Плитка на підлогу для офісу та квартири, як вибрати?

Одне з найбільш популярних рішень для облицювання підлоги — це плитка. Її однаково часто використовують у житлових та офісних приміщеннях. Таке покриття успішно поєднує у собі привабливий вигляд, високу практичність, надійність і довговічність. Плитка для підлоги в офіс або квартиру може бути виготовлена ​​з різних матеріалів. Головне, щоб вони були міцними, зносостійкими та красиво виглядали в інтер'єрі. Наприклад, керамогранітна плитка під мармур здатна стати справжньою прикрасою приміщення. А ще вона легко витримує механічні дії та не боїться підвищеної вологості. Більш докладно про те, яку купити плитку в офіс або квартиру, поговоримо у нашій новій статті.

Як вибрати плитку для підлоги?

Критерії вибору плитки для підлоги

Для початку виділимо кілька критеріїв, які допоможуть нам точно визначити, наскільки підходить та чи інша плитка у ванну, хол або офісне приміщення. На першому місці йде міцність матеріалу. Якісна плитка для підлоги у квартиру або офіс повинна вміти витримувати інтенсивні навантаження. Чим вище межа жорсткості, тим довше вам прослужить облицювання. Сюди ж можна додати товщину окремих елементів. Керамограніт для ванної кімнати може бути 8-10 мм, а ось у робочих приміщеннях найкраще придбати матеріал 12-16 мм.

Будь-яка сучасна кераміка може похвалитися антистатичними якостями та низьким вологопоглинанням. Звернемо вашу увагу на показник морозостійкості. Керамограніт для офісу або звичайна плитка для квартири можуть належати до III групи — цього достатньо для інтер'єрного облицювання підлоги.

Важливим є зовнішній вигляд покриття. Навіть недорога плитка готова запропонувати велике різноманіття кольорів, текстур. Радимо вибирати матову кераміку для підлоги. Вона набагато практичніша за глянсову та здатна довше зберігати гарний вигляд навіть в умовах інтенсивної експлуатації.

Ще один ключовий критерій — спротив ковзанню. Особливо це важливо для ванни або кухні. Плитка для холу може собі дозволити бути слизькою, а ось під час виходу з ванни бажано поставити ноги на нековзаюче покриття. Це питання безпеки вас і ваших близьких.

Як вибрати плитку для підлоги?

Нюанси вибору кераміки для дому

Зважилися придбати плитку для квартири, але вас змусили зупинитися характеристики цього матеріалу, з якими довелося познайомитися у магазині? Розповімо про деякі нюанси, які допоможуть розібратися, що ж написав виробник на упаковці кераміки:

Символ ступні на коробці говорить про те, що це підлоговий матеріал, а не плитка для стін в офісі.

Клас стирання (PEI) повідомляє про стійкість матеріалу до зносу. Чим він вищий, тим краще плитка підготовлена ​​до використання.

Кольорове маркування якості відповідає міжнародним стандартам. 1-й сорт позначається червоним, це найкраща плитка з мінімальним відсотком браку.

Стилістика та кольори плитки визначаються індивідуальним смаком, а також особливостями домашнього інтер'єру. Найчастіше саме підлогове покриття є стартовою точкою для оформлення приміщення, тому ретельно подумайте, у якому вигляді ви хочете бачити хол, ванну або кухню.

Підбираючи плитку для дому, звертайте увагу на її стан. Навіть найменші тріщини повинні стати причиною для відмови покупки. І не забудьте про клей. Чим тяжче покриття, тим краще воно повинно фіксуватися на підлозі.

Як вибрати плитку для підлоги?

Як вибрати плитку для офісу?

Для укладання на підлогу в офісі бажано застосовувати плитку з більш високим показником стійкості до тертя PEI. Так, наприклад, для квартири підійде:

  • передпокій — плитка з показником стирання PEI 3 або PEI 4;
  • ванна — PEI 2;
  • кухня — PEI 3.

Для офісу необхідно використовувати плитку PEI 4 або навіть PEI 5. Не бажано використовувати глянсову плитку для підлоги, тому що на взутті є пісок або дрібні частинки твердих матеріалів, які виступають абразивом, і, за умови великого потоку людей, плитка швидко втратить первісний вигляд.

Якщо офіс розрахований на невеликий потік людей, можливе використання матової плитки з PEI 3.

Неважливо, дорогий або дешевий керамограніт для офісу ви купуєте. Матеріал обов'язково повинен бути без дефектів, відповідати загальній стилістиці приміщень, щоб під нього не довелося замовляти нові меблі та інші елементи оздоблення.

Як вибрати плитку для підлоги?

Яка плитка для ванної кімнати буде модною у 2020 році?

У 2020 році керамічна плитка продовжує залишатися одним з лідерів ринку оздоблювальних матеріалів у будинках, квартирах та офісних приміщеннях. Професійні дизайнери зробили кілька рекомендацій щодо вибору підлогового покриття для ванної кімнати:

  • віддавайте перевагу продукції перевірених брендів;
  • вибирайте матову плитку — за нею простіше доглядати;
  • використовуйте світлу кераміку з текстурою мармуру, каменю;
  • дотримуйтеся єдності декоративних елементів у кімнаті;
  • якщо не впевнені у правильності вибору, довіртеся експертам.

Все більше людей творчо підходять до оформлення ванної кімнати та вирішуються на яскраві експерименти. Якщо ви не боїтеся бути оригінальними, спробуйте незвичайні поєднання для підлоги та стін. Багато виробників випускають колекції, у яких присутні елементи декількох видів. Відвідайте каталог на Plitka.kiev.ua та ознайомтеся з новинками ринку кераміки або зверніться по допомогу до фахівців нашої компанії.

 Як вибрати плитку для підлоги?

Де купити якісний керамограніт?

Інтернет-магазин Plitka.kiev.ua пропонує своїм клієнтам широкий вибір першокласної продукції від кращих вітчизняних і зарубіжних брендів. Тут ви легко зможете підібрати якісний керамограніт для підлоги в офіс або квартиру. Ми регулярно оновлюємо представлені на сайті колекції та реалізуємо виключно оригінальну продукцію. Ви можете купити керамограніт по акції — періодично проводимо зниження цін на найпопулярніші види плитки.

У каталозі на сайті представлена ​​плитка для підлоги такої форми:

  • асиметрична;
  • дизайнерська;
  • квадратна плитка;
  • набір;
  • нерівні краї;
  • прямокутна;
  • шеврон;
  • шестикутна.

Наша компанія поставляє кераміку за одними з кращих цін на українському ринку. Вивчайте наш асортимент, зв'язуйтеся з менеджерами-консультантами та залишайте замовлення. Доставляємо продукцію по всій території країни.