Жовтий колір у ванній кімнаті – первоцвіт, сонце чи мед?

Яким повинен бути інтер’єр жовтої ванної кімнати?

Жовтий інтер’єр у ванній кімнаті ось так - злету здатні уявити собі тільки справжні прихильники цього кольору.

Жовтий має багато граней – лимонний та медовий, гірчичний та динний, золото та слонова кістка, стигле зерно та яскрава серцевина ромашки. Цей перелік не повний та продовжувати його можна безкінечно.

 Фото - Жовтий колір у ванній кімнаті

Романтична та тепла асоціація жовтого кольору з сонячними променями – це гра світла. Насправді, сонячне світло білого кольору, а золотить воно усе навколо після того, як земна атмосфера видаляє зі спектру короткі світлові хвилі - синій та фіолетовий. 

Вплив освітлення на колір оздоблення та предметів у ванній кімнаті

Світло та колір мають тісний зв'язок через довжину хвилі, тому значення має яскравість та насиченість світла. Грамотне підсвічення допоможе створити незвичайний ефект та пограти з кольором.

 Фото - Жовтий колір у ванній кімнаті

Існують певні закони впливу світла на сприйняття кольору:

  • Яскраве природне освітлення посилює насиченість кольорів.
  • Якщо освітлення має такий самий колір, як і об’єкт, тоді пофарбування об’єкту стане яскравіше та виразніше.
  • Предмети набувають яскравості, якщо світло спрямоване зверху, з легким нахилом, а не збоку. 
  • Видалені предмети змінюють колір та набувають блакитного відблиску. Світлі предмети темнішають, коли віддаляються, а темні світлішають.
  • Штучне освітлення змінює напівтони. Предмети білого, сірого та зеленого кольору жовтіють, синього – темнішають та набувають червоного відблиску. Тіні, які відкидають предмети, матимуть чіткі обриси, а предмети буде важно розгледіти.
  • Освітленість приміщень на нижніх поверхах гірша, аніж на верхніх, тому інтер’єри на нижніх поверхах повинно бути світлими.

В дизайні інтер’єрів необхідно розрізняти три види світла: яскравий, розсіяний та віддзеркалений. 

Оздоблення темного кольору знижує освітленість приміщення у два рази. Якщо приміщення погано освітлене, спеціалісті рекомендують вибирати для оздоблення світлі жовті тони. 

 Фото - Жовтий колір у ванній кімнаті

Вважається, що ідеальним кольором оздоблення для маленьких та слабко освітлених приміщень є білий колір. Це поширена помилка – білі поверхні у погано освітленому приміщенні тьмяніє та набуває сіруватого відтінку. 

Як оформити інтер’єр ванної кімнати в жовтому кольорі?

Жовтий колір при яскравому освітленні білішає. Якщо в планах використовувати у ванній кімнаті яскраве освітлення, можна не боятися вибирати більш насичений жовтий колір для оздоблення та предметів.

Жовта плитка для ванної може бути однотонним глянсовим кахлем або імітацією фактури натурального матеріалу, представленою в одному з відтінків жовтої кольорової палітри.

 Фото - Жовтий колір у ванній кімнаті

Як вибрати керамогранітну плитку для ванної кімнати?

Наш час можна назвати сторіччям керамічної плитки – практичного та довговічного оздоблювального матеріалу. Польська та українська, італійська та іспанська плитка для ванної, декорована під золотистий метал, жовтий мармур або кладку з цеглинок сьогодні в широкому асортименті та по доступним цінам.

Людське око не сприймає розгорнуту перед ним картину цілком та відразу. Він зчитує по одному образу за раз, переходячи від найкрупніших та виразних деталей до більш дрібних штрихів.

Саме тому великоформатна керамічна плитка для ванної сьогодні б'є рекорди популярності. Дивлячись на великі модулі очі не напружуються, а щоб оцінити мозаїку з дрібних фрагментів, зіниця повинна здійснити набагато більше складних рухів, переміщуючись від деталі до деталі. Але якщо любов до мозаїки надто сильна, з дрібних фрагментів можна викладати великі зображення іншого кольору, підібраного у тій самій кольоровій палітрі – це можуть бути квіти, кораблики або простий орнамент.

 Фото - Жовтий колір у ванній кімнаті

З цієї причини у ванній кімнаті спеціалісти рекомендують використовувати вставки з зображенням квітучих бутонів та інших приємних та звичних образів.

Заходячи до приміщення погляд відразу ж зупиниться на них та отримає перше позитивне враження.

Глянсова плитка та дзеркала – дзеркальні поверхні, які подвоять інтенсивність освітлення, особливо якщо їх розмістити на протилежних стінах.

Для напільного покриття з метою безпеки краще використовувати матову плитку, яка під час контакту з водою не ковзає. Глянець на підлозі ванної не знаходиться під повною забороною,

 Фото - Жовтий колір у ванній кімнаті

Купити жовту плитку різних відтінків від провідних виробників сьогодні просто. В нашому магазині представлена:

  • іспанська плитка;
  • італійська плитка;
  • українська плитка;
  • польська плитка;
  • китайська плитка;
  • португальська плитка.

В маленькій ванній кімнаті настінна плитка для ванної прямокутної форми може вплинути на геометрію приміщення.

До жовтих стін ідеально підійде напільна плитка для ванної чорного, сірого або коричневого кольору. 

Укладка у шаховому порядку або по діагоналі урізноманітнить декор інтер’єру. Квадратний керамограніт для підлоги допоможе створити атмосферу гармонії та рівноваги.

Напільне покриття під дерево або мармур у жовто-коричневому спектрі у поєднанні з жовтими стінами – фактурна комбінація у класичному стилі. Підбір змішувачів з класичним дизайном, сантехніки з округлими формами нададуть приміщенню елегантний вигляд.

 Фото - Жовтий колір у ванній кімнаті

Кольорова сантехніка та меблі для ванної кімнати

Сантехнічне обладнання різних кольорів – сучасний тренд. Раковина с підвісною тумбою, підвісний унітаз, піддон у душ жовтого кольору можна знайти у каталогах провідних виробників.

Однак, якщо з придбанням виникнуть утруднення, не варто засмучуватися. Фаянс у ванній може бути традиційного білого кольору, а тумбу або шафку можна при бажанні оклеїти спеціальною плівкою жовтого кольору або пофарбувати.

Включення білого кольору до інтер’єру приміщення можна здійснити різними способами. 

Підвісний унітаз, чаша ванни та раковина у ванній на жовтому фоні у комбінації з фрагментарно включеної до інтер’єру білою плиткою та меблями темного кольору – стильний та елегантний ансамбль.

Повністю жовтий інтер’єр у поєднанні з білою сантехнікою, хромованими змішувачами та білою підлогою, викладеною з плитки дрібного формату, в залежності від дизайну предметів можна оформити як у класичному, так і в сучасному стилі. Відтінок жовтого кольору можна підібрати світліший (лимонний, стигле зерно), якщо освітлення м'яке та розсіяне, темнішим (гірчичний, медовий), якщо планується використовувати яскраве світло.

Жовта плитка у ванну, ціни на яку в нашому магазині починаються з 300 грн./кв.м., представлена в широкому асортименті.

 Фото - Жовтий колір у ванній кімнаті

З базовим оздобленням жовтого кольору будуть добре виглядати дерев'яні меблі з відкритою фактурою та унікальним візерунком свіжого спілу.