Плитка під онікс: особливості вибору та застосування

 Здавна онікс вважався "каменем вождів", що наділяє власників владою та силою. Мабуть, зовсім не випадково цьому різновиду агату приписується безліч містичних та лікувальних властивостей.

 Якщо прикраси зі щільної гірської породи з багатошаровим різнокольоровим малюнком виглядають привабливо та розкішно, тоді що вже можна казати про квартири або будинки, де величезні поверхні оздоблені оніксом.

 Шикарні приміщення сяють чистотою та переливаються різними природними відтінками, які гіпнотизують грайливим розташуванням смуг, хвилюють розум, однак це задоволення коштує досить дорого.

 Дозволити людям із будь-яким достатком перетворити свій дім або офіс на палац, вбраний по королівські, з розмахом, виробники керамічної плитки вирішили випустити ряд незвичайних та дуже реалістичних колекцій кахлів для стін та підлоги, який з точністю повторював би палітру та оригінальний візерунок справжнього оніксу.

Онікс - камінь вождів

Широко відомо, що керамічна плитка є одним з найдоступніших облицювальних матеріалів, до того ж вона чудово виглядає в інтер’єрі та володіє заздрісною зносостійкістю. Застосовувати керамічну плитку рекомендують у приміщеннях різного призначення – житлових, робочих, громадських, з високим навантаження на напільне покриття та посиленим механічним навантаженням.

плитка під онікс

 Керамічна плитка під онікс – це розкішний матеріал, який можна доповнити системою "тепла підлога" та без будь-яких сумнівів ложити у дитячій кімнаті або спальні. Прийняття щоденних водних процедур перетвориться на справжнє задоволення, якщо оформити ванну кімнату кахлями, який дуже близький до текстури агату.

 Завжди приємно готувати їжу у спокійній та гармонійній атмосфері - ніжні зеленуваті та коричневі лінії, плавно перетинаючи одна одну, безперечно, сприятимуть. Сміливі експерименти зі штучним "керамічним оніксом", тим більше, що він абсолютно не капризний матеріал, який спокійно витримує контакт з вогнем та водою.

 За кахлями легко доглядати. Поверхні без особливих зусиль очищується від забруднень, не шкодить оточуючому середовищу та здоров'ю людини. Тривалий час керамічна плитка не втрачатиме первинний вигляд, не змінює колір та не деформується.

 Відполірований онікс здатний прикрасити навіть непримітний інтер’єр з дуже незручним плануванням. Текстура оніксу пасуватиме людям цілеспрямованим, сконцентрованим на досягненні конкретних цілей, схильних приймати тверді рішенні та впевнених у власних силах.

 Але кахель, який має різну фактуру та забарвлення, виглядатиме елегантно та піднесено, просто і, водночас, романтично, створюватиме ділову атмосферу або насичуватиме приміщення світлом та теплим, приємним настроєм.

 В усьому світі випускають керамічну плитку із дрібнозернистою та крупнокристалічною структурою, пласкими паралельними шарами білого, чорного, сірого та зеленого кольорів.

 Унікальна здатність оніксу світитися та заломлювати сонячні промені дісталася й керамічній плитці – зрозуміло, що це лише візуальна ілюзія, яка дозволяє творити надзвичайно легкі, повітряні та ніжні інтер’єри.

 Керамічну плитку можна використовувати для облицювання стін та підлоги, сходів, підвіконників, камінів та стільниць.

 Онікс – один з улюблених самоцвітів, а у вигляді керамічної плитки він виглядає неймовірно гарно. Дзеркальне полірування, ніжний малюнок, м'які переплетіння ліній служать основою більшості багатих інтер’єрів. Кахлі не вимагають особливої додаткової обробки на відміну від натурального каменя. Строкаті декорації та вишукані прикраси – візитна картка імітації, яка виглядає привабливо та яскраво.

плитка під онікс

Багаті візерунки плитки під онікс

З давніх часів онікс посідав місце священного каменя у різних народів світу. Онікс високо цінувався, а тому служив прикрасою храмів та релігійних святинь.

 Раніше самоцвіт могли дозволити собі лише люди зі знатних кіл, багаті та відомі. Сьогодні, щоб придбати кахлі під онікс не обов’язково бути царською особою, достатньо забажати буди власником затишної та гарної ванної кімнати, кухні або вітальні.

 Можна безкінечно перераховувати колекції кахлю під онікс виробництва України та Польщі, Італії та Іспанії, Чехії та Португалії. Зупинимось на деяких з них, що представлені в інтернет-магазині plitka.kiev.ua.

 Шикарним малюнком поперечного зрізу каменя притягує погляд колекція іспанської фабрики Baldocer під назвою Dante. Плитка випускається у форматі 447х447 мм (напільна), 316х632 мм (для стін) та має приємну ніжну кольорову гамму. Кремовий фон з контрастними вигнутими лініями пасуватиме до інтер’єрів будь-якого стилістичного спрямування.

 Родзинка колекції - декор, виконаний у класичному стилі, витончені амфори, ніжні візерунки та золотава кайма будуть чудовим доповненням до затишною та стильної ванної кімнати.

плитка під онікс

 Надзвичайною легкістю та ніжністю відрізняється багата колекція з Іспанії Novogres Planet. Персиковий Beige та дивовижний світлий Blanco перетворяться на підлогу з гладким сяючим настилом. Різні за тоном великоформатні плитки (600х600 мм) можна чергувати у шаховому порядку та створювати привабливі, спокійні візерунки прямо під ногами.

 Королівську велич оздобленої площі підкреслить декор, що складається у пухнасті реалістичні килими з тигрових або леопардових шкур.

 Багата цікавими дизайнерськими рішеннями іспанська колекція Palace від іспанської фабрики Azteca. Досвідчених майстрів надихала природа, тому вони прикрасили плитку з розмитим оніксовим візерунком чудовими декоративними вставками, де головна роль належить тьмяній минулорічній листві. Реальні мальовничі пейзажі тепер можна відтворити на невеликих площах житлових просторів.

 За допомогою вражаючої колекції Onix від Azteca Ceramica (Іспанія) легко створити не просто ексклюзивний інтер’єр, а унікальний шедевр дизайнерського мистецтва. Виключно точне та виразне відтворення чудернацьких малюнків натурального оніксу – хвилі, смуги, плями, прожилки просто вражають.

 Гра світла та тіні на поверхні стін та підлоги надають особливого ефекту природному малюнку, оживляють його кольорову гамму та додають помешканню витонченості. Azteca Onix (300х740 мм, 430х430 мм) – це завжди величний, розкішний та виточнений інтер’єр у будь-якому просторі.

 Оригінальністю та дивовижною схожістю із чудовим каменем приваблює керамічна плитка Statuario від іспанського бренду Aparici. Новинка 2011 року підкреслює сучасний стиль вашого помешкання та радує відмінною якістю.

 Китайська фабрика Ceramica De LUX вирішила не йти одним шляхом із конкурентами та створила декілька колекція, з точністю імітує чудовий самоцвіт. Antonio та Onyx – це різні рішення в облаштуванні одного приміщення або два боки медалі. Захід та схід, спека та освіжаюча прохолода, теплий пісок та сяюча у сонячних променях сніжні замети, настільки не схожі зближуються у колекції торгової марки Ceramica De LUX. Зручний розмір 300х300 та 300х600 мм дозволяє за короткий час облицювати кахлями велику площу.

 Об'ємні бордюри під ліпнину легким відблиском позолоти відтіняє елементи інтер’єру, а ідеально гладка поверхня створює додатковий об’єм.

 Хітами продажу сміливо можна вважати і колекції Naxos Marble Hill (Італія), Porcelanite Dos 4007 (Іспанія), Ape Canova (Іспанія), Gres de Valls Onice та Mapisa Harmony Stone. Не відстали від світових виробників й вітчизняні українські дизайнери фабрик Cersanit та Golden Tile, а їх чудові колекції Онікс та Октава відрізняються особливо помірними цінами. Багата та якісна керамічна плитка з незрівняними технічними характеристиками здатна скласти конкуренцію продукції європейських виробників.