Історія фабрики Termal Seramik

 

ЗМІСТ:

1. Розвиток керамічного ремесла на території Турції

2. Фабрика з виробництва керамічної плитки «Termal Seramik»

3. Індивідуальний вигляд турецької плитки

3.1. Керамічна плитка з імітацією каменя (мармуру)

3.2. Керамічна плитка з імітацією дерева

 

1. Розвиток керамічного ремесла на території Турції

З давніх часів стан керамічного виробництва на турецькій землі залежав від розвитку технологій у сусідніх та дальній країнах.

Війни починались надто часто та обумовлювали переміщення ремісників та художників, що продовжували заробляти на життя на новому місці. На чужій землі майстри переймали технології виробництва. Особливим залишався лише декор.

Східний стиль відрізняють розкішні стилізовані форми листя та квіткових бутонів. У рослинному орнаменті приховувався глибокий зміст. Рух планет, зіркове небо, особливості віри, закладені художниками у символічній композиції – вплив мусульманської релігії, в якій переконання маскувались під квіткові та геометричні візерунки та орнаменти. 

На фото: колекція Cucina від бренду Termal Seramik

Турецькі майстра декорували керамічні вироби візерунком із тонких стебел із листям, квітами, які часто приймали вигляд зірок, завитків або спіралей.

Багатий спадок турецького мистецтва втілився в арабесках (від фр. arabesque - "арабський"). Європейці на власний смак назвати традиційний, складний орнамент зі сходу, який складався з повторення геометричних та рослинних візерунків на основі точного математичного розрахунку.

Рух візерунку можна встановити та знову продовжити без шкоди для цілісності, щоб відображає уявлення ісламських богословів про "вічне продовження тканини Всесвіту".

2. Фабрика з виробництва керамічної плитки "Termal Seramik"

Багаті традиції турецького орнаменту знайшли втілення на найдавнішому з художніх витворів мистецтва – на поверхні керамічної плитки.

Першу турецьку фабрику з виробництва керамічної плитки "Termal Seramik" було засновано у 1997 році у турецькій провінції Біледжик, а саме – у місті Согут. За першим виробничим комплексом запрацював ще один - у 2005 році. 

На фото: колекція Termal Seramik Ponte

Фабрика з виробництва керамічної плитки "Termal Seramik" працює на надсучасному італійському обладнанні. На сьогодні обидва заводи виробляють близько 21 млн. кв. м. плитки на рік.

Продукція турецької фабрики не поступається за якістю аналогам від європейських виробників та супроводжується сертифікатами відповідності міжнародним стандартам.

Дизайн плитки розробляють досвідчені майстри та відомі дизайнерські студії, що займають провідні позиції на світовому ринку.

Метою компанії "Termal Seramik" є постійний плідний розвиток. При цьому ставка зроблена на інноваційні технології, серед яких - сучасні методи цифрового друку, провідні системи виробництва.

Усе заради результату – високої якості керамічної плитки із унікальним дизайном та доступною ціновою політикою.

Для турецької компанії головне – створення широкого вибору для споживачів, щоб найвимогливіші з них не встояли перед незвичайним дизайном, який відображає почерк турецьких майстрів дизайну. 

На фото: колекція Cucina від бренду Termal Seramik

Природно, що для підприємства важливо зробити власний вклад до національної економіки та відповідально ставитися до оточуючого середовища.

Темпераментна турецька продукція за короткий час перетворила торгову марку на бренд, що втілив у собі східну філософію життя та діяльності. Досягти лідерства на європейському ринку компанія "Termal Seramik" зуміла завдяки провідним технологіям та високій якості керамічної плитки.

3. Індивідуальний вигляд турецької плитки

У власних колекціях компанія "Termal Seramik" використовують імітацію природних матеріалів. Каталог плитки Termal Seramik в нашому магазині plitka.kiev.ua – це багатий асортимент, до якого входить:

- плитка під камінь;

- плитка під мармур;

- плитка під дерево;

- плитка з орнаментом.

Керамічна плитка Termal Seramik – це виразний дизайн із східним розмахом. Назви колекцій вказують на природні явища, які відбуваються у глибинах земних надр, географічні території та навіть планети сонячної системи.

Декор від компанії Termal Seramik перевершує італійські та іспанські аналоги, надаючи дизайнерам інтер’єрів ідеальний інструмент. 

На фото: колекція Lincoln від ТМ Termal Seramik

Декоративний розмах у вигляді турецької плитки, передає оригінальність та розкіш художніх традицій Османської імперії, яку до цього можна було спостерігати в оздобленні палаців та пам'яток архітектури та мистецтва.

Природно, у декорі керамічної плитки вікові національні традиції поєднуються із модними напрямками у дизайні інтер’єрів. Тримати руку на пульсі світових тенденцій розвитку керамічної галузі – без цього жодна торгова марка не отримає статусу бренду.

Серед технологій виробництва керамічної плитки турецький виробник надає перевагу міцному напільному та настінному покриттю. Морозостійкий та зносостійкий керамограніт Termal Seramik допоможе вдихнути життя у дизайн інтер’єру як:

- плитка для ванної;

- плитка для холу;

- плитка для кухні;

- плитка для зовнішнього застосування;

- плитка для екстер’єру.

Якщо керамограніт купити для оформлення інтер’єрів, доведеться вибирати з широкого асортименту форматів та типів поверхні (матова, глянсова, полірована, лапатована). 

На фото: колекція Termal Seramik Manavgat

3.1. Керамічна плитка з імітацією каменя (мармуру)

Дизайн керамічної плитки від ТМ Termal Seramik з імітацією натурального каменя відрізняється насиченою текстурою та інтонуванням.

Дивлячись на "кам'яну" поверхню керамічної плитки Termal Seramik Fossil (у пер. з іт. – "копалина") захоплює подих від доручення до таємниць земних надр, в глибині яких на протязі сторіч формуються пласти натуральної породи. Поздовжні та поперечні злами та тріщини перетворюють текстуру каменя на мистецький твір. 

На фото: керамічна плитка Termal Seramik Fossil

У колекції Termal Seramik Amazon на сприйняття впливають асоціації із кам’яним ландшафтом узбережжя знаменитої ріки, русло якої пересікає майже усю Південну Америку. Давні міста як сліди зниклих цивілізацій, піраміди та гірські сходи, що ведуть майже до неба – інтер’єр у стилі колекції Amazon ідеально доповнять екзотичні кімнатні рослини. 

На фото: керамічна плитка Termal Seramik Amazon

"Мармурова" плитка Termal Seramik, купити яку можна в нашому магазині, із традиційним дизайном – швидше виключення, аніж правило для каталогу турецької компанії.

Колекція Termal Seramik Lincoln представлена імітацією білого мармуру зі спокійною текстурою. Повітряний візерунок з сірих прожилок легко пересувається поверхнею настінного покриття. Оздоблення пасуватиме для інтер’єрів  в класичних та сучасних стилях.

Керамічна плитка у білому та чорному з колекції Termal Seramik Ponte (в пер. з іт. – "міст") – це спроба налагодити зв'язок між класикою та сучасністю. Текстура мармуру, поцяткована різкими "мазками" прожилок, схожа на абстракцію або лист паперу, розмальований олівцем, який тримає невпевнена рука дитини. 

На фото: колекція Termal Seramik Ponte

Колекція Akdeniz (в пер. з турецької – "Середземномор'я") – перлина каталогу компанії Termal Seramik. Текстура швидше нагадує вулканічну магму, але має замість червоних прожилок – білі. 

На фото: керамічна плитка Termal Seramik Akdeniz

3.2. Керамічна плитка з імітацією дерева

В каталозі нашого магазину представлена колекція Ilgaz (в пер. з турецької – "вимушений"). Плитка, купити яку пропонує plitka.kiev.ua, є імітацією цінних порід дерева – дубу, горіха та ін. 

На фото: керамічна плитка Termal Seramik Ilgaz

Колекція Termal Seramik Crasi – плитка з імітацією дерев'яної дошки зі слідами свіжого спила, яка є альтернативою попередній пропозиції із аналогічним декором. 

На фото: колекція Termal Seramik Crasi

Товари в колекції Akdeniz