Вибір плитки для підлоги для кухні: як це зробити правильно

Кухня в будь-якому будинку – справжній стратегічний об'єкт. Саме з неї починається затишок, тому так важливо, щоб вона була функціональною. Запорука краси і практичності – правильно обрана для підлоги плитка для кухні. Чому це покриття буде тут найбільш оптимальним і як підібрати те саме, читайте в цьому матеріалі.

Чому саме плитка

Ніякі ламінат, лінолеум і паркет ніколи не перевершать за своїми експлуатаційними якостями керамограніт і керамічну плитку. У ванній кімнаті і на кухні обидва ці матеріали незамінні. Взяти хоча б столову. Умови для облицювання тут «спартанські»: пар, перепади температур, жир, бруд і часті прибирання з використанням побутової хімії перевірять на міцність будь-яке покриття.

Плитка для кухні обійде конкурентів на старті – її характеристики створені для відмінної служби протягом довгих років. Судіть самі: це покриття має стійкість до зношування та механічних впливів, витримує великі навантаження, не блякне під впливом сонячних променів, відмінно переносить підвищену вологість. Плюс, плитка витримує механічні навантаження – якщо на підлогу раптом впаде посуд, вона не матиме відколи або тріщини. Якщо трапиться «аварія», пошкоджену плитку можна замінити, не знімаючи всього покриття для підлоги. Важливі якості – екологічність і пожежна безпека. При високих температурах плитка не горить і не плавиться, вона також не виділяє шкідливих речовин.

Що актуальне

Плитка для підлоги під дерево

Ви можете нескінченно довго вибирати візерунок майбутньої плитки, зіставляти в розумі її декоративні елементи і роздумувати над поєднанням кольорів. Однак існують варіанти, які ніколи не вийдуть з моди. Завжди актуальними будуть топові на сьогодні позиції:

  • Плитка для підлоги під дерево приживеться в будь-якому інтер'єрі, їй під силу доповнити кожен стиль. Рівних немає іспанській підлоговій плитці – її малюнок настільки реалістичний, що здається, ніби він точнісінько повторює структуру дерева. Переконатися в цьому просто, поглянувши на колекцію матової ректифікованої плитки під дерево Dock бренду APE Ceramica або колекцію Inuk бренду Argenta Ceramica. Від натуральної деревини відрізнити їх можна лише на дотик.
  • Плитка для підлоги під мармур – ще один улюбленець інтер'єрів. Кухні вона додасть розкоші. Таке покриття до дизайну не вимогливе – важливо лише, щоб була гармонія зі стільницею, фасадами меблів або обробкою. Вибір кольорів необмежений – класикою буде плитка для підлоги біла з темними прожилками, чорна або всі варіації бежевого.
  • Плитка для підлоги під паркет може бути квадратною або прямокутною. Реалістичність покриття залежатиме від обраного кольору і способу укладання. У продажу як класичні відтінки коричневого і бежевого, так і мультиколор – чого тільки вартий керамограніт з сатинованою поверхнею і декором з квітами з колекції Carpatos іспанського бренду Bestile.
  • Плитка для підлоги під ламінат сьогодні випускається в будь-якому кольорі. Хочете купити її вигідно? Поспішайте! У нас плитка для підлоги, акція на яку дозволяє істотно заощадити, представлена в колекціях іспанських, польських і українських виробників. Ви здивуєтеся – така плитка для підлоги недорога для кухні. Зі знижкою її зараз можна купити від 279 гривень за один квадратний метр.

Вибираємо правильно підлогову плитку для кухні

Плитка під мармур в кухню

Очевидно, що в порівнянні з іншими покриттями цей облицювальний матеріал завжди буде на крок попереду. Як вибрати плитку для кухні? Достатньо знати ряд нехитрих правил.

Плитка під дерево для підлоги в кухню

  •  Перше, на що завжди слід звертати увагу – клас зносостійкості матеріалу. Для кухні, де спостерігається досить інтенсивний рух із застосуванням миючих засобів, важливо, щоб він був третім-четвертим (позначається як PEI III або IV). Така плитка буде стійка до стирання, її малюнок з плином часу не посвітлішає під впливом миючих засобів.
  •  Позначення «А» і «АА» на плитці – запорука того, що засоби побутової хімії їй не страшні.
  •  Глянцева плитка для підлоги виглядає дорого і яскраво, але буде більш слизькою, ніж матова. До того ж, на глазурованій поверхні плями і пил помітні неозброєним оком.
  •  Колір плитки, безумовно, залежить від ваших уподобань. Він може гармоніювати з меблями, а може бути в кімнаті акцентом. Проте, не зайвим буде знати, що підтримувати в ідеальній чистоті темну і білу плитку для підлоги складно. А ось пастельні, бежеві тони, а також імітації під камінь, дерево, мармур не будуть мазкими.
  •  Великоформатний ректифікований керамограніт набагато легше укладати. Така плитка полегшить процес облицювання і створить ілюзію литого покриття. Але в маленьких кухнях використовувати її безглуздо. Тут прийнятна плитка середнього розміру.
  •  У кухнях невеликої площі краще укладати світлу плитку. Темні тони, а також використання декількох різних видів плитки тут будуть недоречними.
  •  Якщо ви чутливі до холоду, краще прокладіть під плитку систему теплої підлоги. Влітку прохолодна поверхня покриття буде на руку, а ось взимку без домашнього взуття стояти на ній некомфортно.
  •  Неслизька плитка має маркування не нижче R10. Менш слизькою буде плитка для підлоги матова.
  •  Фактурна плитка на підлозі в кухні – не кращий варіант. В її текстурі будуть накопичуватися забруднення.
  •  Полюбляєте етнос? Зверніть увагу на плитку з орнаментами і національними візерунками.
  •  Поєднуйте велику плитку з дрібною декоративною, використовуйте плитку для підлоги шестигранник – це відмінний спосіб створити неповторний дизайн і поставити акценти.
  •  Не намагайтеся заощадити, купивши низькосортну дешеву плитку для підлоги. У ній багато браку, тому надійніше знайти варіант, де ціна відповідає якості.

Керамогранітна плитка шестикутної форми для підлоги в кухні