Ванна кімната у світлих або темних тонах: що вибрати?

 

ЗМІСТ:

1. Ванна у світлих тонах: особливості оформлення

1.1. Меблі у світлій ванній кімнаті

1.2. Керамічна плитка для світлої ванної кімнати

2. Ванна кімната у темних тонах: як оформити стильно?

 

1. Ванна у світлих тонах: особливості оформлення

Колір в інтер’єрі - інструмент створення настрою. Окрім того, через кольорове рішення передається інформація про дизайнерський задум.

Варто визнати, що світла ванна кімната – більш традиційний та безпрограшний варіант.

Білий колір символізує чистоту та свіжість, молодість та наївність, спокій та нові перспективи.

Білу кольорову палітру дизайнери поділяють на теплі (чисті, стерильні) та холодні відтінки (із деякими домішками, додають об’єму).

Білі тони діють заспокійливо й допомагають розслабитися, немов стираючи негатив та втому. 

Білий колір й найсвітліші відтінки будь-якого кольору сприяють візуальному розширенню простору.

Перше правило оформлення маленької ванної кімнати – використання світлих тонів. З ними приміщення здаватиметься просторішою, а стелі – вище.

Досвідчені дизайнери радять використовувати надто світлі тони тільки для ванних кімнат із ідеально правильною геометрією, без поглиблень та перегородок.

У приміщеннях правильної геометричної форми, оформлених у білих та/або світлих тонах, ніщо не порушує рівноваги. Достатньо додати дерев’яний меблевий фасад та легкий кольоровий акцент з відтінків природного походження - рушники або ваза із живими квітами. 

Останній фактор, який не обійти під час оформлення світлої ванної кімнати, - це гарне освітлення. Важливо, щоб приміщення освітлювалось повністю, відкриваючи для погляду кожний куточок та підсвічуючи навіть непримітні деталі.

1.1. Меблі у світлій ванній кімнаті

На світлому фоні чудово виглядають скляні, дзеркальні та рельєфні поверхні, а також правильно підібрані меблеві фасади.

Дзеркала посилюють візуальні ефекти, які створюють світлі відтінки. Розширення простору немов наповнює приміщення повітрям, а гра світла та тіней надає інтер’єру елегантні риси.

Тонке дзеркало для ванної Kerasan Waldorf 100х70 см із підсвіченням за контуром рами та вимикачем чудово впишеться саме у світле оформлення ванної кімнати.

Італійські дизайнери нанесли за контуром дзеркальної поверхні декілька ліній, що формують рамку, яка у світлому приміщенні буде виразним візуальним ефектом.

В нашому магазині проводиться АКЦІЯ – новорічні знижки на сантехніку. Ціна на настінне дзеркало Kerasan Waldorf значно знижена! 

Дзеркальна шафа Geberit Option запропонована у двох варіантах – із трьома та двома дверцятами. В шафи дзеркальним є не тільки фасад, але й внутрішні поверхні. Вбудоване підсвічення полегшує огляд вмісту шафи та є додатковим джерелом світла. 

Білі фасади розчиняються у ванній кімнаті, оформленій у білому кольорі. Такий вибір вимагає кольорові акценти насиченого яскравого кольору. Складні відтінки природного походження допоможуть створити затишну домашню атмосферу у стилі кантрі або класицизм. Чисті кольори спектру більше підходять для сучасних інтер’єрів із чіткими лініями та авангардними елементами.

Комплект Devit Iven представлений білою матовою тумбою із раковиною у двох розмірах – 80 та 100 см.

Підвісна тумба із простою фурнітурою ідеально підійде для скандинавського інтер’єру, де завжди переважає білий колір. 

Комплект Royo Elegance від іспанського виробника включає дзеркало, тумбу для раковини та раковину й запропонований у двох варіантах оформлення фасаду - білий та під дерево.

Лаконічні габарити дозволять розмістити комплект у будь-якому місці ванної кімнати на невеликому просторі.

Із новорічною знижкою обидва комплекти для ванної кімнати в нашому магазині обійдуться на 60 % дешевше! 

1.2. Керамічна плитка для світлої ванної кімнати

Обираючи світлі тони для оформлення ванної кімнати, не варто забувати про стилізацію. Стиль надає інтер’єру характер та індивідуальність.

Світлі тони притаманні різним стилям – класичним, скандинавський, кантрі та індустріальний.

Будь-який дизайнерський стиль передбачає певний набір фактур в оздобленні. У світлому інтер’єрі можна пограти із фактурами та поєднати гладкі поверхні із рельєфними – під цеглу, кам’яну кладку й т. ін. 

У ванній кімнаті не усі матеріали здатні витримати випробування підвищеною вологістю та постійним перепадом температур.

Сучасна керамічна плитка – ідеальний оздоблювальний матеріал для ванної кімнати й за технічними характеристиками, й за естетичними ознаками.

У світлій ванній кімнаті на стінах варто надати перевагу глянсовій плитці. Глянець має дзеркальні властивості й примножує світлові потоки. За глянсовими поверхнями легко доглядати – вони легко очищуються. 

Надати інтер’єру класичні риси допоможе плитка під мармур. Благородний камінь є своєрідним маркером стиля.

Іспанська компанія Almera Ceramica пропонує дві колекції з імітацією білого мармуру двох популярних видів – Carrara та Calacatta.

В колекції Carrara представлена плитка середнього (600х600 мм) та великого (1200х600 мм) формату, а колекція Calacatta відрізняється різноманітністю розмірів та навіть форм. Іспанські дизайнери запропонували імітацію кам’яної кладки з прямокутників та шестикутників. Плитка гармонійно виглядатиме у сучасних інтер’єрах.

Плитка під білий мармур завдяки малюнку з темних прожилок на білому фоні – це ще й можливість «пограти» із контрастом.

У скандинавському інтер’єрі ідеально виглядатиме однотонна плитка у світлих тонах, а також світлі імітації натурального каменя, бетону або штукатурки. 

Настінна плитка Almera Ceramica Iris (формат 900х300х10 мм) – це різноманітність кольорів, серед яких є світлі тони, які пасуватимуть до скандинавського інтер’єру.

Зверніть увагу на ціну в нашому Каталозі – вона знижена у рамках АКЦІЇ – різдвяний розпродаж сантехніки та керамічної плитки, яка проходитиме до кінця січня 2022 року. 

2. Ванна кімната у темних тонах: як оформити стильно?

Інтер’єр у темних тонах виглядає яскраво. Стилі, для яких темні кольори є традиційними, представляють різні епохи – класичну та сучасну. Особливо яскравим представником є надсучасний hi-tech із його пристрастю до контрастів та темних глянсових поверхонь.

Наліт загадковості приміщенню надають приглушені темні відтінки. Яскраві та чисті кольори додають інтер’єру сучасних рис та особливої відкритості. 

Теплі тони виглядають комфортно, а холодні – елегантно. Темні відтінки у ванній кімнаті можна дозволити у просторому приміщенні.

На темному фоні складно буде підкреслити особливості форм та фактур без гарного освітлення. Поширена помилка – монополія центрального освітлення у темній ванній кімнаті. Підсвічення надають інтер’єру особливий шарм та підкреслює особливості фактур оздоблювальних матеріалів та кольорових комбінацій.

До дзеркала із підсвіченням за контуром або дзеркальної шафи варто додати стельове та настінне освітлення.

На темному фоні ефектно виглядає біла керамічна сантехніка. Сучасні виробники віддають данину традиціям та пропонують у великому асортименті білі ванни, раковини, унітази та біде.

Однак, чорна сантехніка надає інтер’єру особливого шарму. 

В нашому магазині проводиться одразу дві АКЦІЇ – не втрачайте вдалий момент і користуйтесь максимальними знижками на керамічну плитку, сантехніку та меблі для ванної кімнати!

Товари в колекції Elegance
Товари в колекції Option