Виставка Casa Decor 2021: тренди у домашньому декорі

 

ЗМІСТ:

1. Виставка Casa Décor: історія заходу та особливості локації

2. Тренди 2020 року у домашньому декорі

3. Модні тенденції у домашньому декорі за версією Casa Decor 2021

3.1. Ванні кімнати на виставці Casa Decor 2021

3.2. Кухні на виставці Casa Decor 2021

 

1. Виставка Casa Décor: історія заходу та особливості локації

Виставка дизайну та декору домашніх приміщень Casa Decor проводиться у Мадриді з 1992 року. У перекладі з іспанської "casa" – це "дім".

У перший власні інсталяції на виставці представляли 43 дизайнери, а площадкою був старовинний іспанський монастир.

У 2021 році виставка Casa Decor проходила з 13 травня до 27 червня у будівлі La Casa de Tomás Allende на Plaza de Canalejas. Історична споруда у центрі Мадриду Casa de Allende було зведено за проектом архітектора Леонардо Рукабадо у 1916-1920 рр. для приватного власника Томаса Альєнде.

Унікальна споруда у стилі старовинної іспанської архітектури, яка відрізняється філігранними вигинами башт та витонченими рифленими колонами, вважається перлиною Мадриду. 

У 2021 році більше двохсот учасників (архітектори, студії дизайну інтер’єрів, приватні майстри та підприємства) представляли на виставці новинки у сфері виробництва меблів, оздоблювальних матеріалів та текстилю, які можна використовувати для створення неповторних інтер’єрів.

Загальна площа, відведена під виставку, складає 5 000 кв.м.

2. Тренди 2020 року у домашньому декорі

У 2020 році виставка Casa Decor перетворилась на експериментальне поле, де дизайнери намагались поєднати скандинавський дизайн меблів із яскравою палітрою та ритмом середземноморського декору.

Загалом виставку Casa Decor 2020 можна характеризувати як діалог скандинавського та середземноморського дизайну із блиском та витонченістю Арт-Деко та металевим підсвіченням hi-tech.

Інтер’єр 2020 – це баланс між класикою та сучасністю, де обидва поняття не конкурують, але взаємно посилюють один одного, створюючи тепле та гостинне оформлення. 

Дизайнер Патриція Бустос де ла Торе прокоментувала тенденції виставки: "Парадигма розкошів змінилась. Ми вже не так зацікавлені у дорогому матеріалі, як в тому, що примушує нас відчувати. Ми бажаємо повернутися до природи, тому що прагнемо жити у гармонії із всесвітом, який нас оточує. Стабільність та комфорт мають особливу роль."

Тренд 2020 за версією іспанської виставки Casa Decor – це суміш функціональності та високого мистецтва, розкошів та простоти, старовинних та сучасних предметів інтер’єрів.

Серед модних тенденцій:

- керамічна плитка великого формату;

- виразна фактура мармуру – білого, чорного й т.ін.;

- яскраві кольори меблевої оббивки – зелений, червоний, синій;

- квіткові та геометричні орнаменти. 

3. Модні тенденції у домашньому декорі за версією Casa Decor 2021

Якщо на виставці Casa Decor 2020 були представлені світлі інтер’єри із ноткою розкошів, в 2021 році інтер’єри поєднували у собі дві крайнощі – природну простоту та натуральні відтінки, що нагадують про Модерн. Тільки набагато яскравіші та більш насичені.

По-перше, учасники виставки Casa Decor 2021 поставили на фактури природного походження та натуральні текстури. Природа продовжує надихати дизайнерів своєю первинною красою та досконалістю.

Земляна палітра набуває слави відтінків, які знаходяться поза часом, задають тон в інтер’єрі та з кожним роком стають ще популярніше.

В інтер’єрах, представлених на виставці, гармонійно поєднуються кустарні предмети ручної роботи та елементи сучасних технологій. 

По-друге, традиційну стіну замінюють пересувні панелі, відкриті книжкові полиці, поліуретанові, дерев'яні та скляні перегородки для розділення приміщень на функціональні зони.

Дизайнери пояснюють: "Тенденція полягає в тому, щоб оптимізувати простір та створити поєднані інтер’єри". 

По-третє, білий колір повертає собі модний статус. Інтер’єри у білому кольорі відрізняє легкість, чистота та відкритість. Окрім того, білий колір сприяє неперевершеній грі світла та тіней та створенню єдиного простору.

На білому фоні чітко вимальовуються контури предметів та на 100 % розкриваються кольори з хроматичної палітри. 

По-четверте, обстановка у світі, пов’язана із пандемією, висуває особливі вимоги до планування.

Створення ізольованих робочих приміщень у квартирах та приватних будинках – ще одна тенденція до функціонального планування житлових приміщень. 

Ще одна тенденція 2021 року – округлі форми та м'які лінії. Кути та прямі лінії швидше дисциплінують, аніж сприяють розслабленню.

Округлі форми допомагають створити інтимну обстановку у приміщенні – м'які та плавні лінії сприяють веденню спокійної бесіди, розмірковуючи над книгою або просто прагненню забути про щоденні проблеми. 

3.1. Ванні кімнати на виставці Casa Decor 2021

Сьогодні ванна кімната набула статусу культового приміщення для відпочинку та релаксації. Атмосферу благополуччя та комфорту допомагають створити стильні предмети інтер’єру - меблі, керамічна сантехніка та змішувачі.

Окремо розташовані ванни округлих форм можна побачити ледве не в кожному дизайнерському проекті.

У тренді великі дзеркала – старовинні та сучасні, а іноді навіть великі дзеркальні поверхні.

В оздобленні переважає фактура каменя та дерева та нейтральна палітра із перевагою білого кольору. 

Виразним є проект від ТМ Axor, який представив на Casa Decor 2021 ванну кімнату "Oasis Ait Mansour", розроблену у престижній студії Рауля Мартінса.

На створення проекту авторів надихнула ущелина Айт Мансур у Марокко. Рауль Мартінс пояснює: "Оазис Айт Мансур - це ідеальний куточок, де можна сховатися від вирі міського життя та відчути гармонію. Дизайн без надлишку здатен пробуджувати особливі емоції. Ми зробили ставку на світлі відтінки та багато світла.

Домінанта композиції – душова у середземноморському стилі, розташована у ніші із арочним отвором.

Чудовий контраст із обраною палітрою забезпечують моделі з останньої колекції Axor Edge, розробленої за проектом французького дизайнера Жан-Мари Масо". 

Прості форми змішувачів Axor Edge вселяють відчуття впевненості. Для обробки поверхонь використовувались технології алмазної огранки.

В нашому магазині plitka.kiev.ua до 31 липня проходить АКЦІЯ – розпродаж сантехніки зі знижкою до 35 %. Одна з моделей з колекції змішувачів Axor Edge бере участь в АКЦІЇ! 

3.2. Кухні на виставці Casa Decor 2021

На виставці Casa Decor 2021 представлені сучасні, екологічні кухонні приміщення із ноткою вишуканості, які відповідають призначенню кухні як функціональному та одночасно теплому та затишному приміщенню.

Своєрідний синтез рустика та модерну – грубуваті фактури каменя та дерева поєднуються із мармуром та насиченими природними кольорами.

У тренді – кухня із островом, відкритими стелажами для посуду, пофарбованими або дзеркальними меблевими фасадами та сучасними системами освітлення. 

За версією виставки Casa Decor 2021 фактурі дерева надається незаперечна перевага.

Керамограніт Cersanit Howard представлений у невеликому форматі (298×298×8 мм) та двох натуральних відтінках.

Напільна плитка із імітацією незвичайної укладки необроблених дерев'яних плашок пасуватиме до інтер’єру ванної кімнати або кухні, оформлених у стилі, який відкрили світу учасники виставки Casa Decor 2021.