Як вибрати кутову ванну?

 

ЗМІСТ:

1. Кутова ванна – компроміс чи правильне рішення?

2. Як вибрати кутову ванну?

3. Оформлення передньої панелі та встановлення змішувача

4. Кутова ванна та дизайн ванної кімнати

 

1. Кутова ванна – компроміс чи правильне рішення?

У квартирах із маленькою ванною кімнатою вибір відбувається між ванною та душовою кабіною. Що робити, якщо відмовлятися від традиційного підходу до банних процедур немає бажання, а перевантажувати простір – не найкраща ідея? Варто розглянути придбання кутової ванни.

Сучасні моделі економлять місце та дозволяють максимально насолодитися водними процедурами. Провідні виробники пропонують широкий асортимент ванн, призначених для установки в кут, які виглядають дуже ефектно.

Кутова ванна в інтер’єрі ванної кімнати зовсім не схожа на компроміс, швидше, на оригінальне рішення. 

На фото: кутова ванна Cersanit Lorena

Однак, кутова ванна може бути лише забаганкою власників або дизайнерським рішенням.

Критерії вибору кутової ванни:

- розмір;

- форма;

- матеріал виготовлення;

- розташування змішувача.

2. Як вибрати кутову ванну?

Насамперед, перед вибором кутової моделі ванни, потрібно зробити заміри у ванній кімнаті, де планується встановлення кутової ванни.

Щойно розміри майбутньої ванни будуть відомі, варто розібратися в асортименті та габаритах моделей, які можна придбати. 

На фото: кутова ванна Cersanit Venus

У випадку із кутовими ваннами, форма тісно пов’язана із розмірами чаші:

- симетричні чаші запропоновані у розмірах від 130х130 см до 160х160 см;

- асиметричні чаші представлені у розмірах від 160х120 см до 170х120.

За необхідності можна підібрати кутову ванну із шириною від 70 до 90 см.

Вибираючи кутову ванну за розміром, потрібно залишити біля чаші вільний простір – не менше 60 см, в іншому випадку вийти з ванни та витертися рушником буде душе складно.

За місцем встановлення кутові ванни бувають правосторонніми та лівосторонніми.

Вибираючи матеріал, з якого виготовлена кутова ванна, варто звернути увагу на чавун, акрил та сталь. 

На фото: кутова ванна AM.PM Like

Чавун – міцний матеріал, тому термін служби такої ванни досягає 50 років. При зносі емаль на чавунній ванні завжди можна відновити. На внутрішню поверхню ванни виробники наносять спеціальне покриття, що попереджає ковзання.

Ванна з чавуну багато важить, тому транспортування та установка пов’язані із певними складностями.

Чавун тривалий час утримує тепло та забезпечує надійне шумоізолювання. 

Акрил – полімерний матеріал, який дозволяє виробляти ванни практично будь-якої форми та ступеня складності, довго зберігає тепло у чаші, не шумить при контакті зі струменем води.

Купуючи кутову ванну з акрилу, важливо пересвідчитися, що вона виготовлена з якісного литого акрилу, сертифікована та має гарантійний термін від виробника не менше 10 років, а краще - 15-20.

Невеликі пошкодження акрилової ванни легко реставрувати за допомогою стандартного ремонтного набору, який можна придбати у будь-якому будівельному магазині.

Ванни з акрилу можна обладнати додатковими функціями:

- гідромасажні форсунки;

- сидіння та підголівники;

- бокові поручні;

- декоративне підсвічення води;

- функція самоочищення та дезінфекції. 

Сталь – бюджетний варіант із низкою переваг: різноманітність форм, привабливий зовнішній вигляд та невелика вага.

Сучасні інноваційні розробки вирішують проблеми сталевих ванн – гучні звуки під час падіння струменя на поверхню чаші, стійкість до ваги та міцність. 

На фото: сталева кутова ванна Kaldewei Twin Pool

3. Оформлення передньої панелі та встановлення змішувача

З трьох боків кутова ванна торкається стіни двома сторонами. Видно лише передня частина, яка часто має форму чверті кола.

Яке оформлення вибрати для передньої частини кутової ванни?

Виробники пропонують передні панелі для моделей кутових ванн.

Можна замовити передню панель з вологостійкого матеріалу із механізмом відкривання, щоб використовувати простір під ванною для зберігання побутової хімії. 

На фото: кутова ванна Kolo Mystery

Й, нарешті, облицювати передню частину кутової ванни керамічною плиткою невеликого формату або мозаїкою, які пасуватимуть до дизайну ванної кімнати.

Важливою технічною особливістю є розташування змішувача по відношенню до кутової ванни. Встановити змішувач на борт можна тільки якщо врізати його звичним способом з потрібного боку у саму конструкцію кутової ванни, таким чином забезпечуючи комфортне використання.

Вбудований у стіну (прихований монтаж) або зовнішній настінний змішувач встановити можна тільки на етапі капітального ремонту або при обладнанні ванної кімнати з нуля. 

4. Кутова ванна та дизайн ванної кімнати

Фоном для кутової ванни служить настінне оздоблення. Кутові моделі легко вписати навіть у класичні та неокласичні інтер’єри.

М’які лінії, які відрізняють моделі кутових ванн, добре поєднується із меблями та сантехнікою для ванної кімнати у ретро стилі.

Наприклад, акрилова ванна Devit Aurora гармонійно виглядатиме у комбінації із елегантним компактом AM.PM Bliss L від німецького виробника. Не дивлячись на конструкцію у ретро стилі, німецький унітаз обладнаний за останнім словом техніки.

Унітаз-компакт AM.PM Bliss L легко встановити, він укомплектований зливною арматурою високої якості, яка працює без шуму, а інноваційна система зливу EcoLogic сприяє економії води. 

На фото: унітаз-компакт AM.PM Bliss L

Раковина Cersanit Arteco із отвором для змішувача ідеально доповнить композицію.

Керамічна плитка – краще оздоблення для ванної кімнати завдяки вологостійкості, стійкості до зносу та розмаїттю декоративних рішень.

Не обов’язково для класичного інтер’єру вибирати імітацію мармуру. Непримітна текстура настінної плитки Almera Ceramica Akros підійде ідеально. 

На фото: керамічна плитка Almera Ceramica Akros

У сучасних інтер’єрах кутова ванна із гідромасажними форсунками та боковими металевими поручнями по боках виглядає природно та добре виражає основну ідею стиля.

Акрилова ванна Cersanit Joanna за габаритами підійде навіть для дуже обмеженої площі. Виробник пропонує два варіанти довжини – 150 та 160 см із комфортною шириною – 95 см.

Оригінальна форма кутової ванни та установка правої або лівої сторони до стіни пасуватиме до інтер’єру разом із лаконічною моделлю підвісного унітазу. 

На фото: кутова акрилова ванна Cersanit Joanna

Підвісний унітаз Devit Art 2.0 або Devit Linea без ободка із кришкою soft-close? Обидві моделі підвісних унітазів чудово виглядатимуть у поєднанні із точковими світильниками та світлодіодними стрічками, підкреслюючи красу кутової ванни. Особливо, якщо вибір стиля - суперсучасний hi-tech.

Інтер’єр доповнить раковина на стільниці та підвісна дзеркальна шафа.

Колекція раковин на стільницю Devit Ovale пропонує різні форми – м’які та витончені. Повною протилежністю буде будь-яка раковина Devit Quadra із правильною геометрією.

Дзеркальна шафа AM.PM Spirit – лаконічна модель, яка гармонійно виглядатиме у будь-якій сучасній стилізації. 

На фото: дзеркальна шафа AM.PM Spirit

Цікавим рішенням для настінного оздоблення буде керамічна плитка Almera Ceramica Unique з імітацією текстури каменя.

В нашому магазині plitka.kiev.ua у широкому асортименті представлена сантехніка та меблі для ванної кімнати, а також керамічна плитка із різноманітним декором.

Товари в колекції Arteco
Товари в колекції Linea
Товари в колекції Lorena
Товари в колекції Ovale
Товари в колекції Quadra
Товари в колекції Unique