Сучасна ванна кімната, що в ній повинно бути?

Влітку в ванній кімнаті виникало бажання опинитися під душем та охолодити розпарене на спекотній вулиці тіло, змити липкий піт, щоб знову відчути легкість та комфорт.

Проводи літа затяглись й осінь ніяк не увійде в образ – не задощить, не подує прохолодним вітром, не зачепить першим інеєм ще зелену траву. Тільки жовті листя під ногами нагадують про те, що прийшов осінній сезон. 

А це означає, що прийшов час підготуватися до холодів, коли захочеться прийти додому, наповнити ванну або встати під душ, щоб зігрітися.

Якщо літом наявність вентиляції та рушникосушарки були не надто актуальними, взимку їх відсутність важно буде не помітити.

Стіни, дзеркала та фасади шаф у ванній кімнаті вкриваються вологою – це ознака того, що природна вентиляція не виконує свої функції. Якщо не розібратися у ситуації, підвищена вологість стане причиною псування оздоблення та меблів. Розмноження грибків та цвілі, неприємний запах – також не за горами.

У типових квартирах вентиляційний канал є спільним для кухні, санвузла та ванної кімнати. Як перевірити його стан? Запалений сірник, піднесений до вентиляційного отвору, повинна затухнути або ж полум’я "потягнеться" у бік витяжки. Якщо сірник і надалі горить та ніяк не реагує, варто замислитися про встановлення примусової вентиляції – витяжного вентилятора.

 

Вентилятор Soler&Palau Silent (осьовий, настінний)

 

Для ефективної роботи системи вентиляції, двері до ванної кімнати знизу облаштовуються щілиною, яка закривається решіткою. Через неї надходитиме нова порція повітря.

Для типової квартири та приватного будинку підійде радіальний (відцентровий) витяжний вентилятор, який працює автоматично. Сучасні виробники доповнюють конструкцію таймерами, датчиками руху та температури.

Якщо потрібно зекономити, тоді осьова модель зі звичними лопатями цілком пристойно буде виконувати свої функції.

Головне обрати витяжний вентилятор з потужністю 7-20 Вт та стандартом IP вище 34. Цей стандарт вказує на ступінь захищеності від домішок та вологи.

Накладні витяжні вентилятори користуються заслуженою популярністю, оскільки їм під силу евакуація великих обсягів повітря та працюють тихіше.

У типових багатоквартирних будинках приміщення для гігієни обмежені у розмірах. Тут одночасно не можна розмістити навіть пральна машина та шафа для зберігання. А душова кабіна та шестикутний керамограніт взагалі залишатимуться нездійсненною мрією. 

Щоб отримати більше можливостей для оформлення санвузла та ванної кімнати, оптимальним рішенням стане реконструкція – об'єднання двох приміщень в одне.

Переробка обійдеться дешевше за капітальний ремонт обох приміщень. Розширення простору дозволить по-новому подивитися на обладнання та оформлення ванної кімнати.

Навіщо потрібна рушникосушарка?

Якщо у ванній кімнаті немає рушникосушарки, можна навіть не усвідомлювати потреби в ї встановленні. Просто не розуміючи, які зручності з'являться разом з цією додатковою батареєю для сушки та обігріву приміщення.

 

 

 

З поправкою на відключення гарячої води, краще зупинитися на електричній моделі. Це додаткова сума до рахунку за електрику. Але влада ввімкнути або вимкнути електричний прибор залишається за вами і за необхідності можна нею скористатися.

За умови відсутності проблем з водопостачанням, дешевше обійдеться експлуатація водяної рушникосушарки, яка використовує гарячу воду з водопровідної труби.

Яку ванну вибрати? Де купити дешеву ванну?

Чавунні ванни довговічні й не коштують багато. Єдиний недолік – велика вага. Якщо потрібна ванна великих розмірів, важливо обміркувати, як її доставити – наявність ліфта, достатньо широкого дверного отвору в під'їзді, на поверсі та у квартирі. Опинившись в потрібному місці, чавунна ванна служитиме довгі роки.

У приватному будинку як окремо розташована ванна з чавуна – гарний вклад. Ніжки для ванн завжди можна підібрати достатньо міцні та потрібної форми.

 

Чавунна ванна Gentry Home Violet

 

Сталеві ванни – легкі, міцні, їх продають за демократичною ціною. До недоліків належить шум, який виникає під час дотику струменя води до поверхні ванни.

 

 

Чугунная ванна Gentry Home Violet

 

Стальные ванны – легкие, прочные и продаются по демократичной цене. К их недостаткам можно отнести возникающий шум, когда струя воды падает на поверхность чаши.

 

 

Сталева ванна Kaldewei Saniform Plus

 

Акрилові ванни – тут як з копіями телефонів відових брендів. Вам можуть запропонувати вигідну ціну. В першу чергу варто відповісти на питання – чи немає тут підступу, тому що неякісна акрилова ванна обіцяє попереду тільки проблеми. Краще придбати продукцію відомих брендів. 

 

 

Акрилова ванна Cersanit Kaliope

 

Акрилова ванна легка, має привабливий зовнішній вигляд, але потребує обережного поводження – її можна ушкодити. Правда, й відполірувати знову, виправивши ситуацію, також не складно – за умови, що ванна якісна.

Кварилові ванни виготовлені з інноваційного материалу, патент на який належить німецькій компанії Villeroy & Boch. Синтез акрилу та кварцу забезпечує високу зносостійкість та елегантний зовнішній вигляд. Кварилові ванни не потребують додаткової арматури в якості основи.

 

 

Кварилова ванна Villeroy&Boch Libra

 

Ванни зі штучного каменя, так само як акрилові, краще придбати у відомих брендів. Вибори виготовлені з крихти природного каменя. Фальсифікат має у складі доповнення у вигляді кварцового піску, що негативно впливає на міцність матеріалу.

 

 

Квариловая ванна Villeroy&Boch Libra

 

Ванны из искусственного камня, как и акриловые, лучше приобретать только у известных брендов. Изделия изготавливают из крошки натурального камня. Фальсификат имеет в составе дополнение в виде кварцевого песка, что негативно сказывается на прочности материала.

 

Ванна зі штучного каменя KOS Sidd

 

Змішувач на ванну підбирається настінний, вбудований у борт ванни, прихованого монтажу – в залежності від ванни та дизайнерського задуму. 

Сенсорний змішувач з громадських місць переміщується сьогодні у квартири та будинки. Він зручний у користуванні, його не потрібно торкатися намиленими руками – достатньо лише піднести їх до крану.

Скільки коштує сенсорний змішувач?

Це дороге сантехнічне обладнання – діапазон цін від середніх до високих.

Відомі бренди пропонують колекції в одному стилі, в яких можна разом зі змішувачем для ванни та душу можна знайти змішувач для біде. 

Панелі для ванн виготовляють з ДСП (деревинно-стружечна плита), акрилу, полістиролу. Використовуються панелі для закриття комунікацій під ванною, формування так званого екрану для ванни.

 

 

Квариловая ванна Villeroy&Boch Libra

 

Ванны из искусственного камня, как и акриловые, лучше приобретать только у известных брендов. Изделия изготавливают из крошки натурального камня. Фальсификат имеет в составе дополнение в виде кварцевого песка, что негативно сказывается на прочности материала.

 

Ванна из искусственного камня KOS Sidd

 

Смеситель на ванну подбирается настенный, встроенный в борт ванны, скрытого монтажа – в зависимости от ванной и дизайнерского замысла. 

Сенсорный смеситель из общественных мест перемещается сегодня в квартиры и дома. Он удобен в эксплуатации, к нему не нужно прикасаться намыленными руками – достаточно лишь поднести их к крану.

Сколько стоит сенсорный смеситель?

Это дорогое сантехническое оборудование – диапазон цен от средних до высоких.

Известные бренды предлагаю коллекции в одном стиле, в которых наряду со смесителем для ванны и душа можно найти смеситель для биде. 

Панели для ванн изготавливают из ДСП (древесно-стружечная плита), акрила, полистирола. Используются панели для того, чтобы закрыть коммуникации под ванной, сформировав так называемый экран для ванны.

 

Панель для ванни Cersanit Flavia 

 

Облаштування системи "тепла підлога" у ванній кімнаті – це додатковий комфорт та засіб позбавлення від зайвої вологи.

Водяна чи електрична тепла підлога – яку обрати?

Водяна підлога – це система труб, проведених під стяжкою підлоги. Це економічний варіант. Серед недоліків – залежність від гарячого водопостачання.

Електрична підлога – під стяжкою ховають нагрівальні елементи системи та електропроводки. Потрібна теплоізоляція, щоб тепло надходило тільки до ванної кімнати.

Фурнітура або аксесуари для ванної кімнати – стакани, полки, мильниці підібрати під загальне стильове рішення буде не важко.

Відомі бренди пропонують колекції сантехнічного обладнання  (раковина, унітаз, біде), меблі для ванної (пенали, підвісні тумби та шафи), аксесуари.