Як оформити підлогу у вхідній зоні? Обираємо керамограніт для холу

 

ЗМІСТ:

1. Керамограніт – ідеальне оздоблення для підлоги у передпокої

2. Обираємо керамограніт для вхідної зони за технічними показниками

3. Обираємо керамограніт для вхідної зони за дизайном

 

1. Керамограніт – ідеальне оздоблення для підлоги у передпокої

Просторий хол або невеликий передпокій – це вхідна зона у житловому приміщенні, де напільне покриття проходить крізь випробування грубими підошвами та постійним забрудненням занесеними з вулиці піском та вологою.

Які саме технічні характеристики мають відрізняти оздоблювальний матеріал для підлоги у вхідній зоні? 

По-перше, зносостійкість. Постійне тертя – вплив грубих підошов та піску, який належить до абразивних речовин, не будь-яке покриття витримає.

По-друге, вологостійкість. Коли на вулиці дощить або настав час сніжної зими, із взуттям до передпокою потрапляє волога.

По-третє, простота та легкість під час прибирання. Мити підлогу у передпокої доводиться досить часто, тому краще, коли напільне покриття добре очищується простими та доступними засобами.

Дизайнери дуже часто для оздоблення у вхідній зоні обирають керамограніт, а деякі взагалі вважають себе фанатами саме цього оздоблювального матеріалу. 

2. Обираємо керамограніт для вхідної зони за технічними показниками

Які технічні параметри перетворюють керамогранітну плитку на фаворита серед напільних покриттів для передпокою або холу?

- зносостійкість

Для холу підходить лише керамограніт із класом зносостійкості за шкалою PEI (I-V) із показником не менше III.

- вологостійкість

Будь-яка керамогранітна плитка відрізняється вкрай низьким коефіцієнтом поглинання вологи – не більше 0,5 %.

- покриття проти ковзання

Купуючи підлогову плитку потрібно звернути увагу на наявність покриття, що чинить спротив ковзанню, - Anti Slip, яке позначається латинською літерою R та цифрами від 9 до 13.

- натуральний склад сировини

Керамічна плитка – екологічно чистий оздоблювальний матеріал. У виробництві використовується суміш із натуральних компонентів, яка повністю безпечна для людини та оточуючого середовища:

1. Біла або червона глина забезпечують пластичність на стадії формування плитки.

2. Кварцовий пісок надає твердість готовому виробу та сприяє збереженню форми.

3. Польовий шпат та карбонати сприяють в’язкості та плавкості сировинної суміші.

4. Глазур з каолінової глини та скляної крихти не тільки надає плитці естетичного вигляду та полегшує прибирання, але й створює надійний захисний шар. 

Чи існує керамограніт, який не підходить для вхідної зони?

Обмеженням для керамогранітної плитки, що призначена для холу чи передпокою є тип обробки поверхні або фактура.

Ідеальний варіант – матова плитка для підлоги, яка служитиме тривалий час та не втратить свого первинного вигляду.

Полірована плитка, з поверхні якої у процесі обробки знімається найтонший шар, буде вразливою в умовах підвищеного навантаження на напільне покриття. З часом блиск та переливи полірованої підлоги зникнуть, напільне покриття потьмяніє від постійного впливу бруду та вологи, занесених з вулиці.

Наполовину полірована плитка або lappato (в пер. з італ. – "притертий") оброблюється методом вибіркового шліфування, після якого окремі ділянки виглядають гладкими, а деякі зберігають шорсткувату поверхню. Пористість шліфованої поверхні підвищується, як і вразливість в умовах постійного тертя та забруднення.

У холі або передпокої використовувати можна, якщо навантаження на напільне покриття не буде надто великим.

Сатинована плитка виробляється за особливою технологією, яка передбачає покриття заготовки перед випалом прозорим шаром мінеральних солей із різною температурою плавлення.

Вощену бархатисту поверхню із таємничим виблиском отримують, не вдаючись до полірування, завдяки чому експлуатаційні властивості оздоблювального матеріалу ідеально підходять для вхідної зони. 

Сьогодні великою популярністю користується великоформатна плитка, яка дуже часто відрізняється ще й особливою надтонкою товщиною у порівнянні з іншою керамічною плиткою.

Керамічну плитку у великому форматі спеціалісти радять використовувати у просторих приміщеннях. Однак, в цього правила є виключення. Наприклад, великоформатна плитка під мармур чудово виглядає на невеликих поверхнях.

Більш того, маленькі приміщення, повністю оздоблені під мармур плиткою у великому форматі – це сучасний тренд. 

3. Обираємо керамограніт для вхідної зони за дизайном

Маленький передпокій не варто перевантажувати виразними текстурами, орнаментами та візерунками.

Для скромної за площею вхідної зони ідеально підійде однотонна плитка із легким інтонуванням.

Іспанська напільна плитка Argenta Hardy з імітацією натурального каменя, що представлена у форматі 1200×400×8 мм, чудово виглядатиме як у невеликому передпокої, так і у просторому холі.

Кольорове рішення колекції – світлі відтінки сірого та бежевого кольору.

Діагональна укладка прямокутної плитки допоможе створити візуальну ілюзію розширення простору.

Маленький передпокій видається просторішим, якщо напільну плитку Argenta Hardy укладати впоперек. 

У просторому холі за допомогою напільного покриття варто розділити приміщення на зони.

Комбінація плитки під камінь у стилі колекції Argenta Hardy та плитки під дерево ABK Ceramica Eco Chic універсальна та пасуватиме до класичних і сучасних інсталяцій.

Наприклад, безпосередньо біля входу природно виглядатиме плитка-"камінь", а у зоні із меблями – плитка під дерево із яскравою текстурою у стилі колекції ABK Ceramica Eco Chic. 

Підлогове покриття не має сперечатися із настінним оздобленням та фактурою меблевих фасадів. Однак, це не означає, що фактури візуально зливатимуться, утворюючи монотонний фон.

Плитка під камінь для підлогового покриття гармонійно поєднується із цегляною кладкою, пофарбованими стінами або шпалерами.

Дрібний малюнок, що повторюється зрідка, або вкраплення з плитки іншого кольору, викладені за певною схемою, урізноманітнить напільне оздоблення у невеликому передпокої.

Підлогова плитка Cersanit Gasparo представлена у невеликому форматі (298x8x298 мм). Унікальний декор поверхні – поєднання фактур каменя та дерева у геометричному орнаменті, надає оздобленню право бути з’єднуючою ланкою між плиткою під камінь та плиткою під дерево.

Підлогова плитка під камінь з колекції Slate від італійських майстрів та української компанії Zeus Ceramica представлена у різних форматах та кольорових рішеннях.

Дизайнери пропонують комбінувати на одній поверхні плитку Zeus Ceramica Slate різних кольорів, експериментувати із укладкою різних форматів, а також безпосередньо зі способами укладки.

Фактури каменя зібрані з усіх куточків планети (Бразилія, Африка, Італія, Швейцарія). Реалістична імітація кам’яних слябів зі сколеннями та нерівностями природно виглядатиме у кантрі – провансі або рустику. 

Базова плитка доповнена декоративною. "Кам'яна" поверхня візуально розділена на маленькі фрагменти квадратної форми. Декор розширює можливості оформлення напільного покриття.

У нашому магазині plitka.kiev.ua до 31 серпня проходить АКЦІЯ – розпродаж керамічної плитки зі знижкою до 35 %!

Товари в колекції Slate