Як вибрати рушникосушарку у ванну? Особливості рушникосушарок Deweit

 

ЗМІСТ:

1. 4 вагомих причини, щоб встановити рушникосушарку у ванній кімнаті

2. Яку рушникосушарку вибрати: водяну чи електричну?

2.1. Водяна рушникосушарка

2.2. Електрична рушникосушарка

2.3. Матеріал виготовлення

3. Особливості рушникосушарок Deweit

 

1. 4 вагомих причини, щоб встановити рушникосушарку у ванній кімнаті

Сьогодні стильне оформлення ванної кімнати - у тренді. Стандартна батарея-змійовик, до якої усі давно звикли, не завжди відповідає дизайнерському задуму і виглядає старомодно.

Однак, є ще декілька вагомих причин для придбання рушникосушарки та її встановлення у ванній кімнаті. 

На фото: електрична рушникосушарка Instal Projekt Popstar (Польща)

По-перше, у ванній кімнаті постійно виникає потреба у висушуванні рушників, носовичків, шкарпеток, особистої білизни та мокрих капців. Дуже зручно, коли можна розвішувати вологі речі для сушіння – особливо у міській квартирі та у холодний сезон.

На стандартній батареї-змійовику багато не вміщується, а рушникосушарку можна придбати із 3-5 перекладинами.

По-друге, рушникосушарка виконує ще одну важливу функцію у ванній кімнаті – підсушує повітря, знижуючи рівень вологості. Гарна вентиляція у парі із рушникосушаркою впорається із підвищеною вологістю та утворенням конденсату на стінах. Вологе середовище сприяє появі плісняви та колоній грибка, а гарна рушникосушарка допоможе попередити небезпечну для здоров’я проблему.

Пліснява часто з’являється у швах між плиткою. Великоформатна плитка укладається із мінімальним швом (1,5-2 мм), а на стінах можна здійснити укладку безшовним способом. Використання великоформатної плитки – додатковий захід з попередження розмноження патологічної мікрофлори у швах між плитками.

По-третє, після душу так приємно обтертися теплим рушником, після чого вдягнути теплий халат та так само теплі капці. Увесь цей комфорт був би неможливим без гарної рушникосушарки.

По-четверте, у зимовий період сирість у ванній кімнаті може бути причиною відчуття неприємної прохолоди в усьому помешканні. А теплий оазис із якісною рушникосушаркою передасть надлишок тепла іншим приміщенням. 

На фото: електрична рушникосушарка Instal Projekt Viking electro (Польща)

2. Яку рушникосушарку вибрати: водяну чи електричну?

В асортименті сучасних магазинів сантехніки представлені два види рушникосушарокводяні та електричні. Які переваги та недоліки в кожного виду сучасних «батарей-змійовиків»?

2.1. Водяна рушникосушарка

Водяні рушникосушарки - абсолютний аналог звичних батарей-змійовиків у ванній кімнаті. Прилад підключають до системи гарячого водопостачання або, як варіант, до системи центрального опалення.

Таким чином, водяна рушникосушарка нагрівається завдяки гарячій воді, що циркулює всередині. Це зручно, тому що платити доведеться лише за гарячу воду або опалення. 

На фото: водяна рушникосушарка Mario Преміум Класик (Україна)

До мінусів належать можливі перебої із постачанням гарячої води та сезонний характер опалення. Інакше кажучи, заповітна батарея не завжди зможе допомогти у створення комфортних умов.

Ще одним недоліком водяних рушникосушарок вважається фіксоване місце для підключення – поруч із розводкою труб. Якщо, звичайно, встановлення водяної рушникосушарки з самого початку не включено до плану на етапі облаштування або капітального ремонту ванної кімнати.

Якщо встановити «батарею» для сушіння надто далеко від основного стояку, можливий ризик, що низький тиск у трубах завадить потраплянню води у рушникосушарку. 

На фото: водяна рушникосушарка Margaroli Luna (Італія)

2.2. Електрична рушникосушарка

Електричні рушникосушарки – це звичні електричні прилади, які підключаються до електромережі через розетку.

Прилади розрізняються за типом нагрівального елементу:

- нагрівальний кабель;

- трубчастий електронагрівач;

- спеціальна рідина;

- товстоплівкова технологія з інфрачервоним випромінюванням.

Переваги електричних рушникосушарок наочні:

- електроприлад можна увімкнути, коли потрібно, а потім вимкнути;

- робота пристрою не залежить від сезону;

- розташування електроприладу залежить лише від розетки. 

На фото: електрична рушникосушарка Margaroli Sole (Італія)

Головним недоліком електричної рушникосушарки вважається додаткова оплата за використану електроенергію.

Варто оцінити плюси та мінуси. Останніх в електричної рушникосушарки врешті решт виявляється значно менше.

2.3. Матеріал виготовлення

Обираючи модель водяного або електричної рушникосушарки потрібно звернути увагу на матеріал виготовлення:

- неіржавіюча сталь

Вважається ідеальним вибором, оскільки цей матеріал стійкий до корозії та підвищеної вологості. Рушникосушарки з неіржавіючої сталі витримують тиск при підключенні до центральної системи гарячого водопостачання, доступні за ціною та довговічні.

- латунь

Матеріал стійкий до іржі й відрізняється високою міцністю, але не підходить для тиску у системі водопостачання у міській квартирі. Рушникосушарка з латуні – гарне рішення для приватного будинку із автономною системою водопостачання. Різноманітність форм – очевидна перевага латунних рушникосушарок. 

- мідь

Рушникосушарки з міді відрізняються гарною теплопровідністю та стійкістю до корозії, порівняно невеликою вагою, простотою зборки та оригінальним зовнішнім виглядом. Однак, з мідними рушникосушарками така сама історія, що й з латунними – вони більше підходять для приватного будинку.

Підключати до центральної системи водопостачання у міській квартирі мідні рушникосушарки можна, тільки якщо труби захищені від контакту з водою методом гальванізування. 

- чорна сталь

Економічний варіант, який не має антикорозійного покриття та підходить лише для автономної опалювальної системи. 

3. Особливості рушникосушарок Deweit

В основі функціонування елегантних, оригінальних зовні рушникосушарок від ТМ Deweit, яка належить українській компанії ТОВ «Агромат-Декор Плюс», покладена товстоплівкова технологія.

Головними перевагами нагрівальних елементів, виготовлених із застосуванням товсто плівкової технології, є надійність, енергозбереження до 30%, підвищений термін служби виробів. 

Товстоплівкова технологія була розроблена у США декілька десятиріч тому, але вона довго не знаходила широкого застосування з причини великої собівартості. Технологія передбачає використання токопровідних паст, для виробництва яких спочатку застосовувались тільки дорогоцінні матеріали (срібло, паладій, рутеній, золото).

Для нагрівальних елементів у рушникосушарках Deweit використовується склад токопровідних паст без використання дорогоцінних матеріалів, що помітно знижує вартість готових виробів. 

Головні переваги нагрівальних елементів, які використовуються у рушникосушарках Deweit:

- підвищена надійність (від 40000 годин роботи);

- низький показник енерговитрат (менше на 30% порівняно із трубчастими та теновими нагрівальними елементами);

- швидкий вихід на робочу температуру.

В нашому магазині представлена рушникосушарка Deweit Whole Wall, яка служитиме у якості ідеальної батареї для сушки та ефективного обігрівача для приміщення, який працює у енергозберігаючому режимі.

Рушникосушарка виготовлена зі сталі у вигляді настінної панелі із перекладинами для сушки. 

Робоча потужність приладу – 200 Вт через 10 хвилин після включення знижується до 150 Вт.

Максимальна температура нагрівання дорівнює 60-65 градусам – ідеально для ефективної сушки.

Габарити рушникосушарки Deweit Whole Wall - 1250х245х100 мм.

Дизайн поверхні - чорний матовий, антрацит, білий матовий.

Товари в колекції Viking electro
Товари в колекції Премиум Классик