Напільна плитка під паркет: особливості вибору

 Дивно, наскільки підлога впливає на загальну інсталяцію інтер’єру. Від кольору та фактури напільного покриття залежить сприйняття стін, меблів, предметів декору та освітлювальний приладів.

Різноманітність відтінків напільної плитки під паркет

 Керамічна плитка з імітацією паркету – основа у створеному інтер’єрі. Оздоблення може виглядати розкішно, складатися з дрібних сегментів різних відтінків. Керамічна плитка під паркет у вигляді великих дощатих елементів або зібрана з різних деталей полотна.

 Виробники керамічної плитки пропонують широкий вибір кольорової палітри - від майже невагомих світлих відтінків до вражаюче темних та елегантних. Візуально імітацію деревини на керамічній фактурі відрізнити від справжнього паркету майже не можливо, а на дотик навіть можна відчути нерівності волокон.

 Колір відіграє важливу роль під час вибору керамічної плитки під паркет. Варто пам’ятати, що напільні кахлі, дизайн яких з надзвичайною точністю повторює знайомі всім кольори, необхідно купувати в об’ємі, що дорівнює площі приміщення + 10-15%, та враховуючи призначення приміщення.

плитка под паркет

 Керамічна плитка у світлих тонах сприяє розширенню приміщення, додаючи йому легкості та світла. Більш елегантно та виразно виглядає покриття для підлоги у шоколадних та чорних тонах. Заманливо зупинитися на червоному дереві або мореному дубі.

 Ми говоримо так, ніби має справу зі справжнім паркетом - теплим деревом та однозначно природним матеріалом. Саме така картина постає перед очима споживача, саме так він це відчуває. Безумовно, керамічна плитка під паркет – це принципово інше напільне покриття, але зупинивши свій вибір на ньому господарі тільки виграють.

Краса та надійність напільного керамічного паркету

 Якщо вже мова йде про керамічну плитку під паркет, треба відзначити, що вона також всотала у себе природну привабливість, легкість та затишок, властиві дереву.

 Керамічна плитка є матеріалом, що натуральний за походженням, але водночас наділений міцністю, стійкістю до вологи, температурних перепадів, впливу побутової хімії та механічним навантаженням – усі ці якості наділяють керамічну плитку під паркет статусом матеріалу № 1 серед великої кількості модних сьогодні напільних покриттів.

 На відміну від натуральної паркетної дошки керамічну плитку можна застосовувати, де завгодно – у приміщеннях з підвищеною вологістю (ванна кімната), вірогідністю забруднення (кухня), постійним впливом тертя (взуття з брудними підошвами та каблуками у холі), а також у вітальні та спальні.

 Глазурована поверхня керамічної плитки не дозволить всотуватися розлитій воді, не забрудниться від пролитого вина або чорнил, а колір не поблякне навіть після постійного застосування агресивної побутової хімії.

 Якщо випадково випустити з рук важку вазу або почати пересування меблів у домі, на поверхні напільного кахлю під паркет не залишиться жодних подряпин, вм’ятин або тріщин. Керамічна плитка не деформується під впливом теплі, тому облицьовану поверхню можна сміливо обладнувати системою "тепла підлога".

напольная плитка под дерево

 Технологія нагрівання підлоги дозволяє забути про холодність кахлів. У комплексі з підігрівом керамічну плитку можна використовувати у спальні або, навіть, дитячій кімнаті, де маленьким босим ніжкам нічого не загрожуватиме.

Кахлі під паркет на будь-який смак

 Керамічний паркет створює в помешканні затишну та гармонійну обстановку, а виробники пропонуються широкий вибір.

 Наприклад, колекція Mapisa Cottage знаходить широке застосування у кухнях, ванних кімнатах, вітальнях. Сірий відтінок ніби дихає свіжістю та спокоєм лісу й забезпечує незвичайний об’єм та гру світла у кімнаті.

 Зручний у роботі розмір плитки (607х607 мм) доповнений оригінальним візерунком та приємною текстурою матової поверхні.

 Неперевершеним дизайном, що нагадує сільську дошку з ароматної золотистої сосни нагадує колекція Flandesвід іспанського виробника Azulev. Можна зупинити вибір на форматі 450х450 мм, де майстерно відображені на гладкій поверхні дошки прибиті рівно один до одного. Або зупинитися на напільному кахлі у форматі 145х450 мм, який можна укладати різноманітними способами.

 Техніка укладки паркету "ялинкою", "плетінкою", "корзинкою" або "розбіжкою" тепер застосовується у роботі з керамічною плиткою.

 Тепло та простоту заміського будинку можна відтворити у квартирі великого міста, де постійно кипить життя, адже так хочеться відчувати себе подалі від метушні та урбанізації.

 Квадратна плитка Opoczno Forest (Польща) утворює на підлозі неповторний малюнок, вона заворожує безліччю незграбний, але м'яких за текстурою елементів. Чудовий попелястий відтінок керамічного паркету впишеться до будь-якого інтер’єру, гармонійно виглядатиме у приміщенні "під старовину" або ультрасучасній кімнаті.

 плитка под паркет

Природні деревні прожилки та візерунки, накреслені природою, прикрасили матову поверхню керамічної плитки Timber від іспанської фабрики Aparici. Підлога в такому оформленні випромінює природне тепло та дарує атмосферу умиротворення. Вона виконана у двох кольорах – дубовий та кленовий, де домінують золотисті тони та рожеві переливи. Благородні породи дерева лягли в основу ще декількох колекцій напільної плитки від Aparici, зверніть увагу на Tirreno або Tambora.

 Пограти з кольором, замостити підлогу дошками зі смарагдовим відливом або неперевершеним тоном гарячого шоколаду дозволяє колекція Venis Legno Par Ker. Близько десяти різноманітних відтінків та декілька розмірів, відтворюючих довгу "вагонку", дозволяють експериментувати й досягати нових висот у дизайнерському мистецтві. Довжина напільних кахлів складає 660 мм, а ось ширина - від 110 до 220 мм.

 Унікальний та елегантний інтер’єр легко створити з колекцією напільної плитки Ergon Mikado. Колекція представлена трьома кольорами (Bambu, Mogano, Ebano) та розмірами (600x600, 300x600, 150x600 мм), але головним залишається малюнок.

 Імітація фактури виникла завдяки спробі зібрати разом безліч різнокольорових тонких паличок, якими грають у Mikado. На будь-яких об’ємах цей строкатий, але витончений матеріал виглядає оригінально та привабливо.

 Ексцентричною виглядає колекція напільної плитки Ceramica Gomez Kama з Іспанії. До складу колекції входить імітація різьбленого панно, але завдяки імпровізовані рамці воно виглядає як витвір мистецтва від іменитого автора. Чудові переплетіння ліній на зрізі дерева на квадраті 600х600 мм зустріли зразу декілька різних порід дерева та розташувалися під кутом, утворивши неповторний малюнок.

 Здавалось би, підробка з попелястих та бурштинових дощок відбивається у рябині води, завдяки чому волокна оживають, хвилюються та дарують фантастичний візуальний ефект.

 Вишуканість та розкіш ховаються під розписною гладдю керамічної плитки під паркет Аzulindus Мarti Caledoni. Покриття підкреслюватиме вишуканий смак господарів, забезпечуючи у помешканні спокій та затишок.

 Плитка у форматі 450х450 мм випускається у коричневому кольорі (світлому та темному), але головною відмінністю є геометричний малюнок, викладений з дрібних рейок на відшліфованій дерев'яній поверхні. Такий візерунок у реальності відобразити не вдасться, а ось керамічна плитка під паркет на це здатна.

 Існує безліч різновидів керамічної плитки під паркет, який виробляють компанії з різних куточків планети. Ознайомитися з ними та підібрати собі варіант за смаком ви зможете на сайті plitka.kiev.ua. Напільна плитка під паркет – це достойний вибір за усіма параметрами. Гарантована якість та помірна ціна!