Як вибрати ванну?

 

Ви набираєте у пошуку "ванна купити"? Вибір ванни перетвориться на пошук "голки в копиці сіна", якщо не розібратися у деталях.

Ванна у деталях – кожна дрібниця важлива

"Дрібні камінці перевертають візок" – вчить народна мудрість. На запит "ванна купити" пошук пропонує велику кількість посилань на магазини, що займаються торгівлею сантехніки через мережу Інтернет. Ви зможете підібрати новеньку ванну тільки за ціною, яка вам буде до вподоби. Але якщо точно не знаєте, яку саме ванну купувати, постанете перед проблемою. У ситуації, коли є сума, виділена на покупку, виникне багато питань, на які прийдеться шукати відповіді.

Для виготовлення ванн використовуються різні матеріали, існує широкий вибір за формою, розміром та об’ємом, а також додатковими можливостями. 

Які матеріали ванн можна зустріти на сучасному ринку сантехніки?

Набрати в пошуку "ванна купити Київ" або "ванна купити Україна"недостатньо. Насамперед, потрібно визначитись, ванну з якого матеріалу ви бажаєте придбати.

Матеріали, з яких виготовляють ванни з актуального на сьогодні асортименту:

- чавун;

- неіржавіюча сталь;

- акрил;

- кварил;

- штучний камінь.

1. Чавунна ванна – стійка, міцна, довговічна.

Сплав заліза з високим вмістом вуглецю та іншими домішками використовується для виготовлення ванн методом лиття у формі.

Які форми ванн? Тільки стандартні – вишуканості додасть хіба що форма бортів.

До того ж, міцний метал – не єдина перевага чавунної ванни. Причиною довговічності ванн з чавуну є ще й емальоване покриття, для якого використовується двошарова емаль. 

Технологія полягає у тому, що емаль наноситься у два підходи. Перший шар націлений на щільне з'єднання емалі до металу, а другим шаром забезпечується ідеальний зовнішній вигляд виробу – гладка білосніжна поверхня.

Строк служби емалевого покриття ванни з чавуну досягає значних чисел – 10-30 років і більше в залежності від умов експлуатації.

Що потрібно знати про монтаж ванни? Чавунна ванна дуже важка (90-150 кг). Вага ванни залежить від довжини та ширини. Установка ванни з чавуна на першому поверсі заміського будинку – просто ідеальний варіант. Встановлювати важку сантехніку на другому поверсі та вище у приватному або багатоповерховому будинку – питання до спеціалістів. Усе залежить від міцності будівельних конструкцій.

Чавунна ванна, купити яку – просте та правильне рішення, тому що ванни з чавуна чудово виглядають у будь-якому інтер’єрі.

Якщо ви збираєтесь набрати у Coogle "чавунна ванна купити Київ", відкрийте спочатку в нашому каталозі розділ Сантехніка/Ванни, поставте позначку Категорія/чавунні ванни та вибирайте. Ми гарантуємо широкий вибір та найкращі ціни в Україні!

2. Сталева ванна – альтернатива чавунній ванні за ціною.

Ванни з конструкційної сталі ззовні нагадують ванни з чавуну. Товщина стінок - 2,5-4,5 мм, а для покриття використовується спеціальна емаль на основі акрилу.

Ковкість сталі – це можливість надавати ваннам різноманітної форми, на відміну від чавуну.

Як відрізнити, з якої сталі виготовлена ванна? Ванна з неіржавіючої сталі не має емальованого покриття. 

Внутрішня поверхня ванни – полірований метал. На стінки ванни з неіржавіючої сталі не варто впливати великою вагою, щоб не деформувати.

Сталева ванна – купити чи не купити? Придбати стальну ванну з товщиною стінок не менше за 3 мм – розумне рішення для ванної кімнати у квартирі або заміському будинку.

Найбільша проблема сталевих ванн – шум під час падіння води на поверхню металу. Існує два способи зменшення неприємного ефекту:

- покриття дна ванни пінофенолом;

- нанесення на дно ванни шару монтажної піни. 

Вводите запит "стальна ванна купити Київ"? Познайомтеся з асортиментом сталевих ванн від провідних виробників на нашому сайті!

3. Акрилова ванна дуже популярна на протязі останнього часу. Як вибрати якісну акрилову ванну?

Все залежить від полімерного складу та способу виготовлення на ринку сантехнічного обладнання зустрічаються різні за ціною акрилових ванн.

Найнадійніший спосіб не помилитися, купуючи акрилову ванну – обирати виріб від відомого виробника, який дорожить власною репутацією. 

Якісна акрилова ванна виготовляється способом лиття з чистого поліметилметакрілату (ППМА) та прослужить близько 12 років.

Строк експлуатації ванни, виготовленої шляхом екструзії, до 10 років. Однак, поверхня ванни з часом почне давати тріщини, вона не така міцна та швидше втрачає тепло.

Від акрилових чаш з АBC-пластика + ППМА краще зовсім відмовитися. ППМА є тільки у верхньому глянсовому шарі і це лише 5-10% від загальної товщини стінки. Ванна в кращому випадку прослужить 3-5 років. 

Якщо сподобалась ванна з акрилу, "акрилова ванна купити Київ" не потрібно вбивати у пошуку – в нашому каталозі широкий вибір акрилових ванн від виробників, які гарантують високу якість.

4. Кварилова ванна – ноу-хау німецької компанії Villeroy&Boch. Матеріал запатентований ще у 1993 році та спершу використовувався для ремонту акрилових ванн. 

Кварил має особливу структуру: частка кварцу в акриловій оболонці, а простір між ними заповнює акрил та домішки. Завдяки присутності кам’яної породи кварилові ванни відрізняються міцністю та служитимуть 20-25 років. 

Бажаєте зупинити свій вибір ванні з кварилу? Не поспішайте шукати "кварилова ванна купити Київ" – в нашому каталозі в розділі Сантехніка/Ванни/Villeroy&Boch представлений широкий асортимент продукції від німецької компанії.

5. Ванна зі штучного каменя – це краса, гігієнічність та довговічність.

Штучний камінь виготовляють з мармурової крихти, яку отримують шляхом перемелювання бракованих мармурових плит з різними дефектами, відходів від виробництва інших виробів з натурального каменя. У  якості "клею" використовуються поліефірні смоли, а для фарбування – пігменти.

У продажу такий матеріал відомий як литий мармур. Співвідношення компонентів (близько 80%:20%) може змінюватись, але якщо у суміші буде менше дрібного каменя і більше смоли, матеріал втрачатиме у міцності. 

Ванни виготовляють методом лиття, тому часто готові вироби називають "ванна з литого мармуру". Спеціальне покриття надає внутрішнім поверхням глянсовий блиск та захищає від бруду та бактерій.

Правда, є виробники, які замість крихти з мармуру використовують кварцовий пісок. Суміш такого піску, скріплена смолами називають "акриловим каменем", який дешевше та легше литого мармуру. Вироби шикарно виглядають, але недостатньо міцні.

Українська компанія "Miraggio" з 2010 року виробляє ванни зі штучного каменя з покриттям Gelcoat ISО NPG. Ванни мають насичений колір, гладку приємну та гігієнічну поверхню, а у випадку виникнення подряпин та сколів реставруються. 

Українські ванни – чудова альтернатива за ціною та якістю.

Наберіть у Google "зі штучного каменя ванна купити Україна" або роздивіться ванни зі штучного каменя у нашому каталозі та зробити власний досконалий вибір.