Плитка в інтер’єрі. Бар молоко (Україна)

Бари, кав'ярні та ресторани, дизайн яких побудований навколо ідеї, пов’язаної з концепцією закладу, відкриваються сьогодні повсюдно та швидко досягають вершини популярності. Нещодавно ми розповідали про македонський Бар Шоколад.

Модна хвиля досягла Одеси, де в лютому 2017 року відкрив двері для відвідувачів Бар Молоко. Дизайнери проекту одеситки Жанна Кисельова та Олександра Руденко з JK Lab Architects багато разів обіграли в інтер’єрі молочну тему, а в якості базового оздоблення зупинились на поєднанні елементів індустріального та скандинавського стилів. 

Бар молоко  

Бар займає лише 60 кв. м., але різні за дизайном зони та біла плитка в інтер’єрі допомагають створити враження просторого приміщення.

На відміну від еклектики, Фьюжн (fusion – в пер. з англ. – злиття) дозволяє поєднати різні ідеї з різних стилів так витончено, що інтер’єр не встрачає цілісності, набуваючи абсолютно ексклюзивних рис.

В 2017 році Бар Молоко отримав премію Соль та зайняв почесне місце серед кращих ресторанних закладів України.

Особливості дизайнерських рішень в Барі Молоко

Асоціативний ряд дуже приємний. Молоко пов’язано з дитинством, молочними коктейлями та мороженим. Тут вже недалеко до філіжанки ароматної кави. Можна навіть пригадати кішку, яка із задоволенням злизує з вусів залишки молока.

В меню Бару Молоко входять йогурти з солоним та солодким смаком. Однак, молочної диктатури тут немає. Кожний може знайти для себе смачне блюдо – від вафель з різним начинням до свіжих салатів. 

Бар молоко  

Молочна продукція (йогурти, сири та т. ін.), яка надходить до кухні закладу, виробляється на локальному фермерському виробництві Eat Local. Практичний підхід набув популярності вже давно та здебільшого знаходиться в основі концепції закладів.

Керамічна плитка в дизайні ресторану

В екстер’єрі та інтер’єрі використовується:

Навколо входу красується керамічна плитка коричневих відтінків (світліше та темніше) у формі риб'ячої луски. 

Бар молоко  

Зовнішнє напільне покриття дає перший урок - як ложити керамограніт на підлогу? Керамічна плитка привертає до себе увагу незвичайною формою, а діагональна укладка додатково підкреслює її оригінальність.

Як вибрати керамограніт противоковзаючий?

На вулиці причина ковзання керамічної плитки – це дощ, сніг, лід. Всередині приміщення підлога стає слизькою від розлитих рідин або масла. В обох випадках потрібна керамічна плитка для ресторану із захистом проти ковзання. 

Безпека забезпечується різними засобами. Матова фактура шорстка на дотик, а рельєфна – нерівна, з відчутним контуром малюнка. За допомогою спеціальної глазурі досягається високий ступінь зціплення зі взуттям - AntiSlip. 

Коефіцієнт спротиву ковзанню позначена літерою R та складається зі шкали від 9 до 13.

Достатньо, щоб керамограніт у ресторан мав коефіцієнт R9, а для вулиці оптимальний варіант – плитка з коефіцієнтом R13.

Скільки коштує керамограніт для сходів та зовнішніх територій?

В нашому магазині можна купити плитку різного призначення у широкому ціновому сегменті.

Дизайн зон Бару Молоко

У літній час біля входу на відвідувачів чатує пара столиків на металевій опорі з дерев'яною стільницею. По обидва боки стоять, немов олов'яні солдатики, скандинавські стільці – з металу, пофарбованого у білий колір.

Жовті двері з ручкою у формі великої молочної краплі інтригує, обіцяючи щось особливе всередині. 

Бар молоко  

Переступивши поріг, відвідувач не розчарується. 

Для оздоблення холу дизайнери обрали керамограніт під дерев'яну дошку. Керамогранітна плитка під дерево в холі прикрашає не тільки підлогу та стіни, але й стелю. 

Освітлення в холі та в інших зонах забезпечують жовті світильники, звисаючі зі стелі. 

В кожній зоні розташовано по три звисаючих плафони циліндричної форми.

Бар молоко  

Відтінки жовтого кольору в інтер’єрі зустрічаються ще раз - в зоні, де замість стільців вздовж стіни розташована довга дерев'яна лавка з м'яким сидінням, на якій затишно розмістилися подушки лазурно-сірого та гірчичного кольорів.

Таким чином, кольорова палітра кафе включає світлі та темні деревинні відтінки, білий, жовтий та лазурний кольори.

Хоча у формі персонал схожий на працелюбних бджіл, відхилитися від теми не дозволить напис з назвою та… розлите вздовж стійки Бара Молоко. З декорацією ідеально поєднується біла квадратна плитка невеликого формату з темним швом, якою облицьована половина стійки бару, а також зона за нею, звідки персонал закладу веде обслуговування. 

Бар молоко  

На полицях для корзин з фруктами на фасаді стійки облицювання – та ж плитка біла квадратна.

Біла плитка для стін в кафе поєднується з іншим оздобленням, характерним для індустріального стилю.

Бар молоко  

Оздоблення стіни, до якої примикає стійка бару, - біла цегляна кладка, поверху грубо оштукатурена. Біла штукатурка плавно переходить рівно на половину фасаду стійки, а на стільниці з'являється ще одна виразна фактура – дрібнозернистий камінь бежевого кольору.

Бар молоко  

Біла цегляна кладка в різних зонах ресторану декорована полицями з бутафорними пляшками молока та нижнім підсвічуванням. Тут вперше з'являються химерні дзеркала у формі горлечка молочного бідону з відкритою кришкою лазурного кольору.

Напільна плитка для ресторану однакова в усіх зонах закладу. Керамічна плитка під дерево натурального кольору з текстурою деревини та яскравим малюнком – оздоблення, яке буде служити довго у подібних приміщеннях з високим навантаженням на підлогу.

Бар молоко  

Меблі та інші предмети інтер’єру в ресторані

Молочна тема продовжується в предметах меблів, дзеркалах у санітарно-гігієнічній зоні. 

Окрім скандинавських стільців, в інтер’єрі особливе місце займають посадкові місця з основою з лазурних молочних бідонів на колесах та коричневими м'якими сидіннями, які гармонійно поєднуються з дерев'яними стільницями.

Бар молоко  

Квадратна керамічна плитка білого кольору схожа на оздоблювальний кахель, який зустрічається у багатьох громадських закладах, з'являється знову в санітарно-гігієнічній зоні. 

Така керамічна плитка для кав'ярні була обрана не випадково. Як і цегляна кладка, вона повністю відповідає індустріальному стилю.

Бар молоко  

Ексклюзивна інсталяція туалетної кімнати вражає не менше - підвісний унітаз, корзина для сміття у вигляді молочного бідону, декоративні полиці з підсвіченням та пляшками молока, дзеркала у формі наливного отвору бідону з відкинутою у бік кришкою.

Автори проекту пообіцяли, що наступним у мережевому ланцюжку буде Київ. Чекаємо с нетерпінням!

Бар молоко