Яскрава плитка: з чим комбінувати в інтер’єрі ванної кімнати?

 

ЗМІСТ:

1. Яскрава плитка в інтер’єрі ванної кімнати

2. Яскрава плитка у ванну – схеми використання

3. Вибір дизайнерського стиля під яскраву плитку у ванну

 

1. Яскрава плитка в інтер’єрі ванної кімнати

Яскрава плитка у ванну кімнату – рішення, пов’язане із ризиком створити строкате оформлення, позбавлене індивідуальності.

Оформити стильний інтер’єр допоможуть дизайнерські прийоми, перевірені часом, і правильний вибір стиля.

Плитка у ванну підбирається за певними критеріями:

- форма та розмір плитки;

- особливості текстури;

- матова або глянсова;

- вибір затірки. 

Гра з відтінками вимагає знань у галузі роботи із кольором. Окрім того, «родзинку» оформленню надають поєднання текстур, одна з яких має бути виразною, а інша – нейтральною.

Плитка під дерево з імітацією зістареної деревини та однотонна кольорова плитка, плитка під бетон та плитка з орнаментом у стилі італійської майоліки або португальських кахлів – можливих комбінацій безліч.

Сучасна керамічна плитка представлена широким спектром дизайнерських рішень, більшість з яких створювались за участі знаменитих дизайнерів.

До вибору затірки для швів між плитками варто підійти з усією серйозністю. Вдале поєднання за кольором плитки та затірки – основа для стильного інтер’єру ванної кімнати. 

Яку схему застосувати, щоб яскрава плитка у ванну вписалась до інтер’єру найбільш гармонійно?

2. Яскрава плитка у ванну – схеми використання

По-перше, плитка у ванну яскравого кольору як акцент – елегантна схема, яка передбачає нейтральний фон та яскравий акцент.

Ванна кімната – невелике приміщення, яке поділено на декілька функціональних зон. Зони, де розташовується тумба із раковиною та дзеркалом або дзеркальною підвісною шафою, ванни із підвісними стелями ідеально підходять для виділення яскравою плиткою.

Іспанська компанія Bestile пропонує серію колекцій плитки «кабанчик» із глянсовою поверхнею, пофарбованою у яскраві насичені тони.

Настінна плитка Bestile Nara у форматі 300×75×10 мм – це плитка «кабанчик» насиченого синього кольору, двох бірюзових відтінків та класичного білого. 

Настінний керамограніт Bestile Nolita у форматі 200×65×9 – ще один варіант оздоблення, з укладкою якої можна експериментувати. Зигзаг, в розбіжку, горизонтальна та вертикальна укладка у комбінації із багатством кольорових рішень (кораловий, зелений, синій, небесно-блакитний, світло-сірий та білий) – незамінний інструмент для створення яскравого акценту. 

По-друге, однотонна плитка у ванну + кольорова затірка. Дизайн найчастіше будується на контрасті, який вважається головним прийомом створення стильного оформлення.

В просторій ванній кімнаті чорна плитка із коричневою затіркою буде ефектним фоном для білосніжної сантехніки (ванни, раковини, унітази та біде), та хромованих змішувачів. 

По-третє, темна плитка з імітацією + біла керамічна сантехніка

За допомогою темної плитки легко створити камерну атмосферу, наповнену затишком та спокоєм. Керамограніт Megagres Atlantis у форматі 1200×600×10 мм представлений імітацією текстури натурального каменя кольору антрацит.

Великоформатна плитка у ванну – сучасний тренд, який надає оздобленню натуралістичний вигляд. У комбінації із білою сантехнікою – ванною, раковиною та унітазом, плитка під камінь чорного кольору буде виразним акцентом. 

По-четверте, базова плитка у пастельних тонах + плитка із орнаментом.

Колекція Bestile Barroco представлена універсальною (напільною та настінною) плиткою у форматі 225×225×8 мм та двох кольорових рішеннях – пісочному та чорному.

У якості декору колекція доповнена плиткою із орнаментом, на якому кожний з кольорів фарбує геометричну фігуру, включену до малюнку. 

Керамічна плитка Vives World Parks із яскравим орнаментом – сама по собі буде виразним акцентом в інтер’єрі ванної кімнати.

Якою б не була плитка у ванну для напільного покриття, настінна плитка із орнаментом Vives World Parks надає інтер’єру ванної кімнати середземноморський акцент.

Колекція Vives World Parks універсальна (напільна та настінна). У якості напільного оздоблення плитка з орнаментом добре поєднується із однотонною кольоровою плиткою для стін невеликого формату. 

Іспанські дизайнери передбачили таку можливість. У якості базової плитки у колекції World Parks представлене однотонне оздоблення зеленувато-сірого кольору у форматі 316×316×9 мм із імітацією бетону. Фактура бетону вважається ефектним фоном для кольорового орнаменту. 

3. Вибір дизайнерського стиля під яскраву плитку у ванну

Плитка у ванну має підходити під стиль дизайну. Серед напрямків оформлення інтер’єру є стилі, які не передбачають використання яскравих кольорів.

Наприклад, у мінімалізмі яскрава плитка буде недоречною, як і кольоровий орнамент. Стриманість та відсутність декору заради декору передбачають тільки нейтральні кольори та відсутність прикрас в інтер’єрі у вигляді малюнків та яскравих відтінків.

Скандинавський стиль завжди оформлюється у традиційній палітрі – світлі нейтральні відтінки для стін та природні кольори дерев’яної підлоги.

Єдине виключення – синій колір, який вважається ознакою північного оформлення. Настінна плитка Mainzu Jungle Marine представлена у форматі 300×100×7 мм та підкреслить традиції у скандинавському інтер’єрі, надаючи йому автентичні риси. 

Керамічна плитка у ванну невеликого формату є імітацією кладки зі ще більш маленьких модулів та додасть в інтер’єр ретро мотив. До колекції Mainzu Jungle входить аналогічна плитка білого кольору, для якої обов’язково знайдеться місце у скандинавській ванній кімнаті.

Класичний інтер’єр ванної кімнати завжди витриманий у нейтральній кольоровій палітрі та виключає яскраві кольори. Однак, орнамент у середземноморському стилі із ефектом старовини, а також базова плитка під камінь із стертими ділянками та сколеннями підкреслить класичний стиль та виглядатиме автентично.

Настінна плитка Peronda FS Tradition у форматі 400×200×10 мм із ефектною поверхнею, на якій поєднуються матові та поліровані ділянки, імітує плитку дрібнішого формату із швами між плитками та містить стерті ділянки, немов залишені часом.

Кольорове рішення колекції – зелений, синій та сірий. 

Для напільного покриття ідеально підійде керамограніт Peronda Archivo із імітацією каменя із потертими ділянками та сколеннями. 

Надсучасний стиль hi-tech відрізняється любов’ю до контрастів та яскравих кольорових акцентів. Строкате оформлення для стиля чужорідне, але один глибокий природний колір на традиційному сріблясто-чорному фоні оживлює інтер’єр та надає йому активної динаміки.

Колір шавлії – популярний природний колір, який вдале поєднується як з ахроматичною палітрою (білий, сірий, чорний), так і з іншими яскравими кольорами.

Керамічна плитка Peronda FS D. Fringe Sage із глянсовою поверхнею у форматі 240×120×10 мм призначена для укладки на стіни. Плитка у ванну кольору шавлії – чудовий природний акцент у стилі hi-tech. 

В нашому магазині представлена плитка у ванну яскравого кольору, із орнаментом, різними імітаціями – популярних текстур (дерева, бетону, каменя, мармуру), а також ефектом зістареної поверхні.

Товари в колекції Atlantis
Товари в колекції FS