, є універсальним варіантом. У сифонах із комбінованим затвором водяний бар’єр не пропускає запахи в процесі постійної експлуатації, а повітряна пробка захищає на період перерви.

Для душових кабін відкритого типу використовуються змішувачі для душу прихованого монтажу, вбудовані у стіну – одну з тих, які служать стінками душової кабіни. 

Матеріал решіток для зливу – важливий момент, на який варто звернути увагу.

Неіржавіюча сталь – полірована або глянсова, вважається міцним та надійним матеріалом. Решітка прослужить тривалий час.

Загартоване скло здатне дивувати, оскільки не поступиться за міцністю неіржавіючій сталі. При цьому зовнішній вигляд такої решітки – дуже привабливий.

Пластмасова решітка – дешевий варіант, термін служби якого не буде надто тривалим. 

3. Порівняння душових кабін від ТМ Devit - UP або ART?

Душова кабіна Devit – якісне обладнання від відомого італійського бренду. Компанія пропонує комплексні рішення для ванної кімнати.

У колекціях, представлених італійськими дизайнерами, виробник пропонує сантехніку, меблі та аксесуари для ванної кімнати.

Закрита або відкрита душова кабіна, купити яку можна в нашому магазині від ТМ Devit, відрізняється високою якістю та елегантною естетикою.

3.1. Душова кабіна Devit ART

Лаконічність конструкцій з колекції Devit ART нагадує про крилатий вислів: «Стислість – сестра таланту».

Дизайнери запропонували низку варіантів душових дверей, які призначені для обладнання душової кабіни у ніші. 

Душова загорожа, розрахована на довжину піддону 1200 мм та висоту душової кабіни у 2 метри.

Кутова душова кабіна без піддону представлена у розмірі 1200х800 мм із двома нерухомими стінками та розпашними дверима.

У колекції використовується прозоре загартоване скло та алюмінієві профілі із хромованою та чорною емальованою поверхнею.

3.2. Душова кабіна Devit UP

Душові кабіни без піддону відкритого типу з колекції Devit UP вражають витонченою елегантністю силуетів.

Представлені два варіанти душових кабін, які відрізняються за розміром: 1200х800 см (хромовані профілі) та 900х900 см (чорні емальовані профілі) із однаковою висотою 1900 см. 

До комплексу входять розпашні двері та нерухома частина – стінки з загартованого скла.

Особливістю колекції є спеціальне покриття від вапняного нальоту, завдяки якому легше підтримувати чистоту поверхонь навіть в умовах подачі води із домішками. 

Як ж душова кабіна Девіт краще? Очевидно, що виробник турбується про потреби клієнтів. Обидві колекції разом пропонують широкий вибір варіантів душових кабін без піддону, огорож та дверей для душових кабін у ніші. У каталозі Devit є, з чого вибирати!

Товари в колекції ART
Товари в колекції UP