Навіщо купувати дорогу сантехніку в квартиру?

«Все має ціну» – це ємне визначення стосується всіх сфер нашого життя. Купівля сантехніки не виняток. Давайте розбиратися, за що нам доводиться платити і чи завжди краще те, що дорожче.

Що впливає на ціну

Зізнайтеся: у кожного була ситуація, коли, дивлячись на цінник в магазині, мимоволі задаєшся питанням, за що платиш. Не будемо сперечатись, часом подив виправданий – але тільки в тих рідкісних випадках, коли маєте справу з недобросовісним продавцем. В іншому за кожним цінником стоїть низка чинників, які і обумовлюють ту чи іншу вартість.

Дорога сантехніка в квартиру

Сантехніка недорого – це завжди про сегмент економ-пропозицій. Не чекайте від таких зразків ексклюзивного дизайну і безумовної якості. Виробник тут не може розігнатися, а значить, в хід підуть бюджетні матеріали, які суттєво зменшать термін експлуатації сантехніки. Ще одна ознака дешевої сантехніки – базові характеристики і мінімальний функціонал. Якихось супер-якостей чекати не доводиться.

Сантехніка для ванної кімнати високо-цінового і преміум-сегмента – приклад високих очікувань покупця і відповідність їм. Все починається з імені – виробник тут сам по собі вже гарантія якості. Кращі матеріали, протестовані за всіма показниками, широкий діапазон функцій, новітній дизайн, за яким стоять тривалі розробки – ось що ховається за високою ціною.

Сантехніка, яка не може коштувати дешево

Дорога сантехніка в квартиру

Отже, яка сантехніка не може коштувати дешево?

Перше і основне – та, що виконана з якісних матеріалів. Звичайно, цінник на мийку для кухні з нержавійки порадує будь-яку господарку, але якість і вид навряд чи вразять. А ось раковини з натурального або штучного каменю, кераміки виглядають ефектно і прослужать набагато довше за часом.

Душові кабіни стандартних розмірів без додаткових функцій з пластиковим піддоном, звичайно, коштують дешево. Але чи задовольнять? Куди більше запитів покупців спрямовані на моделі зі скляними стінками, середніми і глибокими піддонами з акрилу, кварила або каменю, та ще й з гідромасажем.

Те ж стосується і змішувачів в квартиру – ціною порадують ті, що з пластику або нержавіючої сталі. Якістю – ті, що з бронзи і латуні.

Дорога сантехніка в квартиру

Другий фактор – дизайн і оригінальність виконання. Шукаєте надзвичайний екземпляр? Готуйтеся заплатити. Нестандартних форм і розмірів душові та ванни, широкий функціонал, кольорова сантехніка для ванної апріорі не можуть коштувати дешево. Виробник доклав максимум зусиль, щоб втілити в життя оригінальну задумку, зробити екземпляр по вашим персональним параметрам, задовольнити ваші уподобання в колористиці – все це впливає на кінцеву ціну.

Ще одна складова високої ціни – популярність бренду. Керамогранітна плитка у ванну з Іспанії, яка вважається передовиком в її виробництві, буде цінуватися набагато вище за українську. Але тут ви отримаєте ексклюзивні кольори, незвичайні форми і розміри, якість і гарантію. Тоді як виробники бюджетної лінійки часто випускають доступні аналоги преміум-класу, намагаючись підмінити поняття.

І, звичайно, на ціну впливатиме розміщення сантехніки і її функціонал. Кутова ванна, як і окреморозташована, не буде доступною всім. А підвісний унітаз з системою інсталяції дорожче звичайного підлогового.

Дорога сантехніка в квартиру

Те ж правило стосується наповнення. Одна справа – звичайна ванна. Зовсім інша – ванна з джакузі. Душова кабіна з тропічним душем, гідромасажем, підсвічуванням набагато дорожче тієї, в якій можна тільки помитися. А за змішувач на кухню з термостатом або вбудованим сенсором доведеться заплатити більше, ніж за звичайний двовентильний або одноважельний.

На ціноутворення впливає і ряд інших чинників. Чим більше обсяги продажів, тим лояльніша ціна – хороший оберт дає можливість рівномірно закладати в ціну зарплату співробітників, витрати на рекламу, комунальні послуги та інше.

Наявність власних торгових площ – з тієї ж опери. Якщо продавець орендує магазин, не сумнівайтеся: оренда буде закладена і в вартість товарів.

Закупівля товару безпосередньо у виробника – фактор, який не тільки робить цінник прийнятним, але і включає в себе гарантію виробника, а в деяких випадках і обслуговування. Змішувач у ванну навіть таких прославлених брендів, як DEVIT і PRIMERA (Італія), GROHE, Hansgrohe і Kludi (Німеччина) можна купити за прийнятною ціною, якщо торговельна мережа безпосередньо працює з виробником. Більш того – ви навіть зможете скористатися вигідними пропозиціями, якщо компанія оголошує акції і знижки.

Дорога сантехніка в квартиру

Сантехніка в Plitka.kiev.ua – це завжди про якість, комфорт покупця і задоволення всіх його запитів. Спитаєте: «А ціна?» Повірте: вона порадує навіть скептиків.