Вінтажний стиль: коли ностальгія приємна

Що таке вінтаж?

Термін "вінтаж" (vintage) має французьке походження. Першими його почали використовувати винороби для позначення рідкісних вин, які протягом років зберігаються у льохах. Тривалий термін зберігання або витримка надають якісному винному напою додаткову цінність. З цього моменту він визначається за роком врожаю та сортом винограду та вважається марочним. 

Модна індустрія підхопила ідею виноробів та запропонувала світу новомодну течію дизайну інтер’єрів – вінтажну. 

 Купити плитку для вінтажного стилю

Багатий класичний антураж суспільству вже набрид (кінець XIX –початок XX ст.) та дуже часто вважався поганим смаком, а підкорення ретро стилем Олімпу прирівнювалось до антикласичного демаршу.

Однак, "нафталіновий" напрямок не минула доля злиття з елементами класицизму та естетикою, яка ніколи не виходить з моди.

Зістарені предмети меблів та декору, різні стилізації (речі, створені за старовинними технологіями та дизайнерськими лекалами), частково зістарені предмети з елементами старовини набули статусу трендів на довгі роки.

У моду ввійшли предмети з різною "витримкою" - не антикварні (автентичні), а випущені серійно років з десять-двадцять тому, пам'ять про які все ще жива. 

 Купити плитку для вінтажного стилю

Ностальгічні настрої у крові в людини та проникають навіть у сучасний hi-tech. У ходу телефонні апарати, зняті з виробництва, "зістарені" технологічні новинки. 

Як створити інтер’єр у вінтажному стилі?

У справжньому "витриманому" інтер’єрі меблі та декор – основа стилізації. Стиль демонструє епоху, він дуже багатогранний та лише зрідка зустрічається у чистому вигляді. Еклектичні доповнення залежать від стилів минулих епох, елементи яких відтворюються в інтер’єрі.

Ідеальні меблі для стилізації - куплені в антикварних лавках, випадково знайдені на аукціонах, горищах або блошиних ринках автентичні речі.

Найпростіший приклад вінтажного інтер’єру – індустріальний з елементами горищного стиля, який родом з минулого сторіччя. 

 Купити плитку для вінтажного стилю

Заходи та предмети, характерні для горищного стиля, мають певну витримку у часі та по праву належать до ретро напрямку. Лампи у формі прожекторів, які використовувались під час зйомки кінофільмів, прості металеві або дерев'яні стільці, оббивка м'яких меблів з натурального льону або штучної шкіри.

Дуже часто предмети меблів не належать до одного гарнітуру і на перший план виходить унікальність кожного предмету. 

Пузаті комоди та трюмо з різними елементами, крісла на вигнутих дерев'яних ніжках, важкі шкіряні крісла та масивні дивани, ковані ліжка можуть бути елементом вінтажу – усе залежить від періоду часу, який відтворюється.

Для настінних прикрас підходять чорно-білі фотографії або графіка, географічні карти, механічні годинники, дзеркала ц незвичайних рамах. 

Чим цей вид відрізняється від інших стилів та які особливості він має?

Вінтажний стиль пропонує безмежний простір для фантазії. Інтер'єр може належати до класики або до епохи, яка минула зовсім нещодавно, коли проходило життя попереднього покоління. До інтер’єру легко вписати будь-який старий предмет, якщо хазяїн виявився щасливим володарем яскравою річчю з історією.

 Купити плитку для вінтажного стилю

А в кожної речі повинна бути власна історія, яка пов'язує інтер’єр з його хазяїном. 

Наприклад, розташовані один на одному старі валізи цілком замінюють тумбочку, але інсталяція обов’язково повинна мати змістове навантаження – що саме означають ці речі у житті людини?

Пташина клітка з папугою або канарейкою, акваріум з рибками може бути частиною стильної композиції, від якої віє спогадами дитинства.

Прихильник вінтажного стиля підкоряється бажанню відчувати звичну обстановку та спокій, переступаючи поріг власного будинку. Якщо обстановка хіпстера дарує саме такі відчуття, то чому б і ні?

 Купити плитку для вінтажного стилю

Фактури оздоблювальних матеріалів, характерні для вінтажного стиля

Оздоблення приміщення у ретро стилі передбачає використання фактур, які були природними в історичний відрізок часу, обраний для стилізації. Головна вимога стиля – натуральність. Усе повинно виглядати так, як це було колись.

XXI сторіччя буде справедливо назвати епохою керамічної плитки, на поверхні якої завдяки сучасним технологіям можна відтворити найменші нюанси фактур інших оздоблювальних матеріалів.

Продукція від провідних виробників представлена у трьох категоріях:

 Купити плитку для вінтажного стилю

Традиційна майоліка від відомих брендів виглядає як справжня італійська плитка з минулих сторіч, а керамічна поверхня з зображенням легендарної королівської лілії – це не обов’язково знаменита іспанська плитка, але виглядає вона цілком автентичною.

Сьогодні бажання відтворити у власному житлі розкішний замковий інтер’єр не примусить постати перед необхідністю купувати натуральний мармур. Керамограніт під мармур не тільки виглядає як благородний камінь, але й прослужить набагато довше.

 Купити плитку для вінтажного стилю

Шестикутна плитка або мозаїка в інтер’єрі в залежності від декору – інструмент для створення інтер’єру для фаната східної екзотики, замкових розкошів або активного борця за екологію планети.

Чорний керамограніт під мармур або натуральний камінь ідеально підходить як для класичного інтер’єру, так і для сучасного оформлення у стилі hi-tech. Це універсальний фон для відтворення будь-якої історичної епохи.

Затишна, злегка пошарпана, але виразна старовина ефектно виглядає в оточенні сучасних атрибутів інтер’єру. Вінтажна плитка, меблі, які відповідають відтворенню необхідної атмосфери, у поєднанні з сучасними предметами та елементами декору вказує на любов хазяїна житла до особливих деталей. В цьому полягає відмінність інтер’єру у певному стилі – класичному, середземноморському, екологічному і т.ін., від ретро стилізації.

Сантехніка у вінтажному стилі

Чорна матова сантехніка не така вимоглива як білий сантехнічний фаянс з глянсовими поверхнями та ідеально виглядає в оточенні будь-яких кольорів та предметів. 

 Купити плитку для вінтажного стилю

Підлога та стіни можуть бути світлими, з оздобленням з простих однотонних кахлів або керамічної плитки під мармур, дерево, штукатурку або бетон. Все інше – за смаком!

 Купити плитку для вінтажного стилю

Бажаєте купити керамограніт під дерево? В нашому магазині представлена керамічна плитка у різних форматах, квадратна, прямокутна або шестигранна, з імітацією будь-якої фактури, а також якісна сантехніка від провідних виробників.