Як поєднувати на кухні мебельні фасади, текстиль та плитку на стіни, фартух та підлогу?

 

Кухня – місце приготування їжі, а ще це приміщення для сімейних сніданків, обідів, вечерь та вечірнього чаювання та навіть для частування гостей. Багато задач кухонного інтер’єру зобов’язує серйозно ставитись до його оформлення, щоб було затишно під час будь-якого з вищезгаданих заходів.

Дизайн кухні складається з вибору оздоблення для стін, підлоги та фартуха, мебельного гарнітуру, кухонного начиння та текстилю – оббивки стільців, скатертини та рушників.

Дизайн інтер’єру – це наука. Мовою дизайнерів головним завданням оформлення є правильний підбір фактур матеріалів – оздоблення та текстиля, форм та ліній предметів, а також кольорових комбінацій. На практиці дизайн починається або з придбання мебельного гарнітуру або, простіше кажучи, кухні, або з вибору оздоблювального матеріалу, який припав до душі. Однак, картина виглядатиме більш гармонійною, якщо спочатку визначитися з дизайнерським стилем кухні. 

Плитка для кухні – критерії вибору

Керамічна плитка – оптимальний варіант оздоблення для кухонного приміщення.

Ідеальний варіант керамічної плитки для підлоги – керамограніт з високим класом зносостійкості за шкалою PEI – від III до V.

Спеціальне покриття проти ковзання – ще один показник, важливий для кухонного приміщення, де на підлогу регулярно проливають різну рідину та потрапляє бруд. 

Стиль кухонного інтер’єру

Як у кухонному приміщенні виглядають традиційні стилі інтер’єру? Кухня – це "вдячний ґрунт" для дизайнерських експериментів. Усі елементи стиля знаходять застосування в кухонному інтер’єрі.

Які найпопулярніші стилі дизайну, які використовуються для оформлення кухні?

Кухня в класичному стилі

Класичний стиль передбачає розкішне оздоблення. Кухонна плитка під мармур, натуральний камінь або дерево – класика в інтер’єрі приймає будь-яку фактуру в оздобленні як стін та підлоги, так і фартуха.

Плитка на фартух може мати будь-який, але обов’язково розкішний вигляд.

Майстерність дизайнерів допомагає поєднатися у класичному інтер’єрі навіть з декоративним бетоном.

Мебельний гарнітур у класичному стилі повинен відповідати низці вимог:

- матеріал, з якого виготовляють меблі, повинен виглядати розкішно та презентабельно;

- форми та силуети класичного стиля відрізняються від інших стилізацій – м'які лінії без незграбних рис, багата оббивка диванів та стільців;

- фурнітура під срібло, бронзу та навіть золото;

- плитка для кухні – імітація мармуру, натурального каменя та дерева. 

Кухня у стилі кантрі

Зістарені поверхні – каменя, цегляної кладки, а деревина – обов’язково пофарбована та потерта.

Оздоблення для фартуха може бути з середземноморського стиля – імітація майоліки, клаптевий стиль.

Фасади шаф у ретро стилі, а дверцята – з фільонками та наївним квітковим візерунком.

Кухонне начиння – теракота та дерево, а зовнішній вигляд – під старовину.

Форма витяжки – імітація пічних зводів.

На стінах або в оздобленні фартуха – натюрморти, пасторальні сільські пейзажі. 

Кухня в індустріальному стилі

Сучасний індустріальний стиль – це міське оформлення з loft-елементами або ознаками мінімалізму.

Меблі для кухні може мати будь-яке ретро походження. Це може бути навіть поєднання різних стилів.

Існують loft-напрямки, які навіть складно віднести до того чи іншого стиля. Відкриті стелажі на коліщатах, старі моделі холодильників знайдуть своє місце в індустріальному варіанті дизайну так само, як і сучасна техніка та меблі для кухні.

Бетон, цегляна кладка, стерта та зістарена деревина – фактури, які ідеально підходять для індустріального стиля.

Мінімалізм приймає тільки стриманий дизайн – акуратний та максимально вивірений, не передбачає зайвого декору. 

Кухня у стилі hi-tech

Надсучасний стиль hi-tech передбачає багато металу, скла та бетону, але зі зворотного боку виглядає більш витончено – мармур, натуральний камінь та дерево. Майже класика, але з пласкими фасадами та пластиком у комбінації зі склом та металом.

Для властиві контрастні поєднання кольорів в ахроматичній гаммі кольорів.

Велике значення для стилізації має система освітлення – вбудована з лаконічними світильниками, звисаючими зі стелі плафонами та підсвіченням синього кольору. 

Кухня у середземноморському стилі

Середземноморський стиль – ідеальна етнічна стилізація. У кухні можна зустріти навісні шафи з відкритими полицями, металеві крюки для зберігання каструль та сковорідок, лавки з необробленої деревини, на які складаються предмети кухонного начиння.

Як правило, робоча зона – це острів, відділений від мийки та варильної поверхні, над яким підвішене кухонне начиння.

Напільна та настінна плитка у середземноморському стилі – це імітація каменя, а фартух – італійська майоліка. Варіанти численні – штукатурка, декоративний бетон та витончений квітковий орнамент для фартуха. 

Кухня у скандинавському стилі

Скандинавський стиль лаконічний як будь-який сучасний стиль, але має багато індивідуальних особливостей. Плитка для кухні у скандинавському стилі – це світлі тони, імітація дерева – для напільного покриття, штукатурки та бетону – для стін.

Скандинавські меблі – це легенда. Форми та лінії – завжди незвичайні, а матеріал – дерево, пластик, метал. 

Правила поєднання меблевих фасадів та керамічною плиткою для підлоги, стін та фартуха

Стиль – тільки перший крок в оформленні інтер’єру кухні. На наступному етапі – кропіткий підбір меблів та відповідного оздоблення.

Світлі фасади – білі, сірі, бежеві

Меблі у світлих тонах ідеально поєднується з плиткою під натуральний камінь, мозаїкою, керамічною плиткою з візерунком.

Глянсовий сучасний фасад, класичний або кантрі-фасад у світлих тонах ідеально поєднуються з плиткою під дерево для напільного та настінного покриття - від вибіленого сіруватого кольору деревини до темної розкішної текстури дубу.

Плитка на фартух – з орнаментом або візерунком. Модний тренд – настінне оздоблення в одному стилі, а на фартуху – квітковий принт або орнамент. Оздоблення на усю стіну, включаючи фартух, яке виглядає розкішно та презентабельно. 

Дерев'яні фасади – натуральне походження та активна текстура

Дерево має активну текстуру. Висока варіативність за кольором та візерунком для плитки під дерево – обов’язків показник. Тільки в такому випадку укладка виглядатиме натурально.

До імітації дерева на керамічній плитці ідеально підійде плитка під камінь, в тому числі мармур, без вираженого візерунка з прожилок.

Плитка під бетон – ще один варіант фактури, яка ідеально поєднується з натуральним деревом.

Способи укладки – прості та традиційні. 

Сірі фасади меблів – універсальні

Якою повинна бути плитка для кухні,купити яку варто для мебельного гарнітуру у сірому кольорі?

Доповнити гарнітур сірого кольору можна бежевими, рожевими та блакитними тонами.

З фактурою оздоблення на фартух, підлогу та стіни у сірому інтер’єрі можна експериментувати. Плитка під дерево з виразною текстурою, натуральний камінь, мармур – підійде будь-який варіант, окрім сірого бетону. 

В асортименті нашого магазину представлена плитка для кухні, купити яку тут можна за вигідними цінами та у комфортних умовах.