Ванна кімната у темних тонах

 

Хто надає перевагу дизайну ванної кімнати у темних тонах?

Вибір кольорових комбінацій, що складаються з темних відтінків, може виявитися маніфестом аристократичного смаку власників, ознакою їхньої екстравагантності або прагнення створити у ванній кімнаті інтимну атмосферу.

Ще однією причиною вибору глибоких тонів та їх комбінацій для інтер’єру може бути відхід від стандартів, коли ванна набуває традиційного вигляду - білі, сірі або бежеві кахлі, біла сантехніка, хромовані змішувачі.

Дизайн ванної кімнати, що складається з темних відтінків, має претензію на елегантність, але, безперечно, вимагатиме від дизайнера неординарного підходу та майстерності. 

Які секрети дизайнерського мистецтва не дозволять інтер’єру, оформленому у темних фарбах, перетвориться на банальне похмуре приміщення?

Як створити інтер’єр у темних тонах у ванній кімнаті?

Навіть дизайн ванної кімнати у традиційних світлих тонах без виразних акцентів за фактурою та формою, поділу на зони та обміркованої системи освітлення, швидше за все, вийде нудним та позбавленим індивідуальності.

У темному інтер’єрі роль деталей підвищується. Як зробити глибину темних фарб виразнішою та створити особливу атмосферу, яку буде легко зчитати, лише кинувши погляд на приміщення? 

До оформлення інтер’єра у темних тонах варто підходити тільки з урахуванням правил дизайну.

Маленька ванна кімната у темних тонах

Практика доводить, що дизайн у темних тонах призводить до чудового результату у просторих та маленьких приміщеннях, для оформлення яких дизайнери дають низку особливих порад.

1. Кольорові поєднання без контрастів.

Кольоровий контраст – інструмент дизайну, який надає інтер’єру виразності. Однак, у ванній кімнаті з обмеженою площею поділ на кольорові плями "з'їдає" простір.

Загубляться саме темні кольорові плями, які виглядатимуть наче задум дизайнера полягав у їх перетворенні на тіні. Вихід один – темні кольори повинні переважати.

Темні відтінки різних кольорів дивним чином поєднуються між собою. Наприклад, ефектно виглядатиме поєднання чорної, темно-синьої (маренго), кольору літнього листя або графітової напільної плитки та стін, оформлених у ледве-ледве світліших тонах сірого, коричневого, зеленого або синього кольорів. 

2. Заборона на масивні предмети меблів, сантехніки та аксесуарів.

Великі предмети у темній ванній кімнаті невеликого розміру притягуватимуть до себе увагу, руйнуючи загальну концепцію дизайну. Компактна обстановка дозволить повноцінно сприймати дизайн інтер’єру.

Не варто перевантажувати приміщення меблями та аксесуарами. Мінімалізм в інтер’єрі ванної кімнати ідеально підкреслить переваги елегантного оформлення у темних тонах. Однак, на практиці оформлення інтер’єру темними фарбами не обмежує дизайнера у виборі стиля. 

3. Обміркована система освітлення.

В маленькому приміщенні без вікон роль освітлення складно переоцінити. Одним джерелом світла обмежитись тут не вийде.

Сучасні стилі надають перевагу точковому освітленню. Світильники непомітні й "економлять" простір.

Класичні та ретро стилі традиційно використовують настінні бра з витонченими плафонами. Розміщення освітлювальних приладів в інтер’єрі невеликого приміщення вимагатиме кмітливості, щоб освітлення було рівномірним та його вистачало.

Освітлювати варто не тільки зону умивальника із дзеркалом, але й зону, де розташована ванна. Ідеальним варіантом буде поєднання центрального та зонального освітлення, особливо у приміщенні, оформленому у темних тонах.

Перевагу варто надати холодному світлу середньої яскравості, щоб освітлення було достатнім, але не викривляло сприйняття кольорової палітри інтер’єру. Надто яскраве світло "вибілюватиме" навіть темні кольори. 

4. Глянсова плитка та дзеркала.

Не лише світлий, але й темний глянець створює візуальну ілюзію розширення простору. Блиск, гра світла та тіні змінять приміщення, додаючи об’єму та підкреслюючи геометрію.

Прямокутна форма плитки та горизонтальна укладка з орієнтацією на довгу сторону поглибить приміщення, а вертикальна – зробить вищою стелю.

Посилить ефект дзеркало. Якомога більшій за розміром дзеркальній поверхні варто надати перевагу. Відбиття у дзеркалі візуально поглибить приміщення. 

Як зробити оформлення у темних тонах виразним?

Існує декілька прийомів оформлення інтер’єрів, які надають ванній кімнаті у темних тонах виразності та особливого шарму.

1. Поєднання фактур та форм в інтер’єрі.

Різноманітність фактур в інтер’єрі – запорука успіху. На темному фоні рельєфна поверхня, геометричний орнамент виглядатимуть виразніше, аніж на світлому тлі.

Керамічна плитка під мармур, натуральний камінь або дерево з активним малюнком, мозаїка з дрібних фрагментів зробить інтер’єр яскравішим та елегантнішим. 

Поєднання фактур використовують для зонування приміщення. Плитку з імітацією двох різних матеріалів укладають діагонально або паралельно. Спосіб укладки залежить від геометрії приміщення.

Оригінальна форма меблів для ванної кімнати, сантехніки та аксесуарів виграє посеред темних фарб оформлення. На темному фоні гармонійно виглядають тумби, шафи та пенали з дерева, фурнітура зі світлого металу – під срібло або золото. 

Темна плитка для ванної кімнати – стилі та типи поверхні

Використання керамічної плитки у ванній кімнаті – практичне рішення. Міцний та вологостійкий матеріал ідеально підходить для приміщення з підвищеною вологістю та постійною зміною температури.

Сучасні інтер’єри у темних тонах

Мінімалізм та hi-tech – стилі, для яких гра світла та тіні є єдиною прикрасою.

Дзеркальна полірована або сатинована плитка з бархатною поверхнею відбиває світловий потік не менш ефективно, аніж дзеркала. Відбите світло поділяється на велику кількість виблисків та створює у приміщенні презентабельну атмосферу без зайвого декору. Головне, щоб ванна кімната освітлювалась у достатній мірі.

В індустріальному стилі органічно виглядатиме плитка під бетон, деревину з мінімальною обробкою, цегляну кладку. 

Стилі кантрі та темна плитка

Етнічні стилі передбачають поєднання декількох фактур – зрозуміло, у темних тонах. Цегляна кладка, плитка-кабанчик, зістарена деревина та натуральний камінь – не складно знайти кантрі-інтер’єр, в якому використовуються усі перераховані типи оздоблення.

У ванній кімнаті, оформленій у стилі кантрі, не рідко можна зустріти на стінах пейзажі, натюрморти та пасторалі. Доповненням будуть дверцята шаф з фільонками, пофарбовані, але витерті фасади, квітковий декор. 

Класичні та ретро стилі у темних фарбах

Класичний інтер’єр – ідеальний вибір для оформлення у темних тонах. Чорний, синій або зелений мармур з ефектним малюнком з білих прожилок, натуральний камінь темно-коричневого кольору, поліроване дерево для напільного покриття – традиційне оформлення, яке до того ж виконує роль декоративної складової інтер’єру. 

На темному фоні елегантно виглядатимуть металева фурнітура, змішувачі та багети для дзеркал під срібло та золото, витончені меблеві силуети та навіть картини, які цілком здатні прикрасити класичну ванну кімнату.

В нашому магазині plitka.kiev.ua у широкому асортименті представлена керамічна плитка, виконана у темних тонах, з імітацією різноманітних фактур та типами поверхні.